Μουσικη

Ο Snoop Dogg αγόρασε την Death Row Records

Aπό εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Snoop Dogg αγόρασε την Death Row Records
Snoop Dogg © ΕPA Pool

Στην ιδιοκτησία του Αμερικανού ράπερ Snoop Dog βρίσκεται πλέον η διάσημη δισκογραφική εταιρεία Death Row Records.

Ο Snoop Dogg ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία. Οι πρώτοι δυο δίσκοι και ιδιαίτερα ο πρώτος «Doggystyle» του 1993 ήταν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες.

«Είμαι ενθουσιασμένος και εκτιμώ την ευκαιρία που είχα να αποκτήσω την εμβληματική και πολιτιστικά σημαντική Death Row Records, η οποία έχει τεράστια ανεκμετάλλευτη μελλοντική αξία», είπε ο ράπερ. «Αισθάνομαι καλά που έχω την ιδιοκτησία της εταιρείας στην οποία ήμουν μέρος στην αρχή της καριέρας μου και ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για μένα»

Η Death Row έγινε μια επιτυχημένη επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων, όμως τα έσοδα της άρχισαν να μειώνονται προς τα τέλη της δεκαετίας του '90, μετά τον θάνατο ενός εκ των καλλιτεχνών της, του 2Pac και την φυλάκιση του αμφιλεγόμενου συνιδρυτή της Suge Knight.

Ο Dre ο οποίος είχε απογοητευτεί από την συμπεριφορά του Knight έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία, την Aftermath Entertainment, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρίες στη Δυτική Ακτή, η οποία στο μέλλον στέγασε πολλές προσωπικότητες της Χιπ-Χοπ σκηνής όπως ο Eminem, Busta Rhymes, 50 Cent, The Game και πολλοί άλλοι. Ο Snoop Dogg από την άλλη πήγε στην Limit του Master P.  

Η εταιρεία λόγω της συμπεριφοράς και των χειρισμών του Suge Knight έκανε αίτηση πτώχευσης το 2006 και πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας στην WIDEawake Entertainment έναντι 18 εκατ. δολαρίων το 2009. Αργότερα εξαγοράστηκε από την Entertainment One και έπειτα έγινε θυγατρική της Hasbro μέχρι το 2021, όταν η One Music πωλήθηκε στην The Blackstone Group.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ