Θεατρο - Οπερα

O Άρης Μπινιάρης με «Το θείο τραγί» ξανά μετά από 10 χρόνια στο Bios

Η επιτυχημένη παράσταση που έκανε ευρύτερα γνωστό τον δημιουργό της επανακάμπτει σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την πόλη και το σήμερα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το θείο τραγί
Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει ξανά μετά από 10 χρόνια "Το θείο τραγί" στο Bios

Άρης Μπινιάρης - Το θείο τραγί: το έργο του Σκαρίμπα δέκα χρόνια μετά επιστρέφει στο Bios

Βελάζοντας και τραγουδώντας με ένταση πυρετική τον αναρχικό λόγο του μπαρμπα-Γιάννη Σκαρίμπα μέσα σε ένα ηλεκτρισμένο live ηχοτοπίο, ο Άρης Μπινιάρης έγραψε πριν δέκα χρόνια ανεξίτηλα το όνομά του στη θεατρόφιλη μνήμη με «Το θείο τραγί»· μια αξέχαστη σκηνική εμπειρία από αυτές που σε κάνουν να λες με συνωμοτικό χαμόγελο «ήμουν κι εγώ εκεί».

"Το θείο τραγί"
"Το θείο τραγί": το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα ξανά στη σκηνή του Bios από τον Άρη Μπινιάρη

Από τις 7 Απριλίου, ο αλητήριος αντι-ήρωας του εκκεντρικού συγγραφέα –και πολυτραγουδισμένου ποιητή– επιστρέφει στο Bios για έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Με… σκηνικό αυτουργό φυσικά τον γνωστό σκηνοθέτη και ερμηνευτή, αλλά «αυτή τη φορά σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την πόλη και το σήμερα», όπως σημειώνει.

Μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο, σαν σε ροκ συναυλία, ο Μπινιάρης θα ξετυλίξει τη γνωστή από το ομώνυμο μυθιστόρημα ιστορία του περιπλανώμενου χαρακτήρα που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη, η οποία παντρεμένη πλέον μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Προκλητικός, εχθρός του καθωσπρεπισμού και των συμβάσεων ραδιουργεί εναντίον μιας δοσμένης συνταγής «κοινωνικής κανονικότητας» και, όταν θα γυρίσει ξανά στις περιπλανήσεις του, θα έχει αφήσει στην κοιλιά της παλιάς αγαπημένης του μια καινούργια ζωή.  

"Το θείο τραγί"
"Το θείο τραγί" του Γιάννη Σκαρίμπα έρχεται στη σκηνή του Bios από τον Άρη Μπινιάρη

Θεατρικό όσο και μουσικό γεγονός, η παράσταση πλαισιώνεται από τραγούδια και μουσική, που θα ερμηνεύσουν μαζί με τον Μπινιάρη ο Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο) και ο Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα). Αυτή τη φορά, όμως, δυο εικοσάρηδες έρχονται να συνδράμουν με τη δική τους ενέργεια στο εγχείρημα με στόχο να φέρουν «το λόγο του Σκαρίμπα αντιμέτωπο με την κουλτούρα του δρόμου και τη σύγχρονη έκφραση μιας άλλης γενιάς». Είναι ο Joseph Μοuzakitis, μέλος της πολυπολιτισμικής κολεκτίβας ΑΤΗ Κids, ο οποίος από τα decks περιμένουμε να ενισχύσει τον ηλεκτρονικό ήχο του sound design προς μια πιο ερεβώδη κατεύθυνση, και ο art director Kelloggs που κομίζει μια απόχρωση πιο αστική στην εικόνα των βίντεο. Κλείνουμε θέση και αναμένουμε τουλάχιστον με ενδιαφέρον.


INFO:
Το θείο τραγί
Bios Main, Πειραιώς 84
Διάρκεια παραστάσεων: 7 – 17 Απριλίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη – Κυριακή, στις 21.00
Διάρκεια: 60΄
Τιμή Εισιτηρίου: € 15
Πληροφορίες και κρατήσεις: 21 0342 5335
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-theio-tragi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ