32 νόστιμα στέκια για να ανακαλύψεις αυτές τις γιορτές

Diego: Το καινούργιο αγαπημένο στέκι της πόλης

Δημιουργικές street food προτάσεις από όλο τον κόσμο και φοβερά cocktails

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_n1a0353.jpg
_n1a4272.jpg
_n1a4943.jpg
_n1a4166.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Diego: Το ανήσυχο στέκι του Θησείου έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου πει...

Μια μπάντα παίζει νότες ενός λατινοαμερικάνικου σκοπού στο πλακόστρωτο της Αδριανού, όσο εσύ δοκιμάζεις ζουμερά Yakitori (ή αλλιώς ιαπωνικά σουβλάκια) και διάφανα dumplings. Αν περάσεις την πόρτα –που παραπέμπει σε μία τυπική συνοικία της Αβάνας–, το γαλαζοκόκκινο πλακάκι του διαδρόμου θα σε οδηγήσει στο υπαίθριο στρογγυλό μπαρ. Εδώ ο Βασίλης Νικήτας σερβίρει τα παθιασμένα signature cocktails του μαζί με ταξιδιάρικες μουσικές. Έτσι κυλούν οι νύχτες στο Diego, και κάθε φορά είναι διαφορετικές. Το ανήσυχο στέκι του Θησείου έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου πει είτε αυτό είναι οι δημιουργικές street food προτάσεις με τις αναφορές στην ασιατική και τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα της σεφ Ελένης Σαράντη και της sous chef Ηλέκτρας Ρήγκου, είτε είναι οι αναπάντεχες βραδιές που εξελίσσονται σε αυτοσχέδια street parties. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αθήνα είχε πολύ καιρό να δει ένα τόσο κεφάτο μαγαζί. Δεν είναι να απορείς που το έκανε αμέσως στέκι της.

Extra tip: Μη χάσεις το χριστουγεννιάτικο food festival για καλό σκοπό του Diego στις 27 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα ο Θάνος Φέσκος και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας από το Delta μαζί με τη μαγειρική ομάδα του Diego θα ετοιμάσουν διαφορετικές δημιουργικές παραλλαγές του Yakitori, ενώ το γνωστό Kora Bakery θα αναλάβει τα ψωμάκια και τα bao buns που θα τα συνοδεύσουν. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Stay tuned!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ