Περιβαλλον

Αλλάζουν τα Google Maps: Διαδρομές με «πράσινο» αποτύπωμα

Οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εφαρμογή Google Maps κατά την παρουσίαση της
Η εφαρμογή Google Maps κατά την παρουσίαση της ©EPA Pool

Το ανθρακικό αποτύπωμα της κάθε πιθανής διαδρομής θα εμφανίζεται στο Google Maps που εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων «πράσινων» πολιτικών της εταιρείας.

Διαδρομή με τη χαμηλότερη δυνατή εκπομπή άνθρακα θα προσφέρει η εφαρμογή «google maps» στους χρήστες, στο πλαίσιο των νέων φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών της Google

Οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων άλλων παραγόντων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η κλίση του δρόμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pinchai, δήλωσε ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα αποτραπεί η διοχέτευση 1 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο. «Σήμερα ανακοινώνουμε νέους τρόπους χρήσης των προϊόντων μας για την πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων ή την αγορά συσκευών με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Pinchai μέσω Twitter. 

«Οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο ρυπογόνες επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας (σήμερα) στις ΗΠΑ και το 2022 στην Ευρώπη, η Google Maps θα σας αφήνει να επιλέξετε τη διαδρομή με τη χαμηλότερη εκομπή ρύπων, εφόσον δεν είναι ήδη η ταχύτερη», δήλωσε ο Pinchai.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ