Περιβαλλον

Διάσημη Tik Toker ανακυκλώνει μπουκάλια και σώζει τις ακτές στη Λουιζιάνα (βίντεο)

Ο καθημερινός αγώνας που δίνει το «κορίτσι της άμμου» για το περιβάλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 24χρονη Tik Toker στη Λουιζιάνα που ανακυκλώνει μπουκάλια κρασιού και τα μετατρέπει σε άμμο
Η 24χρονη Tik Toker στη Λουιζιάνα που ανακυκλώνει μπουκάλια κρασιού και τα μετατρέπει σε άμμο © YouTube/Guardian News

Στο Tik Tok το «κορίτσι της άμμου» γίνεται viral, ανακυκλώνοντας μπουκάλια κρασιού για να σώσει τις ακτές από τη διάβρωση.

Tik Toker στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τις ακτές. Ευρύτερα γνωστή στο Tik Tok ως το «κορίτσι της άμμου» η 24χρονη Franziska Trautmann συγκεντρώνει γυάλινα μπουκάλια του κρασιού, τα οποία μέσα από ειδική επεξεργασία ανακύκλωσης τα μετατρέπει ξανά σε άμμο.

Η 24χρονη Tik Toker προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει τη διάβρωση στις ακτές της Λουιζιάνα, από τις οποίες κάθε χρόνο αφαιρείται σημαντική ποσότητα άμμου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές και γυάλινες συσκευασίες.

To «Glass Half Full» είναι η μοναδική μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης μπουκαλιών στη Νέα Ορλεάνη, αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Μέχρι στιγμής έχει επιστρέψει πίσω στη φύση σχεδόν 1 εκατ. κιλά άμμο. Μετά το νερό η άμμος είναι ο δεύτερος πιο εκμεταλλεύσιμος από τον άνθρωπο φυσικός πόρος στη Γη.

Πλέον η 24χρονη Tik Toker έχει ξεκινήσει να ανακυκλώνει και κοχύλια από την παραλία, όπως φαίνεται και σε βίντεο και φωτογραφίες στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

Wine bottles to sand: the TikToker trying to save our coastlines

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ