Visual Browsing
Διάψευση σε υψηλούς τόνους από την Mercedes Benz Hellas

Διάψευση σε υψηλούς τόνους από την Mercedes Benz Hellas

Περί δημοσιευμάτων για αποχώρησή της από την Ελλάδα

Με σκληρούς τόνους διέψευσε σε ανακοίνωσή της η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικές ημέρες, κυρίως στο διαδίκτυο, κατά τα οποία η εταιρεία προσανατολιζόταν σε μια αποχώρηση από την Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα ήθελαν τη θυγατρική της Mercedes Benz στη χώρας μας, να αποφασίζει αποχώρηση υπό το βάρος της μείωσης των πωλήσεών της αλλά και του ΣΔΟΕ, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ελέγχους όχι μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και σε αρκετές άλλες του ίδιου κλάδου. Υπήρξε άρθρο μάλιστα το οποίο ανέφερε πως ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Καλλίγερος, επεξεργαζόταν σχέδιο αποχώρησης λόγω κάθετης πτώσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας που έχει χάσει πάνω από το 50% των πωλήσεων της στη χώρα.

Η ανακοίνωση της Mercedes Benz Hellas:

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται στον τύπο δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη αποχώρηση της Mercedes-Benz Ελλάς από την Ελλάδα. Για μία ακόμα φορά η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά ως παντελώς ανυπόστατα και ψευδή!

H Mercedes-Benz Ελλάς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1982 και είναι 100% θυγατρική του ΟμίλουDaimler AG όσον αφορά στην εκπροσώπηση και διανομή των επιβατηγών & επαγγελματικών οχημάτωνMercedes-Benz στη χώρα μας (εξαιρουμένων των οχημάτων στρατιωτικής χρήσης παντός τύπου), καθώς και των αυτοκινήτων smart και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς όχι μόνο δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα αλλά αντιθέτως συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της σε αυτή είτε μέσω νέων επενδύσεων είτε μέσω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της.

Σχετικα
e-ΕΦΚΑ - Εύβοια: Αναστέλλονται οι εισφορές για τους πυρόπληκτους
e-ΕΦΚΑ - Εύβοια: Αναστέλλονται οι εισφορές για τους πυρόπληκτους

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 kW στις ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις της στη Ν. Κηφισιά, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η ενσωμάτωση σε αυτή της EvoBus Hellas - η οποία είναι ο γενικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra διευρύνοντας σημαντικά τις δραστηριότητές της. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική των νέων μοντέλων Mercedes-Benz αύξησε πρόσφατα τα σημεία Διανομής της με την προσθήκη δύο νέων μονάδων.

Προφανώς η ενδυνάμωση αυτή, σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία της Mercedes-Benz, η οποία τεκμαίρεται από την αύξηση κατά +41% των πωλήσεων επιβατηγών οχημάτων και κατά +158% των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων στο πρώτο οκτάμηνο του 2013, φαίνεται να ενοχλεί, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ανυπόστατων αυτών δημοσιευμάτων.

Έως σήμερα, η Mercedes-Benz Ελλάς επέλεξε να μην αντιδράσει θεωρώντας ότι η ανοδική της πορεία αποτελεί την πιο ηχηρή απάντηση. Αυτήν τη φορά, δηλώνει απερίφραστα ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της ώστε να προστατεύσει το όνομα, το κύρος και την αξιοπιστία της απέναντι σε όποιον επιμένει να κατασκευάζει σενάρια δήθεν αποχώρησής της.

Σχετικα
Όροι και προϋποθέσεις για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις
Όροι και προϋποθέσεις για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις

Διότι εδώ και 30 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 150.000 πελάτες με σεβασμό, εκτίμηση, αξιοπρέπεια και αφοσίωση, με σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, τόσο από την ίδια τη Mercedes-Benz Ελλάς όσο και από το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Mercedes-Benz και smart.

Αποτελεί δε ηθική υποχρέωσή της, να προστατεύσει τους σχεδόν 1.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στην ίδια και στο δίκτυό της!»

Γ.Σ.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5