Θεατρο - Οπερα

Χριστούγεννα στα Αθηναϊκά Θέατρα

Από την κωμωδία στο κοινωνικό δράμα, 5+1 παραστάσεις για θεατρικές εξόδους στην καρδιά της γιορτινής Αθήνας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 810
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«8 γυναίκες» στο Θέατρο Αλίκη
«8 γυναίκες» στο Θέατρο Αλίκη

Αθηναϊκά Θέατρα: Οι θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που θα δούμε στα Θέατρο Αλίκη, Μικρό Χορν, Θέατρο Αποθήκη, Μικρό Παλλάς, Θέατρο Λαμπέτη.

«8 γυναίκες» στο Θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα)
Σε μια απομονωμένη έπαυλη, παραμονή Χριστουγέννων, ένας εργοστασιάρχης δολοφονείται. Η αστυνομία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, δεν μπορεί να φτάσει και οι οκτώ γυναίκες που βρίσκονται στο σπίτι ταράσσονται, υποπτεύονται η μία την άλλη και σφάζονται με το γάντι, όπως ταιριάζει στις κυρίες της τάξης τους. Είναι η Γκάμπυ, η σύζυγος του δολοφονηθέντος Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζάνα και Κατρίν, η γεροντοκόρη κουνιάδα του, Αυγουστίνα, η πεθερά του, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος μαντάμ Σανέλ και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι, φυσικά, οι ηρωίδες του διάσημου θεατρικού έργου του Ρομπέρ Τομά που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Επί σκηνής (αλφαβητικά) οι: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Άννα Κωνσταντίνου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου και Μαρίνα Ψάλτη.

«Αξύριστα πηγούνια» στο Μικρό Χορν (Αμερικής 10, κέντρο Αθήνας)
Τρεις άντρες στην υπόγεια πτέρυγα ενός νοσοκομείου ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Ώσπου μια νεκρή έρχεται να ταράξει την καθημερινότητά τους. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί τίποτα δεν θα είναι ίδιο. 
Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το βραβευμένο κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και επίκαιρο από ποτέ. Ο Γιώργος Παλούμπης καθοδηγεί μία εξαιρετική ομάδα πρωταγωνιστών: τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον Ηλία Βαλάση, τον Στέλιο Δημόπουλο και τη Μαρία-Νεφέλη Δούκα. 

«Αξύριστα πηγούνια» στο Μικρό Χορν

«Good People» στο Θέατρο Αποθήκη (Σαρρή 40, Ψυρρή)
Σε μια εργατική συνοικία της Βοστώνης, η Μάργκι Γουόλς, μητέρα ενός παιδιού με νοητική υστέρηση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Όταν χάνει τη δουλειά της και η σπιτονοικοκυρά της την απειλεί με έξωση, αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τον εφηβικό της έρωτα, τον Μάικ, ο οποίος είναι πλέον μεγαλογιατρός. Στον δρόμο για το ακριβό προάστιο, όπου εκείνος μένει, έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της, με τη στάση ζωής που κρατάει κανείς και καθορίζει την εξέλιξή του. 
Για την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ποντάρει στη ματιά του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού συγγραφέα David Lindsay-Abaire. Ένα έργο σκληρό και συγχρόνως τρυφερό, που πραγματεύεται με βιτριολικό χιούμορ το παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου. Μαζί της στη σκηνή, οι Τ. Γιαννόπουλος, Π. Λουτσίδης, A. Marion, Ζ. Ρηγοπούλου, Σ. Χατζημανώλη.

«Good People» στο Θέατρο Αποθήκη

«Μαθήματα κωμωδίας» στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2 - City Link)
Μια ομάδα ηθοποιών προσπαθούν να μυηθούν στον κόσμο της κωμωδίας. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους αλλά και οι σχέσεις που διαμορφώνονται μεταξύ τους στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας συνθέτουν τον άξονα της αφήγησης στη νέα ξεκαρδιστική κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη. Έξι χρόνια μετά το «Δόξα πατρή», ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο νέο του θεατρικό έργο εκφράζοντας την άποψη πως «το να μάθεις να γελάς μ’ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στη λύση και στην κάθαρση». Στη σκηνή μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Αντώνης Κρόμπας, ο Δημήτρης Σαμόλης και η Αναστασία Τσιλιμπίου.

«Μαθήματα κωμωδίας» στο Μικρό Παλλάς

«Σεσουάρ για δολοφόνους» στο Θέατρο Λαμπέτη (Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι)
Η Αμαλία Τσαλίκογλου, ιδιοκτήτρια του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το κομμωτήριο «Studio Antony», βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του καταστήματος. Ποιος βρίσκεται πίσω από το έγκλημα; Ο ταλαντούχος χαρούμενος κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η πλούσια κυρία Χατζηπατέρα (Τζένη Θεωνά), η βοηθός του κομμωτή, Σόφη (Δανάη Μιχαλάκη) ή ο περίεργος Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος); Ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) και ο βοηθός του Πανάγος (Χάρης Χιώτης) θεωρούν ότι όλοι είναι ύποπτοι. Εννέα χρόνια μετά τον τελευταίο φόνο στο κομμωτήριο του Αντώνη Λέπουρα, η πανέξυπνη και δημοφιλής κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς επιστρέφει στην ατζέντα των Αθηναίων θεατρόφιλων, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. Λάβετε θέσεις κι ετοιμαστείτε να γράψετε εσείς το φινάλε της βραδιάς!

«Σεσουάρ για δολοφόνους» στο Θέατρο Λαμπέτη

«Δον Κιχώτης» για παιδιά στο Μικρό Χορν (Αμερικής 10, Aθήνα)
Με το άλογό του καλπάζει στη φαντασία του, κάνει το ανέφικτο εφικτό, πολεμάει ανεμόμυλους και σκοτάδια και προτάσσει την αγάπη απέναντι στην κακία. Ο θρυλικός ήρωας του Θερβάντες έχει την τιμητική του φέτος στην Παιδική σκηνή του Μικρού Χορν. Η παράσταση που ετοίμασαν οι Μαγικές Σβούρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, γεμάτη ευαισθησία και χιούμορ, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε όταν ελπίζουμε όλοι μαζί. Παράλληλα, όμως, δίνει στους μικρούς θεατές την ευκαιρία για μια γνωριμία με τον ισπανικό πολιτισμό, καθώς τα τραγούδια της βασίζονται σε παραδοσιακούς σκοπούς της χώρας, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι εμπνευσμένα από πίνακες διάσημων Ισπανών ζωγράφων. 

«Δον Κιχώτης» στο Μικρό Χορν


Εισιτήρια: Viva.gr, Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων: 2111000365, ομαδικές κρατήσεις: 2111026277 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ