Πολιτικη & Οικονομια

S&P για Ρωσία: «Επιλεκτική χρεοκοπία» για τα ομόλογα σε ξένο νόμισμα

«Δεν περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα μπορέσουν να μετατρέψουν αυτές τις πληρωμές σε ρούβλια σε δολάρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Standard and Poor’s για Ρωσία: «Επιλεκτική χρεοκοπία» για τα ομόλογα σε ξένο νόμισμα
Ρωσία-Μόσχα © EPA Pool

Σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» υποβάθμισε την Ρωσία η S&P, επικαλούμενη τον κίνδυνο ότι δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς ξένους ομολογιούχους της

Η Standard and Poor’s επικαλείται τον αυξανόμενο κίνδυνο η Μόσχα να μην μπορέσει ή να μη θελήσει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στους ξένους ομολογιούχους.

«Δεν περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα μπορέσουν να μετατρέψουν αυτές τις πληρωμές σε ρούβλια σε δολάρια στα αρχικά ποσά που οφείλονταν ή ότι η κυβέρνηση θα μετατρέψει αυτές τις πληρωμές μέσα στην περίοδο χάριτος των 30 ημερών», αναφέρει η S&P. 

Ο οίκος σημειώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πιθανότατα θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, «επιβαρύνονταν την προθυμία και την τεχνική ικανότητα της Ρωσίας να τηρήσει τους όρους και τις συνθήκες των υποχρεώσεών της προς τους ξένους ομολογιούχους». 

Κρεμλίνο: Πιθανό το default αλλά θα είναι τεχνητό

Η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να βρεθεί σε στάση πληρωμών, αλλά θα είναι μία τεχνητή κατάσταση, δήλωσε το Κρεμλίνο, αφότου το υπουργείο Οικονομικών της χώρας αναγκάστηκε να πληρώσει σε ρούβλια δύο κρατικά ομόλογα που είχαν εκδοθεί σε ευρώ.

Δεν υπάρχει λόγος για πραγματική χρεοκοπία, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει όλα τα αναγκαία κεφάλαια για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της. Πάντως, η Μόσχα λέει ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της σε ρούβλια, όσο τα συναλλαγματικά αποθεματικά της παραμένουν μπλοκαρισμένα λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ