Visual Browsing
Η μητέρα των δράκων έρχεται για το Σιδερένιο Θρόνο
ADVERTORIAL

Η μητέρα των δράκων έρχεται για το Σιδερένιο Θρόνο

Θα γίνει τελικά η Ντενέρις Ταργκάρυεν βασίλισσα των Επτά Βασιλείων;

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μακριά από το επικό φινάλε της σειράς που άλλαξε τα δεδομένα της τηλεόρασης. Επεισόδια με κόστος αντίστοιχων Χολιγουντιανών ταινιών δράσης, σενάρια που ανατρέπουν κάθε πρόβλεψη και πρωταγωνιστές που λατρεύονται από εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο. Οι δημιουργοί της σειράς υποσχέθηκαν να κρατήσουν την ποιότητα τηλεθέασης με ένα φινάλε αντάξιο της ιστορίας της, χωρίς να το παρατείνουν χάρη στην υψηλή δημοτικότητα της σειράς. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι αυτή είναι η τελευταία σεζόν και περιμένοντας ήδη δύο χρόνια, η αγωνία των φανατικών του GoT έχει κορυφωθεί. Οι συντελεστές της σειράς κατάφεραν να τηρήσουν σιγή ιχθύος, μην επιτρέποντας καμία διαρροή όλο αυτό το διάστημα. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους τηλεθεατές να αφηνιάσουν συζητώντας θεωρίες, υπεραναλύοντας κάθε σκηνή, τρέιλερ και αφίσα και μαντεύοντας ποιος μπορεί να είναι τελικά εκείνος ή εκείνη που θα καθίσει στο Σιδερένιο Θρόνο.

Μπορούμε περήφανα να πούμε ότι ανήκουμε στην #TeamKhaleesi. Και παρόλο που γνωρίζουμε τις ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει η Ντενέρις -δεδομένης της αγάπης των σεναριογράφων να σκοτώνουν τους πρωταγωνιστές- δε θα σταματήσουμε να ελπίζουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ας δούμε όμως τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

Το μεγάλο ταξίδι
Η Ντενέρις έχει υποφέρει πολλά, ίσως τα περισσότερα από όλους και κατάφερε ολομόναχη να ανοίξει το δρόμο της για το Σιδερένιο Θρόνο, κερδίζοντας στην πορεία δράκους, πόλεις, λαούς, στρατούς, συμμαχίες. Πρώτα εξορίστηκε ως μωρό, στη συνέχεια κακοποιούνταν επανειλημμένως από τον αδερφό της, πουλήθηκε ως γυναίκα στον αρχηγό των Ντοθράκι, έχασε το μωρό που κουβαλούσε, τον άντρα της και τη φυλή της. Κι όμως δε τα παράτησε. Έφερε στη ζωή 3 δράκους που το Γουέστερος είχε αιώνες να δει και μαζί τους συνέχισε την πορεία της προς το Κινγκς Λάντινγκ. Ακόμα κι εκεί έχασε έναν από τους δράκους της προσπαθώντας να σώσει τον Τζον Σνόου από το στρατό των νεκρών και τώρα εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνη και το θρόνο είναι η μεγάλη απειλή του Βασιλιά της Νύχτας. Έκανε όμως τόσο δρόμο, κρίμα δεν είναι να χάσει τώρα;

Σχετικα
GΟΤ: Η Arya κάνει spoiler για τα αδέλφια του Winterfell
GΟΤ: Η Arya κάνει spoiler για τα αδέλφια του Winterfell

Οι ατάκες-κλειδιά
Όταν η φίλη και σύμβουλός της Μισάντεϊ της είπε «Valar Morghulis», δηλαδή «Όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν», η Ντενέρις της απάντησε «Ναι, όλοι οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν αλλά εμείς δεν είμαστε άνδρες» υποδηλώνοντας ότι είναι ικανές να φερθούν πολύ πιο έξυπνα και να πετύχουν εκεί που οι μεγαλύτεροι άνδρες ηγέτες απέτυχαν.

Επιπλέον, μιλώντας στον Τύριον σχετικά με τους βασιλιάδες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Γουέστερος, είχε πει χαρακτηριστικά «Λάννιστερ, Ταργκάρυεν, Μπαράθηον, Σταρκ, Ταϊρέλ - είναι όλοι απλά ακτίνες ενός τροχού. Τη μια είναι ο ένας στην κορυφή, την άλλη ο άλλος, και γυρίζει διαρκώς, λιώνοντας εκείνους που βρίσκονται στο έδαφος. Δεν σκοπεύω να σταματήσω τον τροχό, σκοπεύω να τον διαλύσω» εννοώντας ότι δεν σκοπεύει να κάνει ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι βασιλείς αλλά να φέρει μια νέα εποχή.

Σχετικα
Game of Thrones: Κυνήγι θησαυρού για έξι κρυμμένους θρόνους
Game of Thrones: Κυνήγι θησαυρού για έξι κρυμμένους θρόνους

Το ίδιο είπε και στον Τζόρα δηλώνοντας για τους αρχηγούς του Γιούνκαϊ ότι «μπορούν να ζήσουν στο νέο μου κόσμο ή να πεθάνουν στον παλιό τους», δείχνοντας έτσι πώς σκοπεύει να ηγηθεί ως βασίλισσα.

Τέλος είπε στον Τύριον και τη Γιάρα «οι πατέρες μας ήταν κακοί άνθρωποι. Όλων μας εδώ. Άφησαν τον κόσμο χειρότερο απ' ό,τι τον βρήκαν. Εμείς δε θα το κάνουμε αυτό. Θα αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο απ' ό,τι τον βρήκαμε», κι αυτός είναι ίσως κι ένας λόγος ακόμη να πιστεύουμε ότι η Ντενέρις θα ανέβει στον θρόνο ή θα πεθάνει προσπαθώντας -για να φέρει έναν καλύτερο κόσμο στους κατοίκους του Γουέστερος.

Οι προφητείες
Όταν η Ντενέρις έφτασε στο Καρθ, επισκέφτηκε τον Οίκο των Απέθαντων και είδε κάποια οράματα από γεγονότα που έγιναν, που θα γίνουν και που δεν υπήρξαν ποτέ. Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν για την ερμηνεία τους είναι αμέτρητες, ωστόσο κάποιες φαίνονται απόλυτα πιστευτές. Σε ένα από τα οράματα, είδε την αίθουσα του Θρόνου, γκρεμισμένη, χωρίς σκεπή, με φλόγες και καπνούς να σιγοκαίνε στο βάθος και γύρω γύρω να χιονίζει. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ντενέρις -παρά τις απώλειες- νίκησε τον Βασιλιά της Νύχτας και είναι η επόμενη βασίλισσα του Γουέστερος.

Από την άλλη, ο θρύλος του Αζόρ Αχάι, του Πρίγκιπα που Υποσχέθηκε για να σώσει το Γουέστερος από τη Μεγάλη Νύχτα, έχει ερμηνευτεί πολλές φορές διαφορετικά. Άλλοι πίστευαν ότι είναι ο Τζον Σνόου, άλλοι ότι είναι ο Τζέιμι Λάννιστερ. Όταν όμως η Μελισάντρε, η Κόκκινη Ιέρεια, σχολίασε ότι οι παλιές προφητείες μεταφράζονται διαφορετικά κι ότι δεν διευκρινίζεται το γένος του σωτήρα, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως μιλάμε για πριγκίπισσα και όχι Πρίγκιπα κι ο Αζόρ Αχάι θα μπορούσε να είναι η Ντενέρις.

Τέλος, όταν η Ντενέρις ζήτησε από την Μίρι Μαζ Ντουρ να σώσει τη ζωή του Ντρόγκο με μαύρη μαγεία, εκείνη της στέρησε όχι μόνο το μωρό που κουβαλούσε ως τίμημα αλλά και τη δυνατότητα να μείνει ξανά έγκυος. Κι ενώ η Καλίσι συνέχισε να πορεύεται με αυτό ως δεδομένο, τόσο στο βιβλίο όσο και στη σειρά υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως και να μπορεί να μείνει έγκυος. Στη σειρά μάλιστα, ο Τζον Σνόου της λέει χαρακτηριστικά «σκέφτηκες ότι ίσως αυτή η μάγισσα να έκανε λάθος;» αφήνοντας την υπόνοια ότι από τη σχέση τους μπορεί να προκύψει ένα παιδί. Πώς θα γίνει αυτό αν η Ντενέρις πεθάνει;

Η 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones θα κάνει πρεμιέρα 14 Απριλίου και στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, από τη Nova. Μέχρι τότε, χάρη στο pop-up κανάλι Nova Thrones HD μπορούμε να ανατρέξουμε στα παλιά επεισόδια και να αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να απορρίπτουν τις υπάρχουσες θεωρίες.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
26.02.2020
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5