25 Απρ 2024
READING

Το Meta(Facebook) σχεδιάζει τη λειτουργία βιωματικών φυσικών καταστημάτων;

2 MIN READ

Το Meta(Facebook) σχεδιάζει τη λειτουργία βιωματικών φυσικών καταστημάτων;

Το Meta(Facebook) σχεδιάζει τη λειτουργία βιωματικών φυσικών καταστημάτων;

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει απασχολήσει αρκετά η εταιρική του ονομασία του Facebook σε Meta αντικατοπτρίζοντας την εστίασή του στην οικοδόμηση του metaverse όχι μόνο για τα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Πριν ακόμη το Facebook μετονομαστεί σε Meta, συζητούσε το ενδεχόμενο λειτουργίας νέων retail καταστημάτων. Συγκεκριμένα οι συζητήσεις όσον αφορά το άνοιγμα φυσικών καταστημάτων στην αγορά ξεκίνησαν τον προηγούμενο χρόνο, χωρίς να είναι απολύτως εξακριβωμένο και σίγουρο, μολονότι οι πιθανότητες να μη γίνει τίποτα από αυτά πραγματικότητα ήταν αρκετές.Ωστόσο εάν τελικά η νέα μητρική εταιρεία του Facebook Meta, προβεί σε κάποια τέτοια ενέργεια, θα στηριχθεί κυρίως στην ιδέα δημιουργίας ενός βιωματικού καταστήματος, το οποίο θα παρέχει μια εμπειρία καινοτομίας φέρνοντας τους ανθρώπους σε επαφή με συσκευές που αναπτύχθηκαν από το τμήμα Reality Labs.

Αναλυτικότερα οι συγκεκριμένες συσκευές περιλαμβάνουν τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest, πολύ σύντομα και ως Meta Quest, καθώς και διάφορα Portal gadgets, τα οποία σχεδιάστηκαν κυρίως για τη πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Εκτός από τις καινοτόμες συσκευές τα νέα retail καταστήματα θα μπορούσαν να διαθέτουν και τα smart glasses επαυξημένης πραγματικότητας που ονομάζονται Stories και αναπτύχθηκαν μέσω της συνεργασίας του Facebook με τη Ray-Ban.

Επιπλέον το Meta οραματίζεται καταστήματα με μοντέρνα, μινιμαλιστική αισθητική, η οποία όμως θα διαθέτει branding τοποθέτηση με έναν ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο. Η εταιρεία εξέτασε τη πιθανότητα πολλών πιθανών ονομάτων για τα νέα καταστήματά της όπως είναι το Facebook Hub, το Facebook Commons, το Facebook Innovations, το Facebook Reality Store και το From Facebook. Τελικά κατέληξε στο Facebook Store, το οποίο πιθανότατα να αλλάξει κι’ αυτό, από τη στιγμή που η εταιρεία έχει μετονομαστεί. Εάν το Meta προχωρήσει με αυτό το σχέδιο, το πρώτο της κατάστημα λιανικής/εμπειρίας θα βρίσκεται στο Burlingame της Καλιφόρνια, όπου υπάρχει το Reality Labs.

Το Facebook διανύει αναμφισβήτητα μία αρκετά δύσκολη περίοδο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας. Έτσι ένας από τους στόχους του Meta είναι να πυροδοτήσει τόσο την  «περιέργεια» όσο την «εγγύτητα» μέσω των νέων καταστημάτων της, αλλά και να προσφέρει στους καταναλωτές μια φιλόξενη ατμόσφαιρα όπου θα μπορούν να βιώσουν ένα μοναδικό αγοραστικό ταξίδι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.