1821 Digital Gallery

Ο άνθρωπος που έφτιαξε τα σκηνικά στα «Φιλαράκια» αποκαλύπτει

Τα διαμερίσματα και το καφέ της σειράς που λατρέψαμε έχουν τα μυστικά τους

Ο Τζον Σάφνερ βρίσκεται τριάντα χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης, έχοντας σχεδιάσει τα σετ δημοφιλών σειρών όπως είναι τα «Φιλαράκια», το «Two & Half Men» και το «The Big Bang Theory». Ο Αμερικανός ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής έχει μια άκρως πετυχημένη πορεία με 44 σειρές στο ενεργητικό του και 4 Emmy στην κατοχή του.

Περισσότερο γνωστός είναι για την δουλειά του στα «Φιλαράκια» και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα της Μόνικα και τη Ρέιτσελ, το οποίο ήταν βαμμένο μωβ, με σκοπό να προσελκύσει το κοινό, όπως αποκάλυψε στο Great Big Story. Πρόκειται για μία αμερικάνικη εταιρεία που ασχολείται με τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ιστορίες και μας γύρισε πίσω στον συναρπαστικό κόσμο της δημοφιλούς κωμωδίας καθώς μίλησε με τον Σάφνερ για τον σχεδιασμό των σκηνικών στα «Φιλαράκια».

Το διαμέρισμα της Μόνικα και της Ρέιτσελ

Όπως αναφέρει έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και περιέγραψε πώς σκόπιμα έβαλε μια μυστηριώδη πόρτα στο διαμέρισμα των κοριτσιών, χωρίς αρχικά να γνωρίζει πού θα οδηγούσε. «Μία από τις ευθύνες που έχει ο σχεδιαστής παραγωγής είναι αν μπορεί να κοιτάξει το μέλλον. Βάλαμε την πόρτα σε όλη την απόσταση του διαδρόμου και ουσιαστικά δεν αναφέραμε που οδηγεί και τότε είπα 'γιατί δεν περιμένουμε να δούμε που θα μας οδηγήσει η πλοκή της σειράς'».

Σχετικα
Netflix: Διαψεύδονται οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη
Netflix: Διαψεύδονται οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη

Η μυστηριώδης πράσινη πόρτα στο διαμέρισμα της Μόνικα

Μετά από χρόνια και συγκεκριμένα την όγδοη σεζόν στο 14ο επεισόδιο με τίτλο «The One with the Secret Closet», επιτέλους αποκαλύπτεται για ποιο λόγο υπάρχει η πόρτα. Στο επεισόδιο κάτι γνωστοί του Τσάντλερ που έχει να τους δει 15 χρόνια στέλνουν δώρο σε εκείνον και τη Μόνικα ένα πολύ άσχημο μπολ για παντς. Ο Τσάντλερ θέλει να το πετάξει στο δρόμο, αλλά η Μόνικα αρνείται σε περίπτωση που τύχει να περάσουν από εκεί και τότε αποφασίζει να το βάλει στην ντουλάπα δίπλα από το μπάνιο. Η πόρτα όμως είναι κλειδωμένη και συνειδητοποιεί ότι δεν έχει δει ποτέ τι υπάρχει μέσα σε αυτή και όταν η Μόνικα αρνείται να του δείξει, αρχίζει να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να την ανοίξει, γιατί είναι περίεργος για το τι κρύβει το περιεχόμενο της. Τελικά το «μυστικό» που υπάρχει είναι μια χαοτική ντουλάπα, την οποία όπως είναι φυσικό ήθελε να κρύψει. 

Σχετικα
Τα Κρυμμένα Θαύματα της Ευρώπης και η φυσική ομορφιά της Ελλάδας
Τα Κρυμμένα Θαύματα της Ευρώπης και η φυσική ομορφιά της Ελλάδας

Εκτός από τη δημιουργία ενός άμεσα αναγνωρίσιμου χώρου διαβίωσης για τους χαρακτήρες της σειράς, έφτιαξε και μια αίθουσα καφέ, η οποία όπως αναφέρει επηρέασε τον κόσμο για το πού θέλει να συναντιέται και να κάνει παρέα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το τι αντίκτυπο είχε η σειρά στο κοινό της.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήταν μια αρχή για τα επόμενα δέκα χρόνια, της νούμερο 1 σειράς στην τηλεόραση», τόνισε και κατέληξε: «Το κοινό ανταποκρίνεται στις κωμωδίες επειδή από τι στιγμή που αρχίζεις να γνωρίζεις τους χαρακτήρες, ασχολείσαι μετά με την ιστορία τους. Είναι εύκολο να παρακολουθήσεις ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια και να είσαι μαζί τους για ένα μισάωρο. Είμαι τόσο τυχερός που είχα την ευκαιρία να σχεδιάσω τα σκηνικά της σειράς».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5