Πολιτικη & Οικονομια

H Saudi Aramco πήρε την πρωτιά της Apple - Μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως

Μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση στην Wall Street

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Apple έχασε την παγκόσμια πρωτιά στην κεφαλαιοποίηση - Την ξεπέρασε η Saudi Aramco
Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - ΑΡΧΕΙΟ © Patrick Hendry/Unsplash

Η Saudi Aramco, η πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας ξεπέρασε την Apple μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.

Η Saudi Aramco υποσκέλισε την Apple και αναδείχθηκε στην εταιρεία με την κορυφαία αξία στον πλανήτη, χάρη στην άνοδο των τιμών πετρελαίου, την ώρα ωστόσο που η εξέλιξη αυτή ενισχύσει την άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος υπονομεύει τη ζήτηση για μετοχές τεχνολογίας. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι απώλειες άνω του 5% που κατέγραψε ο τίτλος της Apple στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street έφερε τη μείωση της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 2,37 τρισ. δολάρια, γεγονός που κατατάσσει πλέον την Apple στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από την Saudi Aramco, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, η κεφαλαιοποίηση της οποίας διαμορφώνεται στα 2,43 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στις αρχές του έτους, η χρηματιστηριακή αξία της Apple άγγιξε τα 3 τρισ.δολάρια, περίπου κατά 1 τρισ.δολάρια υψηλότερο από την αντίστοιχη της Aramco. Έκτοτε όμως, η κεφαλαιοποίηση της Apple μειώθηκε κατά 19%, ενώ της Aramco κατά 27%. 

H Apple παραμένει η κορυφαία μετοχή μεταξύ των αμερικανικών επιχειρήσεων. Στη δεύτερη θέση, η Microsoft, έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 1,96 τρισ.δολαρίων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ