1821 Digital Gallery
5 θεωρίες για την τελευταία σεζόν του Game of Thrones που θα μπορούσαν να βγουν αληθινές

5 θεωρίες για την τελευταία σεζόν του Game of Thrones που θα μπορούσαν να βγουν αληθινές

Το 2019 είναι μακριά

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι θεωρίες για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί όταν το Game of Thrones επιστρέψει ξεκίνησαν περίπου τρία λεπτά μετά την τελευταία σκηνή του φινάλε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η έβδομη σεζόν άφησε τους ήρωες σε πολύ κρίσιμο σημείο και εφόσον έχουμε να περιμένουμε σχεδόν δύο χρόνια μέχρι η σειρά να επιστρέψει για την επική της κατάληξη, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να υποθέσουμε που μπορεί να οδηγηθεί η ιστορία;

Μερικές από τις θεωρίες των φαν ακούγονται αδύνατον να πραγματοποιηθούν όμως υπάρχουν κάποιες άλλες που βασίζονται σε στοιχεία που έχουμε ήδη συναντήσει κατά την διάρκεια της αφήγησης και θα μπορούσαν να βγουν αληθινές. Ας εξετάσουμε πέντε από αυτές.

1. O Jaime θα σκοτώσει την Cersei


Οι οπαδοί της σειράς βασίζουν την συγκεκριμένη θεωρία στην προφητεία του Valonqar και πιστεύουν πως είναι το πεπρωμένο του Jaime να σκοτώσει την αδερφή/ερωμένη του για να σταματήσει την οργή της, όπως σταμάτησε και τον Mad King πριν κάψει ολόκληρη την πόλη. Στην μυθολογία της σειράς, η Cersei λαμβάνει μία προφητεία ως νεαρή κοπέλα σύμφωνα με την οποία θα παντρευτεί τον βασιλιά, θα κάνει τρία παιδιά και θα τα δει να πεθαίνουν. Στα βιβλία η προφητεία συνεχίζεται και προβλέπει πως η Cersei θα πεθάνει από τα χέρια του Valonqar που ως λέξη σημαίνει "μικρός αδερφός".  Προφανώς είναι πιθανόν η Cersei να βρει τον θάνατο από τα χέρια του Tyrion όμως και ο Jaime γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά από εκείνη και θα ταίριαζε στην πορεία του ως χαρακτήρας να είναι εκείνος που θα παίξει τον ρόλο του εκτελεστή.

2. O Theon θα γίνει ο καινούριος διάδοχος του Πνιγμένου Θεού


Ο Theon Greyjoy είναι από τους χαρακτήρες που, σεζόν μπαίνει σεζόν βγαίνει, συνεχίζει να διχάζει το κοινό. Κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν την προδοσία του απέναντι στους Starks ενώ άλλοι τον έχουν συγχωρήσει καθώς το σχέδιό του έτσι κι αλλιώς δεν πέτυχε ποτέ και τιμωρήθηκε με το παραπάνω από όσα επακολούθησαν. Επιπλέον έχει πια μετανιώσει για όλα και είναι μονίμως έτοιμος να θυσιαστεί για το καλό του Jon και της Sansa. Σύμφωνα με μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες, ο Theon θα ταξιδέψει μέχρι την κατοικία του Πνιγμένου Θεού (μια θαλασσινή θεότητα που λατρεύεται μόνο από τους Ironborn) o οποίος θα τον μεταμορφώσει σε ατρόμητο θαλασσινό στρατιώτη που θα βοηθήσει τον Jon κατά την διάρκεια της μάχης εναντίον των White Walkers.

Σχετικα
8 μέρη από το Game of Thrones που μπορείς να επισκεφτείς
8 μέρη από το Game of Thrones που μπορείς να επισκεφτείς

3. H Daenerys θα φέρει στον κόσμο το παιδί του Jon

Ενώ η Dany πιστεύει πως δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει άλλα παιδιά από τότε που η μάγισσα Mirri Maz Duur την καταράστηκε, ο Jon δεν φάνηκε πεπεισμένος πως κάτι τέτοιο ισχύει και τα τελευταία επεισόδια είχαν αρκετούς υπαινιγμούς πως ένας διάδοχος από την οικογένεια Targaryen μπορεί να προκύψει από την ένωση των δυο τους. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που υποστηρίζουν την παραπάνω θεωρία και συγκεκριμένα ο θάνατος του Viserys, του τρίτου δηλαδή "παιδιού" της Βασίλισσας των Δράκων. Σύμφωνα με τους φαν της σειράς, "ο θάνατος πληρώνεται με ζωή" και έτσι η θυσία του Viserys θα αποφέρει έναν καινούριο απόγονο που αντιπροσωπεύει τον πάγο και την φωτιά.

4. Ο Βran είναι αυτός που τα ξεκίνησε όλα


Ολόκληρη η πλοκή του Game of Thrones πηγάζει από τα εγκλήματα του Aerys Targaryen, δηλαδή του Τρελού Βασιλιά που ήθελε να κάψει το Westeros και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Bran είχε μεγαλύτερη σχέση μαζί του από ότι πιστεύαμε. Σύμφωνα με το επεισόδιο της έκτης σεζόν "Oathbreaker", o Bran καταλαβαίνει πως τα άτομα που παρακολουθεί στα οράματά του ίσως και να μπορούν να τον ακούσουν. Αυτό του χάρισμα λοιπόν θα μπορούσε να τον κάνει να θέλει να επικοινωνήσει με τον Aerys και να τον σταματήσει πριν σκοτώσει τους προγόνους του. Παρόλο που ο Bran θέλει μόνο να βοηθήσει, η φωνή του είναι εκείνη που ακούει μέσα στο κεφάλι του ο Aerys και τελικά τρελαίνεται, κάνοντας έτσι την ιστορία όπως την ξέρουμε να ξεκινήσει.

5. Οι Lannisters θα είναι η αιτία της ίδιας τους της συμφοράς


Ο Τywin δεν ήταν βλάκας και γνώριζε πολύ καλά πως όσο οι Lannisters χρωστούσαν στην Iron Bank, η τράπεζα είχε περισσότερα να χάσει από την πιθανή τους ήττα στον πόλεμο και έτσι συνέχιζε να δείχνει ενδιαφέρον για να προστατέψει τα κέρδη της. Όταν όμως η Cersei τους ξεπλήρωσε, τους επέτρεψε ταυτόχρονα να κόψουν κάθε επαφή με την οικογένεια και να επενδύσουν στην εκστρατεία της Daenerys, η οποία προφανώς υπερισχύει σε δύναμη. Αυτό προφανώς θα κάνει την κατάσταση στο Kings Landing ακόμα πιο δύσκολη με μεγαλύτερη έλλειψη αγαθών και στρατού και έτσι όταν οι δράκοι έρθουν να καταστρέψουν την πόλη, δεν θα υπάρχει άμυνα. Σε συνδυασμό με την θεωρία του Valonqar η Cersei θα πεθάνει από τον Jaime και τελικά η καταδίκη των Lannisters θα προκύψει επειδή πλήρωσαν το χρέος τους.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5