Πολιτικη & Οικονομια

Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου

Οι προσφορές υπερβαίνουν τα 5,8 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου
Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου - ΑΡΧΕΙΟ © Wance Paleri/Unsplash

Ελληνική οικονομιία: Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Σε περίπου μισή ώρα αναμένεται να κλείσει το βιβλίο των προσφορών για την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου καθώς παρατηρείται αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές υπερβαίνουν τα 5,8 δισ. ευρώ, εξέλιξη που συνέβαλε να ανεθωρηθεί προς τα κάτω το guidance για το επιτόκιο σε mid swap +110 μονάδες βάσης (από mid swap +115 μ.β. κατά την έναρξη του βιβλίου νωρίτερα σήμερα).

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε σήμερα και η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας μέσω της οποίας το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο - 0,14% από - 0,20% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.

Η Standard and Poor’s ανεβάζει σκαλί την ελληνική οικονομία

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) προχώρησε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές.

Ο S&P είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, τους οποίους λαμβάνει υπόψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο οποίος αξιολογεί την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς αντίστοιχη αξιολόγηση είχε κάνει ο DBRS στις 18 Μαρτίου φέτος.

Ο S&P σημειώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο βασικός παράγοντας για την πρόβλεψή του ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 3,4% το 2022 από 8,3% πέρυσι, ενώ για τον πληθωρισμό σημειώνει ότι φαίνεται πιθανό να επιβραδυνθεί από τον Σεπτέμβριο.

Παρά το πιο έντονο διεθνές περιβάλλον, αναφέρει ο οίκος, η κυβέρνηση, με βάση τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να κάνει περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, παγιώνοντας την καθοδική τάση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό στο ΑΕΠ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ