1821 Digital Gallery
Divorce, η νέα σειρά της Sarah Jessica Parker

Divorce, η νέα σειρά της Sarah Jessica Parker

Μπορούμε να το συζητάμε για ώρες αλλά τελικά θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η καινούρια σειρά του HBO με τίτλο «Divorce» και πρωταγωνίστρια την Sarah Jessica Parker είναι το "πνευματικό" σήκουελ του αξέχαστου «Sex and the City», που έφερε στο κανάλι την απόλυτη επιτυχία σχεδόν είκοσι χρόνια πριν.

Μετά από έξι σεζόν και δύο (εξαιρετικά περιττές) ταινίες, αφήσαμε τον χαρακτήρα της Carrie Bradshaw ευτυχισμένο στην Νέα Υόρκη με τις καλύτερές της φίλες, τον Mr. Big και μία ευρύχωρη ντουλάπα. Στο Divorce η γνωστή ηθοποιός υποδύεται την Francis, μία μεσήλικα που ζει στα προάστια της Αμερικής και έχει αποφασίσει να πάρει διαζύγιο από τον άνδρα και πατέρα των παιδιών της. Ίσως όχι η πιο ένδοξη κατάληξη αλλά μία που δεν δυσκολεύεται κανείς να βρει αληθινή.

Η σειρά έχει δημιουργηθεί από την Sharon Horgan, σεναριογράφο και πρωταγωνίστρια του βρετανικού σήριαλ Catastrophe, η οποία καταφέρνει να αποδώσει με τον ίδιο έξυπνο τόνο και πρωτότυπους διαλόγους άλλη μία ιστορία για ένα δυσλειτουργικό ζευγάρι που προσπαθεί να μην είναι πια... ζευγάρι.  Από ότι καταλαβαίνουμε από τον τίτλο σε συνδυασμό με το πρώτο επεισόδιο η πλοκή δεν προβλέπει χαρούμενο τέλος, τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. 

Αποτελεί μία σκοτεινή κωμωδία, με κοφτερό χιούμορ και σοβαρές κοινωνικές παρατηρήσεις για το πως μπορεί να καταλήξει ένας γάμος όταν και τα δύο μέλη του χάνουν τους εαυτούς τους μέσα σε αυτόν. Σύμφωνα με την ίδια, η Horgan  θέλει επίσης να επισημάνει τον βαθμό δυσκολίας  που έχει ένα διαζύγιο και το γεγονός πως ενώ οι περισσότεροι φοβούνται να λάβουν την οριστική απόφαση, ουσιαστικά αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι της διαδικασίας.

Σχετικα
Netflix: Οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται τον Δεκέμβριο
Netflix: Οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται τον Δεκέμβριο

Η Sarah Jessica Parker ομολογουμένως δεν είναι η πιο ταλαντούχα ηθοποιός του Χόλιγουντ. Παρόλα αυτά δίνει στην Francis κάτι πολύ οικείο και ανθρώπινο που κάνει τον θεατή να ταυτιστεί με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να την συμπαθήσει μέχρι το τέλος του πιλοτικού επεισοδίου.  Στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκεται ο σύζυγος Robert, τον οποίο υποδύεται ο καταπληκτικός Τhomas Haden Church. O Robert θυμίζει έναν αφοσιωμένο στρατιώτη σε μία χώρα που δεν έχει πια πόλεμο. Είναι ένας Ηρακλής, αφού έχουν βγει εις πέρας και οι 12 άθλοι. Κωμικά ευέξαπτος και μονίμως χωρίς ιδιαίτερη ιδέα του τι συμβαίνει γύρω του, ο Robert ζει κάθε εμπειρία της ζωής του με απρόβλεπτο, μη ταιριαστό με την περίσταση πάθος. Αυτό το στοιχείο τον φέρνει σε μία υπέροχη αντίθεση με την ήσυχη και συνεσταλμένη Francis και η σχέση τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το Divorce φαίνεται να είναι πιο διακριτικό και σοβαρό από ότι το Sex and the City.

Σχετικα
Κατεβάζοντας πειρατικά ταινίες, σειρές και τα πάντα
Κατεβάζοντας πειρατικά ταινίες, σειρές και τα πάντα

Η παλαιότερη παραγωγή κατάφερε να αποτελέσει σειρά-κλειδί για την θηλυκή απελευθέρωση του 21ου αιώνα στην τηλεόραση και ανακάλυψε έναν καινούριο τρόπο να παρουσιάσει την γυναικεία σεξουαλικότητα στο ευρύ κοινό. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν το Divorce θα υπάρξει ποτέ τόσο σημαντικό, καθώς πρόκειται για μία από τις πολλές σειρές που επιχειρεί να κατανοήσει το πως ακριβώς λειτουργεί μία μεσοαστική σύγχρονη οικογένεια της Αμερικής. Παρόλα αυτά, η άδοξη λήξη του γάμου της Francis φαίνεται να είναι σε τέλεια παράλληλη γραμμή με τον ρομαντισμό της Κάρι, που πλέον ανήκει σε μία περασμένη και πιο απλή εποχή.  Έτσι ήταν τότε. Αλλιώς είναι σήμερα.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5