1821 Digital Gallery
Οι συντελεστές του audio θεατρικού έργου «Αυτοί που κοιτούν»

Αυτοί που κοιτούν: Η ακουστική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Η παράσταση είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα του θεάτρου, σε μορφή podcast.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την πρώτη ακουστική παράσταση με τίτλο «Αυτοί που κοιτούν» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19 και τον εγκλεισμό στο σπίτι προς αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, η τεχνολογία αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διασκέδαση και άλλες ασχολίες στην καραντίνα. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτιστικών δράσεων μεταφέρθηκε στο Διαδίκτυο όπου οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεάματα από την άνεση του προσωπικού τους χώρου.

Θέατρο Τέχνης | Αυτοί που κοιτούν

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει την προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα, παράλληλα εξελίσσονται και τα ψηφιακά μέσα προσφέροντας μοναδικές οπτικοακουστικές εμπειρίες. Το Θέατρο Τέχνης πρωτοπορεί και δημιουργεί την πρώτη ακουστική παράσταση της φετινής σεζόν. Το έργο «Αυτοί που κοιτούν» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου που γράφτηκε την άνοιξη του 2020 μετά από αίτημα του Θεάτρου για το ψηφιακό ρεπερτόριό του, κυκλοφορεί δωρεάν σε ακουστική μορφή, αποκλειστικά από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Το πρότζεκτ παρουσιάζεται στους ακροατές με ραδιοφωνική σκηνοθεσία και ένα καστ ηθοποιών που διαμόρφωσε το αρχικό κείμενο σε podcast, μια υπηρεσία που λόγω της πανδημίας κερδίζει έδαφος στον ελληνικό καλλιτεχνικό -και όχι μόνο-χώρο. 

Το έργο

Σχετικα
Μαγιορκίνης: Σε 3 μήνες μπορεί να ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν
Μαγιορκίνης: Σε 3 μήνες μπορεί να ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν

«Από ποιους άραγε κινδυνεύει περισσότερο ο κόσμος μας σήμερα; Από τους φανατισμένους που με συνέπεια υπερασπίζονται το συμφέρον τους ή από τους σιωπηλούς, εκείνους που δεν παίρνουν θέση ή για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση που τους συμφέρει ανά περίσταση;

Αυτοί που κοιτούν. Αυτοί που μας προσέχουν. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν κανέναν να εισβάλει. Κανέναν να εισχωρήσει. Ένας πύργος στημένος στην μέση του πουθενά και δύο άντρες, «οι παρατηρητές» κάνουν το καθήκον τους φροντίζοντας για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του έθνους αναχαιτίζουν τον εισβολέα. Ένοπλο ή άοπλο. Σημαδεύουν και σκοτώνουν, ποτέ δεν τραυματίζουν. Υπολογίζουν τις μερίδες του φαγητού, τις μερίδες του νερού, κοιμούνται σε βάρδιες, λένε ιστορίες, τσακώνονται, σκοτώνονται, συνυπάρχουν. Μέχρι την νύχτα που ένας τρίτος εισβάλει. Ένας εχθρός. Ο εχθρός θα τους οδηγήσει σε ουσιαστική σύγκρουση και θα φέρει στην επιφάνεια αυτό που στα αλήθεια είναι ο καθένας...». 

Συντελεστές

Σχετικα
Πράγματα που η πανδημία βοήθησε, επιτάχυνε ή αποκάλυψε
Πράγματα που η πανδημία βοήθησε, επιτάχυνε ή αποκάλυψε

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ερμηνεύουν: Θανάσης Δόβρης, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Στεργιώτης, Ραδιοσκηνοθεσία-ηχητική επεξεργασία: Πάρης Μαντόπουλος, Μουσική: Γιώργος Φουντούκος

Πληροφορίες

theatro-technis.gr

Η παράσταση διατίθεται δωρεάν. Οι ακροατές και φίλοι του Θεάτρου Τέχνης καλούνται, εάν το επιθυμούν, να υποστηρίξουν με όποιο ποσό επιθυμούν τα πνευματικά δικαιώματα των συντελεστών και να ενισχύσουν την χρηματοδότηση νέων ψηφιακών παραστάσεων από το Θέατρο Τέχνης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες συνδεθείτε με τη σελίδα της παράστασης. Το ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης που αφορά σε νέα audio και web έργα, επιχορηγήθηκε ως δράση ψηφιακού πολιτισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5