TV + Series

Περιμένοντας τον τρίτο κύκλο του «The Morning Show»

Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν σε μια από τις πιο επίκαιρες σειρές που κυκλοφορούν

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν στο «The Morning Show»

Τι Να Δω Σήμερα: «The Morning Show» των Τζέι Κάρσον και Κέρι Έριν με τους Άνιστον, Γουίδερσπουν, Καρέλ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Για τη σημερινή πρόταση έχουμε επιλέξει μια τηλεοπτική σειρά, με κάποιες λίγες τύψεις, αφού τις έχουμε αφήσει λιγάκι στην άκρη τον τελευταίο καιρό. Δύο κύκλοι έχουν κυκλοφορήσει ήδη από την Apple TV και, ενώ ο τρίτος κύκλος δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι ευρέως αναμενόμενο να κυκλοφορήσει κάπου προς το φθινόπωρο του 2022. Σήμερα βλέπουμε τη σειρά «The Morning Show» των Τζέι Κάρσον και Κέρι Έριν.

Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν στο «The Morning Show»

Η ταραχώδης καθημερινότητα του προσωπικού μιας επιτυχημένης πρωινής εκπομπής, ενός από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, την ώρα που ξεσπάει η είδηση πως ο κεντρικός παρουσιαστής Μιτς (Στιβ Καρέλ) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εντός του επαγγελματικού χώρου. Η συντετριμμένη συμπαρουσιάστριά του, Άλεξ (Τζένιφερ Άνιστον) προσπαθώντας να διαχειριστεί την κρίση, «κλειδώνει» στην κενή θέση που αφήνει ο Μιτς, τη φρέσκια, πλην όμως έμπειρη Μπράντλεϊ (Ρις Γουίδερσπουν).

Η Ρις Γουίδερσπουν στο «The Morning Show»

Μια τολμηρή και επίκαιρη σειρά η οποία βουτάει την «καυτή πατάτα» της εποχής μας, όσον αφορά στην επικαιρότητα και δεν φοβάται να εμβαθύνει ακόμα και στις πιο λεπτές και αχνές αποχρώσεις ενός θέματος, του οποίου οι προεκτάσεις είναι τόσο βαθιές και περίπλοκες που είναι δίκαιο να πούμε πως η διεθνής κοινότητα δεν έχει ακόμα κατανοήσει σε βάθος και αντιληφθεί το συνολικό τους εύρος.

Μια ενδιαφέρουσα προβληματική και όχι τόσο τοποθέτηση, στις πιο αιχμηρές λεπτομέρειες που ανήκουν στο περιθώριο των αποκαλύψεων που έρχονται στο φως ως αποτέλεσμα της δυναμικής του κινήματος #metoo, τις οποίες ίσως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αναλογιστούμε. Όπως ας πούμε, πότε θα έρθει η ώρα να υποστηρίξει το αφήγημά της και η άλλη πλευρά (αυτή των θηρευτών) ή για παράδειγμα η ιδέα του ότι είσαι γυναίκα δεν σε θέτει αυτόματα στο απυρόβλητο, ή η ακόμη πιο meta σκέψη, ότι το να το ανέχεσαι μια κακοποιητική συμπεριφορά στο περιβάλλον σου και να μην κάνεις κάτι για αυτό, σε κάνει συνένοχο. Όλα αυτά χωρίς ούτε μια στιγμή να αποσταθεροποιεί το επίκεντρο ή να μειώνει τη σημασία και την προτεραιότητα του πιο σαφούς και επείγοντος κοινωνικοπολιτικού κινήματος του καιρού μας.

Γκρέτα Λι και Μπίλι Κράνταπ στο «The Morning Show»

Κι όμως κάπου πριν ή μετά από όλα αυτά, οι πρώτοι δύο κύκλοι δείχνουν αναποφάσιστοι, στο αν θα κάνουν όντως σχόλιο επάνω σε σημαντικά σύγχρονα ζητήματα, όπως τα παραπάνω ή τα fake news για παράδειγμα, ή αυτά θα αφεθούν στον πάγκο για να πάρουν τη θέση τους σαπουνοπερατικού προσανατολισμού και πρόθεσης storylines που διακυβεύουν όλο το κύρος της σειράς. Ας πάρει μιαν απόφαση ο τρίτος κύκλος παρακαλώ.

Η σειρά «The Morning Show» είναι διαθέσιμη στην Apple TV+.


The Morning Show
Η.Π.Α., 2019, Έγχρωμη
Τηλεοπτική Σειρά / Δράμα, 53’
Δημιουργοί: Τζέι Κάρσον, Κέρι Έριν
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν, Μπίλι Κρούνταπ, Στιβ Καρέλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ