Κοσμος

«Χορεύοντας με τους Λύκους»: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Η αίρεση, οι πέντε σύζυγοι και η εμπορία ανθρώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χορεύοντας με τους Λύκους»: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

«Χορεύοντας με τους Λύκους»: Ηθοποιός της ταινίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση - Η αίρεση, οι πέντε σύζυγοι και η εμπορία ανθρώπων

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε έναν πρώην ηθοποιό, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση  νεαρών ιθαγενών κοριτσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο Nathan Lee Chasing His Horse, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Nathan Chasing Horse, είναι ύποπτος ότι είναι ο ηγέτης μιας αίρεσης γνωστής ως The Circle.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει τουλάχιστον έξι φερόμενα θύματα που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το Associated Press αναφέρει ότι στο σπίτι του, το οποίο φέρεται να μοιράζεται με πέντε συζύγους, έγινε έφοδος την Τρίτη, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε μετά από πληροφορία που έλαβε τον Οκτώβριο.

Οι θεραπευτικές τελετές, η εμπορία ανθρώπων και οι βιασμοί

Ο Chasing Horse είχε αποκτήσει φήμη μεταξύ των ιθαγενών φυλών στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως γιατρός που πραγματοποιούσε θεραπευτικές τελετές και πνευματικές συγκεντρώσεις.

Είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε τη θέση του ως θεραπευτής για να διαπράξει την κακοποίηση, η οποία σύμφωνα με τα έγγραφα της αστυνομίας πιστεύεται ότι συνέβη σε πολλές πολιτείες -συμπεριλαμβανομένων της Μοντάνα, της Νότιας Ντακότα και της Νεβάδα- όπου ο Nathan Chasing Horse ζούσε για περίπου μια δεκαετία.

Ορισμένα από τα φερόμενα θύματά του φέρονται να ήταν μόλις 13 ετών. Μια από τις συζύγους του φέρεται να του προσφέρθηκε ως "δώρο" όταν ήταν 15 ετών, ενώ μια άλλη έγινε σύζυγος αφού έκλεισε τα 16.

Κατηγορείται επίσης ότι κατέγραφε σεξουαλικές επιθέσεις και κανόνιζε σεξ με τα θύματα για άλλους άνδρες που φέρονται να τον πλήρωναν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Chasing Horse εκδιώχθηκε το 2015 από έναν καταυλισμό στη Μοντάνα εν μέσω καταγγελιών για εμπορία ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ηθοποιός, ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως το νεαρό μέλος της φυλής Σιού που χαμογελάει πολύ στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Κέβιν Κόστνερ «Χορεύοντας με τους λύκους» του 1990.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ