Περιβαλλον

Αστυπάλαια: το πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης περιγράφει πως έγινε στη νέα σειρά podcast «Ηλεκτροκίνηση: Το μέλλον έφτασε»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Αστυπάλαια

Πώς η Αστυπάλαια έγινε «το πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου» και μετατράπηκε σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας.

Η Αστυπάλαια έχει χαρακτηριστεί ως «το πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου». Πώς το ελληνικό νησί μετατράπηκε σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας; Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα e-astypalea, που περιλαμβάνει μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές δικτύου φόρτισης με την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και τι χρειάστηκε για να υλοποιηθεί;

Στη νέα σειρά podcast «Ηλεκτροκίνηση: Το μέλλον έφτασε», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης συνομιλεί με ανθρώπους που πρώτοι τολμούν, εμπνέονται και προσανατολίζονται προς βιώσιμες, πράσινες και οικονομικές μεθόδους κινητικότητας, που όχι μόνο γίνονται πράξη, αλλά δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον.

Υποστηρικτής της προσπάθειας η Goodyear, η οποία οραματίζεται το «αύριο» της ηλεκτροκίνησης, από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία ελαστικών έως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με «ψυχή και καρδιά».

Το πρώτο επεισόδιο του podcast εστιάζει στην Αστυπάλαια και ο Δημήτρης Καμπουράκης συνομιλεί με τον πρωτοπόρο δήμαρχο Νικόλαο Κομηνέα διεξοδικά.

Ακούστε το πρώτο επεισόδιο:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ