Visual Browsing
TV SHOW

Τέλος ο Καλημέρης από το Open!

Τέλος ο Καλημέρης από το Open!
Έρχεται μπόρα εξ ανατολών στην Παιανία
  • A-
  • A+
0
Από την Πέμπτη ο Τζώνη Καλημέρης βρίσκεται εκτός του καναλιού Open Beyond.

Τα φίλα προσκείμενα μέσα −και είναι πολλά− το χαιρέτησαν σαν «το νέο Mega» και η αλήθεια είναι ότι στις παλιές εγκαταστάσεις του «Μεγάλου Καναλιού» μετακόμισε το τηλεοπτικό επιχείρημα του Ιβάν Σαββίδη. Ακολούθησε τα βήματα του πρωτότυπου και στον τρόπο λανσαρίσματος. Ξεκίνησε και εκείνο αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγούσε στην πανηγυρική εκκίνηση του νέου προγράμματος. Όταν η οθόνη έδειξε «μηδέν», αντί για βόμβα έσκασε μία σαπουνόφουσκα και είδαμε ένα εντελώς αμήχανο δελτίο ειδήσεων που καμάρωνε για το πλήθος των δημοσιογράφων ώστε να εντυπωσιαστούν ιθαγενείς και έτερον ουδέν. Το ίδιο βράδυ βγήκε δελτίο τύπου που ανακοίνωνε ότι η «αντίστροφη μέτρηση» πήγε στράφι γιατί το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν είναι έτοιμο, αλλά κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός. Γαλανό συν λίγο ποτοκαλοροδοκόκκινο ήταν το χρώμα που επέλεξε το νέο κανάλι. Αποφεύχθηκε έτσι το κόκκινο γιατί θυμίζει Ολυμπιακό, το κίτρινο γιατί παραπέμπει σε ΑΕΚ και το πράσινο που είναι του Αλαφούζου. Το γαλάζιο βέβαια ήταν σήμα κατατεθέν της «Νέας Δημοκρατίας», αλλά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπερδευτεί ο τηλεθεατής, μιας που το «νέο Mega» είχε συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση. Στην αρχή παλαντζάριζε μεταξύ Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γρήγορα η ζυγαριά έγειρε μονομερώς.

Το «νέο Mega» απέκτησε και όνομα. Στην αρχή το είπαν «Open» νέτο-σκέτο, αλλά μετά ανακάλυψαν ότι υπήρχε θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα, οπότε κόλλησαν και ένα «Beyond» ώστε να το κάνουν σιδηρόδρομο που δεν ήξερε το δρομολόγιό του. Οι φόβοι για ανοργανωσιά επιβεβαιώθηκαν. Ανακοινώθηκαν εκπομπές που ποτέ δεν έγιναν (ένα αβάφτιστο πρόγραμμα ερωτικών σχέσεων, το La Banda. Το X-factor), ακυρώθηκαν μονομερώς συνεργασίες, κόπηκαν γυρίσματα γιατί δεν υπήρχε μπάτζετ να τα υποστηρίξει, το πρόγραμμα βολόδερνε μεταξύ ακραίου trash και «ποιοτικών σίριαλ», οι υπεύθυνοι αδυνατούσαν να παρέμβουν και περιορίζονταν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο ίνσταγκραμ όπου έδειχναν πόσο ωραία περνούν και έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο.

Στο μεταξύ η ψαλίδα μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας μεγάλωνε, παρά τα θριαμβευτικά δελτία που πανηγύριζαν για ψύλλου πήδημα. Ταυτόχρονα ανέβαινε και το κόστος. Η ζημιά λέγεται ότι μπορεί ήδη να έχει φτάσει τα 50 εκατομμύρια, δεκάδες συνεργάτες είναι απλήρωτοι και ετοιμάζουν την αντίδρασή τους, οι δικηγόροι έχουν πιάσει δουλειά και μετά από παρέλευση μόλις πέντε μηνών φαίνεται να έχουν εξαντληθεί τα χρήματα και η υπομονή.

Από την Πέμπτη ο Τζώνη Καλημέρης βρίσκεται εκτός καναλιού. Του χρεώνουν την αποτυχία εκπομπών στη διαμόρφωση των οποίων προκύπτει ότι δεν είχε μεγάλη συμμετοχή. Αν πάντως το σύστημα Σαββίδη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για την πορεία του καναλιού ευθύνεται το πρόγραμμα, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες απομακρύνσεις.

Την ίδια στιγμή το παγόβουνο θα συνεχίσει να λιώνει, μέχρι να γίνει παγάκι για τη βότκα.

О, это так плохо...

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5