Visual Browsing
Με αλληλεγγύη στον άνθρωπο
ΤΕΥΧΟΣ 699

Με αλληλεγγύη στον άνθρωπο

Τα πολυεπίπεδα προγράμμα της ΔΩΔΩΝΗ για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον
Η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει τον άνθρωπο, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη

Ο άνθρωπος και η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει και υλοποιεί η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Μια εταιρεία με πάνω από μισό αιώνα ζωής που ιδίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης στάθηκε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που αντιμετώπισαν προβλήματα. Η ΔΩΔΩΝΗ σχεδιάζει σταθερά και υλοποιεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα που εστιάζει στην κοινωνία και στην επιστροφή αξίας προς όλα τα κοινά. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει διαθέσει συνολικά πάνω από 3,5 εκατ. μερίδες προϊόντων της, οι οποίες διατέθηκαν σε συμπολίτες μας με προβλήματα, μέσω θεσμικών φορέων και οργανώσεων που επιτελούν σημαντικό έργο. Μεταξύ αυτών είναι η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS, η Κιβωτός του Κόσμου και η ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιά και Νήσων. Παράλληλα η εταιρεία υποστηρίζει σε σταθερή βάση τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, συσσίτια ενοριών, γηροκομεία, ορφανοτροφεία και τοπικά ιδρύματα στην περιοχή της Ηπείρου. 

Στο επίκεντρο πάντα τα παιδιά
Η στροφή των παιδιών στον αθλητισμό, η στήριξη του πολιτισμού, η διατήρηση και ανάδειξη των ηθών και εθίμων της Ηπείρου, αποτελούν βασικές συνιστώσες της εταιρικής κουλτούρας της ΔΩΔΩΝΗ. Η εταιρεία υλοποιεί ποικιλία δράσεων για τα παιδιά, με στόχο να συμβάλει και εκείνη στη δημιουργία συνθηκών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς τους αλλά και να συντελέσουν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, προάγοντας αξίες όπως η προσφορά, ο εθελοντισμός, η αγάπη, η ομαδικότητα και ο αθλητισμός. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει δωρεάν προγράμματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά των εργαζομένων της μέσω της πρωτοβουλίας «Ακαδημία ΔΩΔΩΝΗ», η οποία δημιουργήθηκε για τη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη των στελεχών της. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, η εταιρεία επιβραβεύει σε ετήσια βάση τους αριστούχους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των Ιωαννίνων μέσω οικονομικής ενίσχυσης. 

Πρωτοβουλίες για την Ήπειρο
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επιχορηγήσει πολλαπλές πρωτοβουλίες συλλόγων της Ηπείρου, στηρίζοντας τη συμμετοχή μαθητών σε εκπαιδευτικές εκδρομές, αθλητικές δράσεις και παρέχοντας σε σχολικές μονάδες της περιοχής όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη βέλτιστη της καθημερινότητας των μαθητών. H ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία έχει διαθέσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ανταποδίδοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη που λαμβάνει καθημερινά από την τοπική κοινωνία. 

Προστασία του περιβάλλοντος
Ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύει η εταιρεία και στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια έχει εντάξει στον προγραμματισμό της δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής των Ιωαννίνων, ενώ εστιάζει και στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, έχοντας υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων για τη δημιουργία σχετικού πάρκου. Μέσω αυτής της συνεργασίας αλλά και πολλών περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιεί με κάθε ευκαιρία, η ΔΩΔΩΝΗ προάγει και στηρίζει την ύπαρξη ενός καθαρού και βιώσιμου φυσικού περιβάλλοντος για όλους.

Στήριξη της ελληνικής οικονομίας
Η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 μοναδικούς κωδικούς, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. Επιπλέον, διατηρεί τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μόνο 100% ελληνικό γάλα που συλλέγει καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο με πάνω από 5.500 Έλληνες παραγωγούς σε 514 χωριά της Ηπείρου. Εστιάζοντας σταθερά στη στήριξη των παραγωγών της, η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στο λανσάρισμα του νέου προϊόντος «ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό», για το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά 100% ηπειρώτικο γάλα από τις καλύτερες 60 φάρμες της περιοχής.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5