Θεατρο - Οπερα

Google Doodle: Tιμά τον σπουδαίο θεατράνθρωπο Όλα Ροτίμι

Γεννημένος στη Νιγηρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ola-rotimi-google-doodle.jpg
Google Doodle

Το Google Doodle, τιμάει σήμερα, τα 84 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου πολυπράγμονα του θεάτρου Εμανουέλ Γκλάντστοουν Ολάουαλ Ροτίμι.

Το σπουδαίο Νιγηριανό σεναριογράφο, σκηνοθέτη, ηθοποιό, χορογράφο και σχεδιαστή Εμανουέλ Γκλάντστόουν Ολάουαλ Ροτίμι, γνωστό ως Όλα Ροτίμι, τιμά σήμερα η Google με το σημερινό της Doodle με αφορμή τη συμπλήρωση 84 ετών από τη γέννησή του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Rotimi έγραψε και σκηνοθέτησε δεκάδες θεατρικά έργα και διηγήματα που εξέταζαν συγκλονιστικά τις εθνοτικές παραδόσεις και την ιστορία της Νιγηρίας. Ήταν γνωστό ότι είχε ένα όραμα μεγαλύτερο από τη ζωή και αγκάλιασε τον χορό, τη μουσική, ακόμη και τη μίμηση στις παραγωγές του.

Ο Όλα Ροτίμι o oποίος πέθανε το 2000 γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε σε οικογένεια καλλιτεχνών. Η μητέρα του ήταν μάνατζερ μιας παραδοσιακής ομάδας χορού και ο πατέρας του στο θέατρο της κοινότητας. Ο πατέρας του επίσης ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός στο θεατρικό έργο που ο Ροτίμι ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Το πάθος της οικογένειάς του για την τέχνη αλλά και η μικτή καταγωγή του, -η μητέρα του ήταν Ίτζαβ και ο πατέρας του Γιορούμπα, επηρέασαν καθοριστικά το μελλοντικό του έργο. Σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και πήρε πτυχίο θεατρικής και δραματικής λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Μερικές από τις πιο γνωστές και βραβευμένες δουλειές του είναι: «The Gods Are Not to Blame», «Our Husband Has Gone Mad Again» και «Kurunmi».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ