Μουσικη

Φιλ Κόλινς: Έδωσε την τελευταία του συναυλία τραγουδώντας καθιστός

Αποχωρεί λόγω προβλημάτων υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φιλ Κόλινς: Ρίγη συγκίνησης στην τελευταία του συναυλία – Τραγούδησε καθιστός και αποθεώθηκε
Φιλ Κόλινς © ΕPA Pool

Ο Φιλ Κόλινς έβαλε τέλος στην τεράστια καριέρα του τραγουδώντας καθιστός λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

O Φιλ Κόλινς αποχαιρέτησε το κοινό του με συναυλία στο Λονδίνο το Σάββατο το βράδυ τραγουδώντας καθισμένος στην καρέκλα του λόγω προβλημάτων υγείας. Παρόλα αυτά δεν είχε πρόβλημα να τραγουδήσει και να αποθεωθεί από το κοινό το οποίο τον επευφημούσε συνεχώς. 

Ο 71χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε στην σκηνή του 02, παρέα με τους Mike Rutherford και Tony Banks των Genesis το βράδυ του Σαββάτου, τραγουδώντας καθιστός σε μια καρέκλα και εκανε πλάκα στο πλήθος λέγοντας: «Μετά το αποψινό, θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές».

Οι Genesis ενώθηκαν ξανά φέτος για την περιοδεία «The Last Domino?», που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αφού δεν είχαν πραγματοποιήσει κάποια εμφάνιση για 14 χρόνια. Οι Tony Banks, Mike Rutherford και Phil Collins είχαν ανακοινώσει στις αρχές του 2020 ότι επρόκειτο να επανενωθούν για μια reunion tour, συνοδευόμενοι από τους Nic Collins στα drums και Daryl Stuermer.

Ο Φιλ Κόλινς υποφέρει από καταστροφές στο νευρικό του σύστημα, οι οποίες προέκυψαν όταν το 2007 είχε έναν τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή ενός σπόνδυλου του σώματός του. 

Μιλώντας στο BBC Breakfast και ερωτώμενος αν μπορεί ακόμη να παίξει, ο ίδιος είχε απαντήσει: «Όχι. Θα ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορώ ούτε να κρατήσω ένα drum stick με αυτό το χέρι, οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποια σοβαρά εμπόδια».

Genesis -  Full Live Gig at The O2 London.  24 March 2022

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ