TV + Series

Το Netflix εξαγόρασε τα δικαιωμάτα του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ

Ήδη γυρίζεται το «Ματίλντα» που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
Netflix © John-Mark Smith/Pexels

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix απέκτησε την αποκλειστική χρήση των δικαιωμάτων του διάσημου Βρετανού συγγραφέα.

Το Netflix εξασφάλισε την αποκλειστική χρήση των δικαιωμάτων του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, έργο του οποίου είναι και το γνωστό «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας». Συνολικά, τα βιβλία του συγγραφέα έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η Roald Dahl Story Company και η Netflix ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χαρίσουν μερικές από τις πιο αγαπημένες ιστορίες του κόσμου στους σημερινούς και μελλοντικούς θαυμαστές», ανέφερε το Netflix σε σχετικό tweet.

 

 

Το Netflix είχε ήδη συμφωνία 3 ετών με τη Roald Dahl Story Co. για την παραγωγή προγραμμάτων βασισμένα στα έργα του Βρετανού συγγραφέα, ο οποίος πέθανε το 1990 σε ηλικία 74 ετών, έχοντας, μεταξύ άλλων, γράψει έργα όπως το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και το «Ο Τσάρλι και το Γιγαντιαίο Ροδάκινο».

Σημειώνεται πως το Netflix έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της ταινίας «Ματίλντα», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Νταλ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετά από τα έργα του Νταλ έχουν γίνει ταινίες με παγκόσμια αναγνώριση, όπως το «Willy Wonka and the Chocolate Factory» του 1971, με πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ, αλλά και το «Fantastic Mr. Fox» του 2009. Το ριμέικ της κλασικής ταινίας «Charlie and the Chocolate Factory» to 2005, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, κερδίζοντας 475 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ