1821 Digital Gallery
Τατιάνα Στεφανίδου
TV SHOW

Η Τατιάνα αντιγράφει τον Μένιο!

Δεν υπάρχει πλέον κανένας σεβασμός;

Πριν από τρία χρόνια η Τατιάνα Στεφανίδου είχε κυκλοφορήσει το τρέιλερ για την εκπομπή της με τον τίτλο Live. Το ίδιο έκανε και προ ολίγων ημερών ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος επίσης βάφτισε την εκπομπή του Live. Γούστο του, καπέλο του και συνταγματικό του δικαίωμα!

Δυστυχώς, επειδή η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, με αφορμή αυτή τη σύμπτωση διάφοροι κακοπροαίρετοι μπορεί να κυκλοφορήσουν τη χυδαία φήμη ότι γενικά ο Μένανδρος (το γράφει «Μαίνανδρος» γιατί έτσι του αρέσει) αντιγράφει την Τατιάνα!

Για να βουλώσουμε στόματα, δημοσιεύουμε μια σειρά από δημοσιογραφικά ντοκουμέντα που σπάνε κόκαλα. Το τρέιλερ της Τατιάνας ξεκινάει με το πλάνο κάποιων  αυτοκινήτων που τρέχουν. Φαινομενικά το ίδιο γίνεται και στο ξεκίνημα του τρέιλερ του Μένιου, αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Ο δρόμος της Τατιάνας έχει διαχωριστική γραμμή! Του Μένιου όμως είναι γεμάτος με οχήματα που τρέχουν ελεύθερα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές οι οποίες γενικά δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων και των αυτοκινήτων. Αμέσως μετά η Τατιάνα λέει «με ΓΟΗΤΕΥΟΥΝ οι αλλαγές»! Ο Μένιος έχει συλλάβει την ίδια σκέψη, αλλά την προχωράει πολύ πιο πέρα. «Μου ΑΡΕΣΟΥΝ οι αλλαγές» υποστηρίζει και αυτή είναι επίσης μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τρέιλερ.

Η συνέχεια προέρχεται από δύο διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους. Η Τατιάνα κατεβαίνει μία σκάλα και αρχίζει  το κατέβασμα με το δεξί πόδι. Ο Μένιος, πάντα ανατρεπτικός και επαναστάτης, κατεβαίνει τη σκάλα με το αριστερό και διαβεβαιώνει «δεν συμβιβάζομαι με τον εύκολο ΤΡΟΠΟ». Το ζουμί βρίσκεται στη λέξη «τρόπος». Την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί διανοούμενοι, όπως ο Αλτουσέρ («Τα υπόγεια ρεύματα ως τρόπος υλισμού της αναζήτησης»), o Φουκώ («Ο λόγος δεν είναι πάρα ο τρόπος που αναζητάμε την εξουσία»), ο Πασχάλης («Αγαπώ τον τρόπο που χτυπάει καρδιά σου») και ο Κόκκοτας («Ο τρόπος που σ' αγάπησα μεγάλος»). Η Τατιάνα, αδυνατώντας να αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα της πρότασης, αερολογεί πετώντας ένα «δεν συμβιβάζομαι με τον εύκολο ΔΡΟΜΟ», δηλαδή υποστηρίζει κάτι πολύ πιο ρηχό από το Μένιο.

Σχετικα
Το νέο τρέιλερ - υπερπαραγωγή του Φουρθιώτη
Το νέο τρέιλερ - υπερπαραγωγή του Φουρθιώτη

Η χαώδης όμως διαφορά μεταξύ των δύο αντίθετων φιλοσοφικών σχολών, έρχεται στην επιφάνεια  όταν Τατιάνα αναφέρει «θέτω ερωτήματα». Τι σημαίνει «θέτω ερωτήματα», κυρά μου; Ο Μένιος τραβάει πολύ πιο ψηλά, είναι δύσκολο πια να χαμηλώσει. «Θέτω ερωτήματα» επαναλαμβάνει, αλλά κάνει και το επόμενο βήμα «και ζητάω απαντήσεις». Α, γεια σου! Δεν μπορεί απλώς να θέτεις το ερώτημα «Πώς θα χάσω 3 κιλά σε μία βδομάδα όπως κάνουν οι σταρ του Χόλιγουντ». Πρέπει να δώσεις και την απάντηση «Πάρε το μαγικό ζωμό choco - choco - bum», για να προχωρήσει επιτέλους αυτός ο δύσμοιρος ο τόπος.

Επειδή όμως ένα βίντεο είναι χίλιες λέξεις και στα δύο βίντεο παίρνεις δώρο μία κρέμα υαλουρονικού με φύλλα χρυσού, χαβιάρι και διαμάντια, παρακολουθήστε και τα δύο βίντεο. Δεν αποκλείεται να βρείτε ακόμη περισσότερες διαφορές από αυτές που ανακαλύψαμε εμείς.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ

Σχετικα
Αρκούδες στην Ομόνοια
Αρκούδες στην Ομόνοια

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#trailer @apokaliptikalive @opentvgr ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Menios Fourthiotis (@meniosfourthiotis) στις 22 Οκτ, 2018 στις 1:02 πμ PDT

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5