Πολιτικη & Οικονομια

H κρίση των τσιπ «χτύπησε» μέχρι και την Toyota

Μειώνει κατά 15% την παραγωγή τον Νοέμβριο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota Motor: Περιέκοψε τον στόχο παραγωγής αυτοκινήτων για το Νοέμβριο κατά 15%
Έκθεση της Toyota στην Σανγκάη © EPA Pool

Kαθώς η παγκόσμια έλλειψη τσιπ συνεχίζεται, η Toyota ανακοίνωσε ότι μειώσει την παραγωγή της κατά 15% τον επόμενο μήνα.

Mία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη, η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τον στόχο παραγωγής αυτοκινήτων για τον Νοέμβριο, κατά 15%, καθώς η έλλειψη ανταλλακτικών συνεχίζει να επιβαρύνει τον κλάδο παγκοσμίως.

H Τoyota είχε αρχικά προγραμματίσει να κατασκευάσει 1 εκατ. αυτοκίνητα στον επόμενο μήνα, αλλά τώρα αναμένει περίπου 850.000-900.000 αυτοκίνητα. «Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έλλειψη εξαρτημάτων και δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις προηγούμενες ελλείψεις παραγωγής, έχουμε προσαρμόσει τα αρχικά στάδια παραγωγής για τον Νοέμβριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτή η προσαρμογή θα επηρεάσει περίπου 50.000 οχήματα στην Ιαπωνία, και μεταξύ 50.000-100.000 οχημάτων στο εξωτερικό. Ο στόχος της Toyota για την παραγωγή στο σύνολο της χρήσης στα 9 εκατ. οχήματα, για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, θα διατηρηθεί ωστόσο, εξαιτίας της χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό στη ΝΑ Ασία».

Η πανδημία του κορωνοϊού εκτόξευσε στα ύψη τη ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές που περιέχουν τσιπς όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις και οι κονσόλες παιχνιδιών. Η υπερβάλλουσα ζήτηση αλλά και τα στενά πλάνα παραγωγής είχαν ως αποτέλεσμα μια σειρά από επιχειρήσεις -από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιούν αυξημένες ποσότητες ημιαγωγών στα νέα τους αυτοκίνητα έως τις βιομηχανίες μικρών ηλεκτρονικών συσκευών- να χτυπηθούν από έλλειψη τσιπς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ