1821 Digital Gallery
Ένας παράξενος, πολύ παράξενος «Μπλε Πλανήτης» (video, εικόνες)

Ένας παράξενος, πολύ παράξενος «Μπλε Πλανήτης» (video, εικόνες)

Ψάρι με πόδια, χέλι σε τοξικό σοκ, δυο ερωτευμένες γαρίδες κι ένα τρανσέξουαλ ψάρι - Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου καθηλωτικού ντοκιμαντέρ του BBC  

Εκπλήσσει, μαγεύει και καθηλώνει. Κάθε νέο επεισόδιο του νέου «Μπλε Πλανήτη» του BBC κρύβει εκπλήξεις και αποκαλύπτει μυστικά που κρύβονται στα βάθη των ωκεανών της Γης.

Με την ήρεμη και χαρακτηριστική φωνή του αφηγητή σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο η θρυλική σειρά ντοκιμαντέρ επέστρεψε μετά από 16 χρόνια και είναι ακόμα καλύτερη από τον πρώτο κύκλο.  Η  ομάδα Blue Planet πραγματοποίησε 125 αποστολές, περνώντας συνολικά 1.500 μέρες στη θάλασσα και συμπληρώνοντας περίπου 6.000 ώρες υποβρύχιων γυρισμάτων.

Ο «Μπλε Πλανήτης» γίνεται όλο και πιο παράξενος από επεισόδιο σε επεισόδιο. Ιδού τα πρώτα δείγματα:

Α. Tρανσέξουαλ ψάρι

Σχετικα
Syd Barrett: Οι ηχογραφήσεις για το BBC κυκλοφορούν σε βινύλιο
Syd Barrett: Οι ηχογραφήσεις για το BBC κυκλοφορούν σε βινύλιο

Άφησε άφωνους τους τηλεθεατές η αλλόκοτη ιεροτελεστία ζευγαρώματος ενός... διεμφυλικού ψαριού που ζει ανοιχτά της Βόρειας Ιαπωνίας.

Blue Planet II

Η κάμερα εστιάζει στον ασιατικό σαργό και ο Βρετανός αφηγητής μιλά για τη σημασία του εξογκώματος πάνω από τα μάτια του. Στη συνέχεια, ως είθισται στα ντοκιμαντέρ του BBC, περνά στις τεχνικές ζευγαρώματος. Μετά το αποτυχημένο φλερτ ενός αρσενικού προς ένα θηλυκό, η αφήγηση παίρνει μια απρόσμενη τροπή. Η κάμερα ακολουθεί το θηλυκό καθώς κολυμπά προς έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Εκεί, τα χρωμοσώματα επιτρέπουν στο θηλυκό να μεταμορφωθεί σε αρσενικό. Το τρανσέξουαλ ψάρι επιστρέφει στον πρώην επίδοξο μνηστήρα του και του επιτίθεται, διεκδικώντας αυτό το δικαίωμα να ζευγαρώσει με τα άλλα θηλυκά της περιοχής.

Σχετικα
Όλη η Μαγεία των γιορτών στο TV5MONDE τον Δεκέμβριο!
Όλη η Μαγεία των γιορτών στο TV5MONDE τον Δεκέμβριο!

Ψάρι Χ-Men

Είναι κυνηγός, στήνει ενέδρες. Έχει τεράστια υπομονή και στόμα. Ένα ψάρι λίγο κακομούτσουνο, αλλά ψάρι με λέπια και πτερύγια. Ποτέ στο Blue Planet.

Blue Planet II

Ξαφνικά το ψάρι μεταλλάσσεται σαν ήρωας στο X-Men. Τα πτερύγιά του μεταμορφώνονται σε πόδια και αρχίζει να περπατάει στο βυθό. Το ψάρι που περπατάει βρίσκεται στα βάθη του Κόλπου του Μεξικού.

Χέλι σε τοξικό σοκ

Υποθαλάσσια λίμνη στον Κόλπο του Μεξικού. Χέλια κολυμπούν στα αλμυρά νερά της περίεργης λίμνης αναζητώντας κάτι φαγώσιμο. Αν μείνουν όμως αρκετή ώρα μέσα σε αυτό το «τζακούζι της απελπισίας» κινδυνεύουν με ένα σοκ τοξικό. Το χέλι στο Blue Planet κατάφερε να ξεφύγει από τις θανατηφόρες επιπτώσεις της κολύμβησης στην υποθαλάσσια λίμνη. Κάποια άλλα πολλά πλάσματα δεν τα καταφέρνουν.

Χαμένη Πόλη του Ατλαντικού

Είναι ο τίτλος του επόμενου επεισοδίου, το οποίο ταξιδεύει κυριολεκτικά στα έγκατα του ωκεανού. Η κάμερα φτάνει σε ένα σημείο για το οποίο γνωρίζουμε πολύ λιγότερα πράγματα από ό,τι για τον πλανήτη Άρη. Λέγεται η «χαμένη πόλη του Ατλαντικού» και εκτιμάται ότι η ζωή στον πλανήτη Γη ξεκίνησε σε αυτό το σημείο πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

Μια ιστορία αγάπης με δύο γαρίδες

Οι Διάβολοι της Θάλασσας - τα σαλάχια του Ατλαντικού 

Πουλί εναντίον Ψαριού - Ο νικητής... σκούπα 

Μπλε Πλανήτης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5