Πολιτικη & Οικονομια

Απαγορεύει όλα τα κρυπτονομίσματα και τις συναλλαγές η Κίνα

Βουτιά πάνω από 8% για το Ethereum και 5% για το Bitcoin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bitcoin
Bitcoin © UNSPLASH

Παράνομες όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, αυστηρές τιμωρίες σε όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς, διαμηνύει το Πεκίνο.

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλες οι συναλλαγές, που συνδέονται με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες και πρέπει να απαγορευθούν. 

Παράλληλα σε κοινή ανακοίνωσή τους δέκα κρατικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, της αρχής εποπτείας του τραπεζικού τομέα και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπογραμμίζουν ότι συνεργάζονται για να διατηρήσουν «υψηλότατη πίεση» στις κερδοσκοπικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στις αγορές. 

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η PBoC δεσμεύτηκε επίσης να τιμωρήσει όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς της χώρας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, υπογραμμίζοντας ότι και οι υπεράκτιες υπηρεσίες και συναλλαγές απαγορεύονται στο εσωτερικό της Κίνας.

Ο Άντονι Τρέντσεφ, συνυδριτής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτω Nexo είπε στο Bloomberg: «Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν έντονες αναταράξεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να κόψει τα φτερά του Bitcoin».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ