TV + Series

Η Γκλεν Κλόουζ έμαθε περσικά για τη σειρά «Tehran» - Τα γυρίσματα στην Αθήνα

Πόσο τη δυσκόλεψαν - Πώς της φάνηκε η παραμονή στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γκλεν Κλόουζ πρωταγωνιστεί στη σειρά «Tehran» που γυρίστηκε στην Αθήνα
Η Γκλεν Κλόουζ πρωταγωνιστεί στη σειρά «Tehran» που γυρίστηκε στην Αθήνα © YouTube/Apple TV

Η Γκλεν Κλόουζ έκανε μαθήματα για να μάθει περσικά. Ο ρόλος της στη σειρά «Tehran». Πόσο τη δυσκόλεψαν τα μαθήματα και τι είπε για τα γυρίσματα στην Αθήνα.

Η Γκλεν Κλόουζ ήταν παρούσα στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Tehran» στη Νέα Υόρκη. Σε δηλώσεις της στο «Entertainment Tonight», η Γκλεν Κλόουζ μίλησε για τις απαιτήσεις του νέου της ρόλου, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων ότι έμαθε περσικά.

Η διάσημη ηθοποιός (8 φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy και τρία Βραβεία Τόνι) στον δεύτερο κύκλο του θρίλερ κατασκοπείας, υποδύεται τη δρ Μαρτζάν Μονταζέμι, μια Βρετανίδα πράκτορα της CIA η οποία ζει στην Τεχεράνη.

Η Γκλεν Κλόουζ είπε χαρακτηριστικά ότι έκανε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα για να μάθει την περσική γλώσσα και συγκεκριμένα τα Φαρσί

«Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχει διαφορετική δομή στις προτάσεις. Μοιάζει περισσότερο με τα γερμανικά, με το ρήμα στο τέλος. Χρησιμοποιείς διαφορετικά το στόμα σου. Έχει ορισμένους ήχους που δεν έχουμε στα αγγλικά» ανέφερε η Κλόουζ.

Και πρόσθεσε: «Αλλά είχα μια εκπληκτική καθηγήτρια, την Άννα Μπαγιάτ, η οποία δούλευε μαζί μου μέσω Zoom τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι πολλά. Ξεκινάς με μία λέξη κάθε φορά. Μετά την πρόταση και επανάληψη. Στη συνέχεια πρέπει να μάθεις τον κατάλληλο τονισμό και να το πεις όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Tehran — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

Γκλεν Κλόουζ - Τι είπε για τα γυρίσματα στην Αθήνας της σειράς «Tehran»

Τα γυρίσματα για τη σειρά «Tehran» έγιναν στην Αθήνα και τις δύο σεζόν. «Ήταν μια τόσο νέα εμπειρία. Όλα ήταν καινούργια» δήλωσε ακόμη η ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς.

Και εξήγησε: «Τα γυρίσματα στην Αθήνα, ο ρόλος μου, η εκμάθηση της γλώσσας, η συνεργασία μου με ένα πολύγλωσσο καστ και συνεργείο η συνάντηση με πολλούς Ιρανούς πρόσφυγες, το να παίζω πολύ τάβλι».

Ο δεύτερος κύκλος του θρίλερ κατασκοπείας «Tehran», με πρωταγωνίστρια την Γκλεν Κλόουζ, θα προβληθεί στο Apple TV+ μέσα στον Μάιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ