Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Πατέλης: Γεγονός το πρώτο δάνειο του «Ελλάδα 2.0»

Η ανάρτηση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Πατέλης
Αλέξης Πατέλης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του αναφέρθηκε στο πρώτο δάνειο του «Ελλάδα 2.0».

Με ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, o επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ανέφερε πως «το πρώτο δάνειο του Ελλάδα 2.0 είναι γεγονός». Μάλιστα τόνισε πως δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατέλης ανέφερε πως «€4,9 εκατ στους Ελληνικούς Λευκόλιθους από την Εθνική για δημιουργία υπόγειου (πράσινου) Μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανήματων έργου, τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας, την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα), τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 1 MW στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική με σκοπό το συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας (net metering)».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Patelis (@patelisalexis)

 

Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του ΤΑΑ (Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ανεξάρτητο Αξιολογητή του ΤΑΑ.

Στο επενδυτικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ