Πολιτικη & Οικονομια

ΔΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πληρωμή της Gazprom σε ευρώ για το φυσικό αέριο

Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πληρωμή της Gazprom για το φυσικό αέριο του Απριλίου
Φυσικό αέριο © EPA Pool

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

Η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε συνέχεια συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι εταιρείες μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό σε ευρώ ή δολάρια στην Gazprombank και να κηρύξουν τη συναλλαγή ολοκληρωμένη μόλις κατατεθεί η πληρωμή» υποστήριξε προ ημέρων ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οτιδήποτε υπερβαίνει το άνοιγμα λογαριασμού στο νόμισμα της σύμβασης στην Gazprombank, την πληρωμή σε αυτόν τον λογαριασμό και στη συνέχεια τη δήλωση ότι θεωρείται ολοκληρωμένη η πληρωμή αντιβαίνει τις κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ