1821 Digital Gallery
TV SHOW

Τα χαστούκια της Ιωάννας Μπέλλα και ο Σούπερ-Μαυρίδης

Τα χαστούκια της Ιωάννας Μπέλλα και ο Σούπερ-Μαυρίδης
Η τηλεόραση ασχολείται με την έμφυλη βία και φυσικά την ξεφτιλίζει
  • A-
  • A+
0

Η Ιωάννα Μπέλλα, με την ιδιότητα της παρολίγον διαγωνιζόμενης στο Greece next top model και της επισκέπτριας μπαρ μετά γνωστού κοσμικού, καλείται σε talk show όπου της δίνεται άπλετος χρόνος για να απλώσει το κορμί και την φιλοσοφία της. Καθισμένη στην πολυθρόνα του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ένιωσε τόσο οικεία που μίλησε για τις σχέσεις της και έδωσε λεπτομέρειες για την συμπεριφορά συντρόφου που την χαστούκιζε. «Ποια γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό; Όποια δεν έχει φάει ή όποια δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα», δήλωσε στον παρουσιαστή ο οποίος διαφώνησε αλλά αμέσως ξεχάστηκε το βαρύ χέρι και η συζήτηση συνεχίστηκε ανάλαφρη. Σε οποιοδήποτε φυσιολογικό περιβάλλον θα προσπαθούσαν να εξαφανίσουν αυτή την αδιανόητα προσβλητική δήλωση. Σε μία εκπομπή που μαγνητοσκοπείται, η προσπάθεια αυτή δε χρειάζεται παρά ένα απλό μοντάζ.

Οι συντελεστές του  The 2night show, αντί να πατήσουν το delete, προτίμησαν να την μεταδώσουν κανονικά, ελπίζοντας αφενός σε άμεση ανταπόδοση από την εταιρεία μετρήσεων, αφετέρου σε ντόρο που θα αποτυπωθεί στα μελλοντικά ποσοστά. Ο ντόρος πραγματικά δημιουργήθηκε και έφτασε σε άλλη εκπομπή του Ant1. Την επόμενη, αναμεταδόθηκε από το Πρω1νό το επίμαχο απόσπασμα και η παρουσιάστρια έγινε τόσο έξαλλη που ζήτησε την διακοπή του, αφού βεβαίως προηγουμένως το είχαν δείξει. Η οργή είναι η σωστή αντίδραση, αλλά θα μπορούσε να εκλείψει πάλι με έναν απλό τρόπο. Το βίντεο να μη συμπεριληφθεί καθόλου στην θεματολογία της εκπομπής! Γνώριζαν τι ακριβώς θα μεταδώσουν και εφόσον ήταν αντίθετοι, δεν χρειαζόταν να το ρίξουν στον αέρα. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος. Ότι έτσι ευαισθητοποιήθηκε το τηλεοπτικό κοινό ενάντια στη βιαιοπραγία κατά των γυναικών. Η επανάληψη του ιδίου θέματος, με την ίδια οργή, για  δεύτερη συνεχή ημέρα, από την ίδια εκπομπή, δημιουργεί σκέψεις ότι ο στόχος δεν ήταν να περάσει κάποιο κοινωνικό μήνυμα, αλλά να εξασφαλιστεί η τηλεθέαση η επιούσια. Μακάρι να πέφτουμε έξω...

Πάλι στον ΑΝΤ1, πάλι στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, παίχτηκε και μία «φάρσα» που στήθηκε στον Γιώργο Μαυρίδη. Καθώς ο εναλλακτικός παρουσιαστής-σκηνοθέτης έπινε το ουίσκι του, εμφανίστηκε μία ηθοποιός που υποδυόταν το θύμα βιαιοπραγίας από το σύντροφό της, ο οποίος εισέβαλε στο χώρο για να βάλει μπροστά τις πρακτικές που περιέγραφε προηγουμένως η Ιωάννα Μπέλλα. Έλα όμως που για κακή του τύχη έπεσε πάνω στο βράχο Μαυρίδη! Εδώ αρχίζει το έργο. Σε μια επίδειξη τηλεοπτικού αλτρουισμού ο Σούπερ Γιώργος τον απώθησε, τον επέπληξε, παραλίγο να πιαστεί στα χέρια και το χατίρι του άγνωστου θύματος! Για όποιον έχει έστω ελαφρά σχέση με την τηλεόραση ή διαθέτει ελάχιστη παρατηρητικότητα, η φάρσα είναι τόσο αυθεντική όσο και οι αγώνες κατς. Είναι φανερό ότι όλοι παίζουν ένα ρόλο και μάλιστα χωρίς τις υποκριτικές ικανότητες των κατσέρ. Όμως η ουσία δεν βρίσκεται στο δούλεμα του τηλεθεατή, άλλωστε δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από μία ψυχαγωγική εκπομπή εκπέμπεται το μήνυμα ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς, την αποδέχονται τα μοντέλα και την πολεμούν στα ψεύτικα οι τηλεοπτικοί σούπερ-ήρωες.

Σε μια εποχή που τα γεγονότα της Ρόδου ρίχνουν την σκιά τους σε όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους, οι σταρ των καναλιών που επανατοποθετούνται θέτοντας πιο ουσιαστικούς στόχους από την τηλεθέαση, θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον εαυτό τους και στην κοινωνία.

ΥΓ: Η παράσταση με το Μαυρίδη που ονομάστηκε «φάρσα» υμνήθηκε σαν δείγμα σπάνιας ανδρείας από τους συνήθεις διαφημιστές του! Επί τη ευκαιρία, έβαλαν στην άκρη την πολιτική τους ορθότητα και ενημέρωσαν το κοινό ότι ο ήρωας δεν είναι η πρώτη φορά που πλακώνεται δίνοντας μάχη υπέρ των απροστάτευτων γυναικών! Δεν μένει παρά να γυρίσουν και το νέο κατόρθωμα σε βίντεο, αλλά αυτή τη φορά ας παίξουν όλοι καλύτερα το ρόλο τους.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5