Πολιτικη & Οικονομια

Ανατιμήσεις στην ενέργεια: Σήμερα οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις

Ποια η μέση ενίσχυση των νοικοκυριών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογαριασμός ΔΕΗ - Χρήματα
Λογαριασμός ΔΕΗ - Χρήματα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιδοτήσεις για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια: Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα μέτρα στήριξης και τις επιδοτήσεις που θα δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (9/2) το πρωί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, καθώς αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε και στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο).

Η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ