Πολιτικη & Οικονομια

Ο Mr Big Short βλέπει επανάληψη του 2008

Θα επαληθευτεί;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επανάληψη του 2008; Ο Mr Big Short βλέπει ξανά το αεροπλάνο να πέφτει
O Κρίστιαν Μπέιλ ως Μάικλ Μπέρι © ΙMDB

Ο Mr. Big Short - κατά κόσμον Μάικλ Μπέρι - είναι ο επενδυτής που προέβλεψε την κρίση του 2008

Ο Μάικλ Μπέρι ο επενδυτής που προέβλεψε εκείνη την κρίση του 2008 και βρέθηκε να πρωταγωνιστεί (ως Kρίστιαν Μπέιλ) στην ταινία «The Big Short», βλέπει επικίνδυνους παραλληλισμούς με εκείνη την εποχή. 

«Όπως είχα πει για το 2008, είναι σαν να βλέπεις ένα αεροπλάνο να πέφτει. Πονάει, δεν είναι αστείο και δεν χαμογελάω», έγραψε στο Twitter.

Ο επικεφαλής της Scion Asset Management έγραψε το tweet του αφότου τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν μείωση σχεδόν 17% στις πωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο. Ο S&P 500 έκλεισε χθες με απώλειες 18% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει χάσει 29% στο ίδιο διάστημα.

Ο Μπέρι δεν είναι ένας τυχαίος επενδυτής. Είναι ένας από τους λίγους επαγγελματίες της Wall Street που «μυρίστηκε» έγκαιρα την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς στεγαστικής πίστης και των δομημένων σε αυτήν ομολόγων που οδήγησαν στο κραχ του 2008.

Εκτός των άλλων ο Μπέρι έχει επικρίνει κατ΄ επανάληψη τα κρυπτονομίσματα φέτος, προειδοποιώντας ότι το bitcoin είναι μία «κερδοσκοπική φούσκα» η οποία τροφοδοτείται από τεράστιες ποσότητες δανεισμού και είναι ευάλωτη στις διαθέσεις των κυβερνήσεων.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ