Visual Browsing
Ένα ντοκιμαντέρ για την ακραία φτώχεια στο National Geographic

Ένα ντοκιμαντέρ για την ακραία φτώχεια στο National Geographic

Οι αιτίες, οι συνέπειες και οι λύσεις πίσω από την ακραία φτώχεια
NG Activate Global Citizen
Uzo Aduba, Rachel Brosnahan, Hugh Jackman, Gayle King, Usher και Pharrell Williams στη σειρά Activate των P&G, National Geographic και Global Citizen

Η ακραία φτώχεια είναι ένα πραγματικό και ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα του πλανήτη μας, με τις αιτίες της να είναι περισσότερες και πιο βαθιές από αυτές που ίσως φανταζόμαστε. Αυτό ακριβώς έρχεται να μας δείξει το «Activate: Κίνημα Global Citizen», η σειρά-ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, που βάζει στο επίκεντρο όλες τις πτυχές της ακραίας φτώχειας, από τα αίτια και τις συνέπειές της, μέχρι και τις προσπάθειες εξάλειψής της.

NG Activate Global Citizen

Πρόκειται για μία παραγωγή της Procter&Gamble, του National Geographic και του Global Citizen, η οποία έχει σκοπό να γίνει η φωνή των λιγότερο τυχερών ανθρώπων του πλανήτη μας και να κινητοποιήσει κάθε πολίτη που θα δει τη σειρά, ώστε να οδηγηθούμε σε ουσιαστικές και δομικές αλλαγές. Αυτό το πετυχαίνει ακολουθώντας την εκστρατεία του Global Citizen προς την βελτίωση των ζώων των ανθρώπων-θυμάτων της ακραίας φτώχειας, με τη βοήθεια των υποστηρικτών και των ακτιβιστών της, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε διάσημα πρόσωπα, όπως οι Uzo Aduba, Rachel Brosnahan, Hugh Jackman, Gayle King, Usher και Pharrell Williams.

Κάθε επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο σε μία διαφορετική θεματική – πάντα σχετιζόμενη με την ακραία φτώχεια –. Συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές θα ακούσουν τις ιστορίες, θα γνωρίσουν τους ανθρώπους και θα γίνουν οι ίδιοι μάρτυρες της δουλειάς που γίνεται ενάντια στην ακραία φτώχεια, με απώτερο σκοπό  να εμπνεύσει ένα μεγαλύτερο κίνημα ενδιαφέροντος, μέσα από επεισόδια με τίτλους «ACTIVATE: Εξάλειψη της Φτώχειας», «ACTIVATE: Το τέλος της Χρηματικής Εγγύησης», «ACTIVATE: Δικαίωμα στην Εκπαίδευση», «ACTIVATE: Εκπαίδευση Κοριτσιών», «ACTIVATE: Τέλος Ρύπανσης από Πλαστικό» και «ACTIVATE: Καθαρό Πόσιμο Νερό».

Σχετικα
Ανακάλυψε δάσος που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι (video)
Ανακάλυψε δάσος που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι (video)

NG Activate Global Citizen

Ο Chief Brand Officer της P&G, Marc Pritchard, σχολιάζει για το «ACTIVATE»: «Το ACTIVATE είναι μια πλατφόρμα με δυνατές αφηγήσεις όπου οι μάρκες της P&G – όπως Tide, Always, και Head&Shoulders – μπορούν να πουν τη δική τους ιστορία χρησιμοποιώντας τη φωνή τους ως κινητήρια δύναμη αλλαγής. Τα προϊόντα μας αγγίζουν καθημερινά κάθε άνθρωπο στον πλανήτη και μπορούν να γίνουν φορείς αλλαγής. Πιστεύουμε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοθούν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, είναι αυτά τα προϊόντα να πυροδοτήσουν το διάλογο, να επηρεάσουν συμπεριφορές και να κινητοποιήσουν δράσεις με στόχο έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας», ενώ η Courteney Monroe, Πρόεδρος της National Geographic Global Television Networks, συμπληρώνει: «Στο National Geographic θέλουμε να λέμε τις ιστορίες που έχουν σημασία και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε μαζί με συνεργάτες όπως η P&G και η Global Citizen, που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και θέλουμε να πούμε τις ίδιες ιστορίες. Κάθε επεισόδιο του ACTIVATE θέλουμε να γίνει φωνή διαμαρτυρίας επικεντρωμένη σε πραγματικές λύσεις παραθέτοντας ταυτόχρονα και τους τρόπους μέσω των οποίων αυτές επιτυγχάνονται. Μια στρατηγική προσπάθεια που ευελπιστούμε ότι θα ενθαρρύνει όλον τον κόσμο, να περάσουν από την πρόθεση, στη δράση».

Την ίδια στιγμή για την συνεργασία με P&G και National Geographic αναφέρει ο Hugh Evans, CEO του Global Citizen: «Μέσα από τη συνεργασία μας με το National Geographic και την P&G, είμαστε ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά μπορούμε να μοιραστούμε τις ιστορίες πίσω από αυτό το κίνημα ώστε να ενθαρρύνουμε τους τηλεθεατές σε 172 χώρες να ορθώσουν το ανάστημά τους και να συμμετάσχουν στον αγώνα μας».

Σχετικα
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 25-31 Μαΐου 2020
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 25-31 Μαΐου 2020

NG Activate Global Citizen

Το «Activate: Κίνημα Global Citizen» θα προβληθεί σε 172 χώρες και 43 γλώσσες. Στην Ελλάδα η πρεμιέρα του θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:10 στο National Geographic, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision.

National Geographic | Activate: Κίνημα Global Citizen Trailer

Λίγα λόγια για τις τρεις δυνάμεις που δημιούργησαν το «ACTIVATE»:

Η Global Citizen εργάζεται πάνω από 10 χρόνια, με τη συμμετοχή των πολιτών, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας κινητοποιώντας επιχειρήσεις, οργανισμούς και κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο, σε όλον τον κόσμο.

Η P&G μέσα από τις εμβληματικές της μάρκες και την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εκπαίδευση των κοριτσιών, η παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε τοπικές κοινότητες, η ανακούφιση από φυσικές καταστροφές και έμπρακτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Το National Geographic, για περισσότερα από 130 χρόνια χρησιμοποιεί τη δύναμη της εικόνας και της αφήγησης, ώστε μέσα από συναρπαστικές ιστορίες  να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει τον πλανήτη αλλά και το ρόλο του σε αυτόν.

NG Activate Global Citizen

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5