Θεατρο - Οπερα

Ο Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο με διάθεση επικριτική

Ο Αμερικανός διάσημος ηθοποιός ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική διάσημων συνθετών είναι κουραστική και θλιβερή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Μάλκοβιτς στο "The Music Critic"
O Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο με το "The Music Critic"

Ο Τζον Μάλκοβιτς στο Ηρώδειο στις 6 Οκτωβρίου 2022

Ο Σούμαν «απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη», ενώ ο Μπραμς είναι «ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα» και ο Ντεμπυσσύ είναι «έτσι απλά, άσχημος». Μια παράσταση στην οποία η μουσική συναντά την (κατεδαφιστική) κριτική μέσα από την ερμηνεία ενός διάσημου ηθοποιού έρχεται στην 6 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο «The Music Critic» ο Τζον Μάλκοβιτς ντύνεται το κοστούμι του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

The Music Critic (Official Trailer)

Το έργο υπογράφει ο Aleksey Igudesman δημιουργώντας μια σύνθεση από τις χειρότερες –και μάλλον απροσδόκητες– κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από διάσημους κριτικούς μουσικής για ορισμένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.  Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Μάλκοβιτς», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο τον Αμερικανό ηθοποιό…

Τζον Μάλκοβιτς
Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο

Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπραμς, Σούμαν, Ντεμπισί, Προκόπιεφ, Ysaÿe, Kancheli, Πιατσόλα και του δημιουργού της Aleksey Igudesman. Στο μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον Μάλκοβιτς συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο διάσημος πιανίστας Hyung-ki Joo.

Τζον Μάλκοβιτς στο "The Music Critic"
Ο Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο με το "The Music Critic"

Η μετάκληση αυτή αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου (ο οποίος πέρσι είχε φέρει στο Ηρώδειο τη Μόνικα Μπελούτσι με την παράσταση Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις) και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της προπώλησης των εισιτηρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ