1821 Digital Gallery
Η επιστήμη αποκαλύπτει ποιος είναι ο βασικός χαρακτήρας στα «Φιλαράκια»

Η επιστήμη αποκαλύπτει ποιος είναι ο βασικός χαρακτήρας στα «Φιλαράκια»

Ένας αναλυτής δεδομένων τα έβαλε κάτω
Ποιος από τους έξι ήταν ο βασικός χαρακτήρας στα Φιλαράκια, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων;

Έχουν επισήμως περάσει 15 χρόνια από την στιγμή που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο των Friends στην Αμερική και παρόλο που προφανώς μας λείπει το καινούργιο περιεχόμενο, οι περισσότεροι αισθανόμαστε πως η εξαμελής παρέα μάλλον δεν μας εγκατέλειψε ποτέ.  Καταρχάς έχουμε τις επαναλήψεις στην τηλεόραση που σίγουρα θα πετύχουμε κάποιο τεμπέλικο μεσημέρι και θα κολλήσουμε μπροστά στην οθόνη μέχρι να δούμε πόση πίτσα θα φάει ο Τζόι σε αυτό το επεισόδιο ή πότε η Φοίβη θα τραγουδήσει το Smelly Cat. Δεύτερον και οι δέκα σεζόν της σειράς βρίσκονται πλέον στο Netflix, για εκείνες τις ώρες που δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να παρακολουθήσεις όσο τσιμπάς ένα σνακ και η Μόνικα σε περιμένει στο σπίτι της για να σε καλωσορίσει. 

 

 

Επιπλέον μιλάμε για το sitcom που συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά φαινόμενα της pop κουλτούρας που έχουν ποτέ υπάρξει κι έτσι η καθημερινή ζωή μας εξακολουθεί να κατακλύζεται από αναφορές σε αυτό. Πόσα how you doins και unagis άκουσες εσύ αυτήν την εβδομάδα από τους φίλους σου;

 

Σχετικα
Ο αξιαγάπητος σεξισμός των nerds
Ο αξιαγάπητος σεξισμός των nerds

Όμως παρόλο που υπήρχαν έξι πρωταγωνιστές, ποιος ήταν ο βασικός χαρακτήρας των Friends; Με ποιανού τα προβλήματα και τις περιπέτειες ασχοληθήκαμε περισσότερο ανά τα χρόνια; Ο αναλυτής δεδομένων Yashu Seth τα έβαλε κάτω και μας έδωσε μία επιστημονική απάντηση.

Ιδού λοιπόν οι σωστές αναλύσεις!

Ο Ρος και η Ρέιτσελ μίλησαν περισσότερο από τους υπόλοιπους

Σχετικα
Ντύθηκα (ακριβώς) σαν την Carrie Bradshaw από το Sex and the City
Ντύθηκα (ακριβώς) σαν την Carrie Bradshaw από το Sex and the City


Ήταν η βασική ιστορία αγάπης της σειράς (αν και μεταξύ μας η Μόνικα και ο Τσάντλερ ήταν ανώτεροι, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ) και έτσι οι χαρακτήρες του Ρος και της Ρέιτσελ μοιράζονται την πρώτη θέση σε ατάκες, με περίπου 100.000 λέξεις ο καθένας. Η λιγότερο ομιλητική ήταν η Φοίβη, με 15.000 λέξεις λιγότερες από τους δυο τους. Αν και η Φοίβη δεν χρειάζεται καν να μιλήσει για να κλέψει την παράσταση. Γενικότερα πάντως, οι διάλογοι μεταξύ των έξι ήταν πάντα ισορροπημένοι και κανένας δεν επισκίαζε τον άλλον.

Ο Τσάντλερ είχε τις περισσότερες εμφανίσεις


Ο αγαπημένος μας κυνικός μπουμπούνας είχε τις περισσότερες εμφανίσεις στην οθόνη, με περίπου 1400 σκηνές. Η Ρέιτσελ και ο Ρος τον ακολουθούν με περίπου 1,370 και 1,330 εμφανίσεις αντίστοιχα. Η Φοίβη και πάλι βρίσκεται στον πάτο της λίστας και αρχίζω να εκνευρίζομαι.

 

Οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο Yashu ανέλυσε μόνο τις σκηνές όπου οι χαρακτήρες μιλούσαν.

Ο Ρος είχε τον μεγαλύτερο αριθμό σόλο σκηνών


Για την συγκεκριμένη παράμετρο ο Yashu εξέτασε όλες τις σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ένας μόνο από τους έξι πρωταγωνιστές, μόνος του ή με supporting χαρακτήρες και guest stars. H διαφορά εδώ είναι αρκετά πιο εμφανής, με τον Ρος να είναι ο ξεκάθαρος νικητής μετρώντας 150 σόλο σκηνές. Εδώ που τα λέμε, ο ηθοποιός David Schwimmer είναι ένας εξαιρετικά ικανός ηθοποιός και μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου. Τι να πρωτοθυμηθούμε, το μαύρισμα του Ρος; Τότε που δεν μπορεί να ανεβάσει το δερμάτινο παντελόνι του και έχει ξεμείνει στο δωμάτιο μιας άσχετης κοπέλας; Ή όταν ήταν fine;

 

 

Το όνομα της Ρέιτσελ αναφέρθηκε στους περισσότερους τίτλους επεισοδίων


Η Ρέιτσελ και ο Ρος είναι για ακόμα μία φορά οι πρώτοι και σε αυτήν την κατηγορία με 27 και 24 τίτλους αντίστοιχα (μάλλον δίκιο είχε η Μόνικα όταν έλεγε πως μονίμως την ακυρώνουν με το δράμα τους).

 

 

Συνεπώς: ο Ρος Γκέλερ είναι ο βασικός χαρακτήρας στα Φιλαράκια. Χμ. Πώς νιώθουμε για αυτό;

 

 

Μπόνους:

Το βασικό ζευγάρι της σειράς


Οι δυο τους έδωσαν τον ορισμό του bromance στην σύγχρονη τηλεόραση και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πήραν την πρώτη θέση. Οι έρωτες έρχονται και φεύγουν, όμως η φιλία του Τζόι, του Τσάντλερ, της πάπιας και του κόκορά τους είναι παντοτινή.

 

 

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5