1821 Digital Gallery
TV SHOW

Μαύρο στο Mega. Έπεσε η χούντα!

Μαύρο στο Mega. Έπεσε η χούντα!
© EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
Δικαίωση για τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
  • A-
  • A+
0

Το Mega εκπέμπει μαύρο. Οι περισσότεροι το αποχαιρέτησαν με θλίψη, νιώθοντας ότι χάνουν ένα σύντροφο των περασμένων χρόνων τους. Υπήρχαν και αυτοί που κάτω από το πορτραίτο του Βελουχιώτη άνοιξαν σαμπάνιες. Χοροπήδησαν πάνω από το φρέσκο χώμα και θυμήθηκαν τις «προπαγανδιστικές αθλιότητες» του σταθμού κυρίως κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι συνήθεις ύποπτοι. Ο Πρετεντέρης με την Τρέμη και η Σαράφογλου. Οι πρώτοι την ημέρα του δημοψηφίσματος φέρθηκαν σκαιότατα στον πολέμιο των μνημονίων (ασχέτως αν τα έχει ψηφίσει όλα) Κουρουμπλή. Η τελευταία, λίγο πριν την ημέρα του δημοψηφίσματος, υποστήριξε ότι οι «κοινωνικές ομάδες υποστηρίζουν το Ναι», αλλά την κατατρόπωσε με τον μεστό πολιτικό του λόγο ο Κλέων Γρηγοριάδης που εκείνη την ώρα δεν έπαιζε στη «Δικαίωση» αλλά βρισκόταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου. Τώρα που έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια, μπορούμε να ξαναδούμε τα στιγμιότυπα - κατηγορητήριο και να εξετάσουμε με ψυχραιμία ποια από τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις και ποια εκτέθηκε. Αρχίζουμε με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΛΕΩΝΑ: Το Όχι είναι μεγάλο όπλο για να μας βγάλει από την κρίση

«Το Όχι θα βοηθήσει την επόμενη μέρα. Είναι φανερό και αυτονόητο ότι όταν έχεις δέκα εκατομμύρια πίσω, είσαι ισχυρός διαπραγματευτής. Το λες και απλή λογική».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Το Όχι δεν βοήθησε καθόλου τη διαπραγμάτευση, γι' αυτό αμέσως έγινε Ναι.


Σχετικα
Κουίζ: Τι θυμάσαι από την εποχή που το Mega δεν ήταν μαύρο;
Κουίζ: Τι θυμάσαι από την εποχή που το Mega δεν ήταν μαύρο;

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΛΕΩΝΑ: Ο Τσίπρας δεν θα αλλάξει απόφαση γιατί δεν είναι άτιμος σαν τους άλλους.

«Η λαϊκή εντολή είχε δύο αιτήματα που είναι αλληλοσυγκρουόμενα στη λογική της ευρωπαϊκής ένωσης. Θέλει να μη συνεχιστεί η υφιστάμενη υφεσιακή πολιτική και ταυτόχρονα να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Το προσπάθησε ο πρωθυπουργός με μανία και κόντεψε να μην υπάρχει βιολογικά για να το πετύχει. Θα έπρεπε ή να είναι άτιμος, όπως οι άλλοι πρωθυπουργοί, ή θα έπρεπε να είναι έντιμος. Έντιμος είναι μια λέξη που μας ξενίζει, δεν την έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα από τους πολιτικούς. Επειδή είναι έντιμος τους είπε δεν μπορώ να συνδυάσω αυτά τα δύο που θέλετε».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο έντιμος πρωθυπουργός τελικά συνδύασε αυτά τα δύο που ζητούσε η ευρωπαϊκή ένωση. Μείναμε στο ευρώ και συνεχίστηκε η «υφεσιακή πολιτική».


Σχετικα
Το κανάλι που θα μείνει για πάντα στη θέση 3 του τηλεκοντρόλ
Το κανάλι που θα μείνει για πάντα στη θέση 3 του τηλεκοντρόλ

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΛΕΩΝΑ: Οι ευρωπαίοι θα δεχτούν ό,τι ζητάμε γιατί είναι πανικόβλητοι.

«Έχουν ήδη πεισθεί στην Ευρώπη για να αλλάξουν υφεσιακή πολιτική. Είναι πανικόβλητοι. Προσπαθούν να μας τρομάξουν. Δε λένε να ψηφίσουμε Ναι αλλά ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καθόλου γιατί θα τα βρούμε».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Οι ευρωπαίοι δεν άλλαξαν την πολιτική τους, αυτή που τρόμαξε ήταν η κυβέρνηση.


ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΛΕΩΝΑ: Η δημοκρατία θα νικήσει γιατί θα πέσει η χούντα του Mega που δείχνει ότι υπάρχουν ουρές για τα capital controls.

«Η συμπεριφορά των ιδιωτικών σταθμών είναι αναιδής, για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Για το Mega σας μιλώ. Πρέπει να φύγει η χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης από την Ελλάδα και να τα μαζέψει και να πάει από κει που ήρθε. Αυτό το φασισμό δεν τον αντέχω άλλο. Αυτή την τρομολαγνεία! Αυτοί που δείχνετε στις τράπεζες ήταν στο σεισμό του '90 ή στο σεισμό της Τουρκίας. Αυτή η χούντα να τα μαζέψει και να φύγει. Σας το λέω στα ίσια. Αυτή η δικτατορία είναι πολυπρόσωπη. Αυτή την κατηγορία θα τη δεχτείτε θέλετε δεν θέλετε».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Οι ουρές έξω απο τις τράπεζες συνεχίστηκαν και δεν ήταν απο σεισμό ούτε μοντάζ του Mega.


Απο όσα υποστήριξε ο Κλέων Γρηγοριάδης, το μόνο στο οποίο έπεσε μέσα ήταν η υλοποίηση της επιθυμίας του να κλείσει το Mega. Το σύνολο της υπόλοιπης ανάλυσής του έχει αποτύχει παταγωδώς, επομένως όσοι βλέπουν στο «μαύρο» του Mega τη δικαίωση των απόψεων του ειδώλου τους πρέπει να αναζητήσουν πιο στέρεο επιχείρημα.

Μία συζήτηση που επίσης έγινε θρύλος και αποτελεί μεγάλη κατηγορία κατά του Mega, προέρχεται από το βράδυ του δημοψηφίσματος, όπου οι Πρετεντέρης - Τρέμη «φέρθηκαν απρεπώς στον αγωνιστή Κουρουμπλή». Ξαναθυμόμαστε τη σκηνή:

«Κυρία Τρέμη, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν σας έβαλε σε προβληματισμό. Ακολουθείτε τη λογική του παρακράτους. Θα μάθετε να σέβεστε κανόνες. Αυτά που ξέρατε να τα αφήσετε. Είναι ντροπή σας. Αυτά να τα ξεχάσετε. Την ανοχή που δείξαμε δεν θα την εκλάβετε ως αδυναμία. Σας πληρώνω εγώ. Ο πολίτης! Να σέβεστε τον ελληνικό λαό. Αυτό που σας λέω. Τέλος η φαυλοκρατία. Δεν θα παραποιείτε την αλήθεια. Είστε άθλιοι. Τέτοιοι είστε. Καθηγητάδες της μαύρης προπαγάνδας. Θα κάνετε αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού».

Για ποιο λόγο τα είπε όλα αυτά ο Κουρουμπλής; Γιατί στο Mega υποστήριξαν ότι ο Βαρουφάκης σχεδίαζε διπλό νόμισμα! Το επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και ο Τσίπρας αυτοπροσώπως! Επομένως και πάλι όσοι θεωρούν ότι άξιζε να σιωπήσει το Mega γιατί οι δημοσιογράφοι του είπαν ψέματα στον Κουρουμπλή, πρέπει να ψάξουν πιο αξιόπιστη δικαιολογία.

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημοψήφισμα έφερε κανάλια και δημοσιογράφους στα χαρακώματα. Πολλές φορές οι υπέρ του Ναι δημοσιογράφοι ξεπέρασαν τα όρια. Το ίδιο συνέβη και με τους υπέρμαχους του Όχι. Το οξύμωρο είναι ότι η διαφορά μεταξύ Ναι και Όχι ήταν ανύπαρκτη! Κανονικά το ανάθεμα έπρεπε να συνοδεύει αυτούς που εξομοίωσαν το δίλημμα. Επειδή όμως οι οπαδοί τους αρνούνται να προσαρμοστούν στη λογική, προτιμούν να πανηγυρίζουν γιατί χάθηκε το Mega από τη Digea. Είναι οι ίδιοι που, όταν χάνει ομάδα τους, γυρνούν στο σπίτι και δέρνουν τα παιδιά τους.

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5