Ο Νικ Κύργιος παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου την επίθεση στην πρώην σύντροφό του αλλά δεν καταδικάστηκε.

Ο Αυστραλός αστέρας του τένις Νικ Κύργιος παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του, αλλά απέφυγε την ποινική καταδίκη.

Η ομολογία της ενοχής του 27χρονου σε δικαστήριο της Καμπέρα έγινε αφού οι δικηγόροι του απέτυχαν να απορρίψουν την κατηγορία για λόγους ψυχικής υγείας.

Να θυμίσουμε πως ο Κύργιος έσπρωξε την Κιάρα Πασάρι στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια ενός καβγά στην Καμπέρα το 2021. Ο δικαστής χαρακτήρισε το περιστατικό «μια μοναδική πράξη βλακείας και έντασης». Τα αποδεικτικά που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο λένε ότι ο Κύργιος έσπρωξε την Πασάρι αφού εκείνη εμπόδισε το αυτοκίνητό του να απομακρυνθεί ενώ καυγάδιζαν στις 10 Ιανουαρίου 2021.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Πασάρι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία τον επόμενο μήνα, αλλά δεν έκανε επίσημη καταγγελία. Το ζευγάρι τα βρήκε και συνέχισε τη σχέση του, αλλά αφού χώρισαν, η Πασάρι έκανε επίσημη καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο δικηγόρος Michael Kukulies-Smith υποστήριξε ότι ο Κύργιος προσπαθούσε να αποκλιμακώσει τον καβγά καλώντας ένα Uber και είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να απομακρύνει ευγενικά την πρώην σύντροφό του από το αυτοκίνητο.

«Σε αυτό το πλαίσιο και την ένταση που προέκυψε, ο πελάτης μου αντέδρασε και συνέβη το αδίκημα», είπε.

«Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας και του αδικήματος – παρόλο που σήμερα δεν υποφέρει πλέον στον ίδιο βαθμό».

Ο Κύργιος ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα, δείχνοντας την αποδοχή της ευθύνης του προς την Πασάρι, πρόσθεσε ο κ. Kukulies-Smith.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Κύργιου, η δικαστής Beth Campbell είπε ότι ήταν «ένας νεαρός άνδρας που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από μια κατάσταση με αυξημένα συναισθήματα».

«Ενεργήσατε εν βρασμώ ψυχής», είπε.

«Σας αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε νεαρό άνδρα σε αυτό το δικαστήριο. Είσαι ένας νεαρός άνδρας που απλά τυχαίνει να χτυπάει ιδιαίτερα καλά την μπάλα του τένις».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!