TV + Series

Το «The Hot Zone: Anthrax» είναι η καλύτερη επιλογή τις Κυριακές

Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Κυριακή 5/12 στα κανάλια Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision.

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σειρά του National Geographic, The Hot Zone: Anthrax, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
© National Geographic

Η σειρά The Hot Zone: Anthrax από το National Geographic κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και αφορά τις επιθέσεις άνθρακα στην Αμερική το 2001.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η σειρά του National Geographic, «The Hot Zone», ήταν δεδομένο πως θα επέστρεφε με μία δεύτερη σεζόν και πάνω στην ίδια επιτυχημένη συνταγή. Ο δεύτερος κύκλος «The Hot Zone: Anthrax» αποτελεί δημιούργημα των Kelly Souders και Brian Peterson, είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και εστιάζει στις επιθέσεις άνθρακα που συγκλόνισαν την Αμερική λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από τα τραγικά εκείνα γεγονότα, η σειρά με πρωταγωνιστές τους Daniel Dae Kim και Tony Goldwyn αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς υπόσχεται να φέρει στο φως γεγονότα που δεν βγήκαν στη δημοσιότητα και το ευρύ κοινό δεν τα γνωρίζει. Η πρεμιέρα είναι την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 21.50 με διπλό επεισόδιο. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.50. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

The Hot Zone: Anthrax | Νέος Κύκλος Trailer | National Geographic Greece

Ο πρώτος κύκλος με πρωταγωνίστρια τη Juliana Margulies εστίασε στην εμφάνιση του ιού Έμπολα και αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του National Geographic. Στο peak της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το επιστημονικό θρίλερ «The Hot Zone:Anthrax» δείχνει πόσο μπορεί να επηρεάσουν τον κόσμο οι κρίσεις υγείας. Το δεύτερο μέρος με 6 έντονα επεισόδια βάζει τις βάσεις για να συνεχίσει το πολύ καλό όνομα που είχε η σειρά ήδη από τον προηγούμενο κύκλο.

Διαδραματίζεται το 2001, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κλονίστηκαν ανεπανόρθωτα από μία τρομοκρατική ενέργεια. Φάκελοι που περιείχαν άνθρακα στάλθηκαν σε ανυποψίαστα θύματα στις πολιτείες Φλόριντα, Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη. Ο απολογισμός ήταν 5 νεκροί και πανικός σε ολόκληρη την χώρα. Τα media κατακλύστηκαν από ψευδή στοιχεία, όμως μία ομάδα πρακτόρων του FBI και επιστημόνων κατέληξαν στον βασικό ύποπτο. Τα πρωτοσέλιδα μέχρι και σήμερα είναι γνωστά, όμως πολλές λεπτομέρειες έρχονται για πρώτη φορά στο προσκήνιο.

Με ένα διπλό επεισόδιο κάθε εβδομάδα, η σειρά The Hot Zone Anthrax του National Geographic, είναι σε θέση να συνεπάρει τους θεατές.
© National Geographic

Το «The Hot Zone: Anthrax» δείχνει πως ισορροπεί επιτυχημένα ανάμεσα στη διασκέδαση, την αγωνία και την πληροφόρηση πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως οι επιθέσεις άνθρακα το 2001. Πιάνει καλά το κλίμα της εποχής και μίας ταλαιπωρημένης αμερικάνικης κοινωνίας, η οποία συνέχιζε τη ζωή της σοκαρισμένη και φοβισμένη μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η πλοκή και το πως εκτυλίσσεται η ιστορία, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να πάρει μία γεύση για το πως οι αρχές χειρίζονται ανάλογα σοβαρά ζητήματα. Η συνεργασία των αστυνομικών με την επιστημονική κοινότητα και τα media φανερώνει τι περίπου συμβαίνει πίσω από τις κλειστές κυβερνητικές πόρτες και τα επτασφράγιστα μυστικά που γεννούν και τις μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας.

Εκεί μπαίνει η σκηνοθεσία μαζί με το καλό γράψιμο σεναρίου και χαρακτήρων. Οι παραγωγοί και υπεύθυνοι για το σενάριο Kelly Souders - Brian Peterson , οι οποίοι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν (Salem, Genius), καταφέρνουν μια επίθεση που συμβαίνει μέσω ταχυδρομείου, να μην είναι βαρετή και να κρατάει τον θεατή σε αγωνία. Εκτός απ΄ αυτό το συναίσθημα είναι έκδηλο πως και οι δυο τους είχαν κάνει την έρευνα τους, δίοτι περιέγραψαν ακριβώς την πορεία που πήρε ο άνθρακας από το ταχυδρομεία μέχρι να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες. Οι λεπτομέρειες ικανοποιούν όσους εξιτάρουν παρόμοιες θεματικές, ενώ γίνονται γνωστές οι ιστορίες ανθρώπων που δούλευαν στα χαμηλότερα στρώματα των ταχυδρομικών υπηρεσιών και ποτέ κανένας δεν άκουσε το τι τους συνέβη.

Το The Hot Zone: Anthrax του National Geographic, μπορεί να συνδυάσει με ωραίο τρόπο την πληροφορία με τη διασκέδαση.
© National Geographic

Για να φανεί στην οθόνη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρειάζονται και ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ρόλους τους πειστικά. Ο Daniel Dae Kim (Lost, Hellboy) ως ειδικός πράκτορας Matthew Ryker και ο Tony Goldwin ως Dr. Bruce Ivins καθηλώνουν με τις ερμηνείες τους. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν τη χημεία που απαιτεί η ιστορία και αυτό βγαίνει σε όλη τη διάρκεια. Οι χαρακτήρες τους είναι επίσης καλογραμμένοι, έχουν υπόβαθρο, αδυναμίες, τα δικά τους κίνητρα και πολλές φορές δρουν συναισθηματικά ή ανθρώπινα, με το κοινό να μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους ευκολότερα. Ο Daniel Dae Kim με το παίξιμό του καταφέρνει να αναδείξει την πίεση που ένιωθαν όσοι ανέλαβαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς αισθάνονταν πως απογοητεύουν ολόκληρο τον αμερικάνικο λαό που ζούσε υπό τον φόβο και την αβεβαιότητα. Οι επιλογή του σαν κεντρικός πρωταγωνίστης από τους υπεύθυνους είναι to the point, ώστε να δείξουν σε όσους παρακολουθήσουν πως στην Αμερική του 2001 πολλά στερεότυπα δεν είχαν σπάσει ακόμα. Από την άλλη ο Tony Goldwyn αποδεικνύει πως ο ρόλος του «κακού» του ταιριάζει άψογα, κάτι που είχε φανεί ήδη από την ρετρό ταινία «Ghost» (1990). Το cast συμπληρώνουν τα ονόματα των Dylan Baker (Ed Copak), Ian Colleti (Agent Chris Moore), Morgan Kelly (Agent Eric Sykes) και Vanessa Matsui (Jody Hall).

Το National Geographic παρουσιάζει τον δεύτερο κύκλο της σειράς Hot Zone με διπλά επεισόδια κάθε Κυριακή
© National Geographic

Η σειρά «The Hot Zone: Anthrax» μέσω των επεισοδίων του μπορεί να συνδυάσει άψογα την πληροφορία με τη διασκέδαση. Στην εποχή του κορωνοϊού και της συνεχόμενης χρήσης μάσκας από όλους, σίγουρα μπορεί να ιντριγκάρει και να εξάψει τη φαντασία του θεατή. Μια πολύ καλή επιλογή για να περάσετε την Κυριακή σας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ