Περιβαλλον

Αράχνες στο Αιτωλικό έφτιαξαν τεράστιο πέπλο που σκέπασε τα πάντα

Οι απόκοσμες εικόνες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γιγαντιαίο πέπλο αράχνης στο Αιτωλικό έκανε την επανεμφάνισή του
Το γιγαντιαίο πέπλο αράχνης στο Αιτωλικό έκανε την επανεμφάνισή του © YouTube

Στο Αιτωλικό οι αράχνες έφτιαξαν ξανά το γιγαντιαίο πέπλο, το οποίο έχει καλύψει τα πάντα, με τις πρώτες εικόνες να κάνουν τον γύρο των social media.

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στο Αιτωλικό, καθώς το γιγαντιαίο πέπλο αράχνης κάλυψε και πάλι το παραλιακό μέτωπο. Στα social media έχουν αναρτηθεί και οι πρώτες απόκοσμες εικόνες από την περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 είχαν γίνει θέμα στο BBC οι αράχνες στο Αιτωλικό.

Σε δημοσίευμά του το agrinionews.gr αναφέρει ότι πρόκειται για εποχικό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται κυρίως τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Τα τεράστια πέπλα που σκεπάζουν τα πάντα, δημιουργούνται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha, εξηγεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων. Και προσθέτει: «Το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι».

Ο συγκεκριμένος φορέας διευκρινίζει ότι όταν σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας, θα περιοριστεί το φαινόμενο με το γιγαντιαίο πέπλο αράχνης, με τους ιστούς χλμ. να εξαφανίζονται με τις πρώτες δυνατές βροχές.

AIXMHTV: Έκαναν την επανεμφάνισή τους οι αράχνες στο Αιτωλικό

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ