Visual Browsing
Αντιγόνη, εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους

Αντιγόνη: Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι

Τo παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας».
Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά παρουσιάζει ένα ψηφιακό ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών, την Αντιγόνη

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον ψηφιακό ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών, την «Αντιγόνη» (antigonigame.gr). To παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας» και είναι χρήσιμο για τον ελεύθερο χρόνο παιδιών και εφήβων, κυρίως αυτή την εποχή της πανδημίας, αλλά όχι μόνο.

Αντιγόνη, εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους

Η ανεξάρτητη και πρωτότυπη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές, που είναι εύκολη στη χρήση της, βασίζεται στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Πώς θα παίξουν μικροί και μεγάλοι στην «Αντιγόνη» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Αφού επισκεφτούν την ιστοσελίδα antigonigame.gr (links για κατέβασμα σε android και iOS), τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν το ρόλο της Αντιγόνης και αρχίζουν την πλοήγηση σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο. Η ιστορία, μαζί με το παιχνίδι ξεκινούν.

Σχετικα
Συνεπιμέλεια: Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης
Συνεπιμέλεια: Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης

Αντιγόνη, εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Περιγραφή παιχνιδιού «Αντιγόνη»

«Θήβα. Ένα σκοτεινό πέπλο καλύπτει τον ουρανό της πόλης, ενώ ο απόηχος των κραυγών της μάχης ακόμα καταβάλλει την ατμόσφαιρα του δοξασμένου βασιλείου. Είναι πια γνωστό σε όλους, ότι οι γιοι του Οιδίποδα έπεσαν στη μάχη με τρόπο τραγικό. Σκοτωμένοι ο ένας από το χέρι του άλλου, μα η μοίρα των κορμιών τους έχει αποφασιστεί να είναι διαφορετική.
Η Αντιγόνη ορκίζεται να τιμήσει το νεκρό αδερφό της. Στην αποστολή της θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εξουσία, τους νόμους των θεών και των ανθρώπων, την κατάρα των προπατόρων της, αλλά και τις ίδιες τις πεποιθήσεις της. Σε αυτή την αποστολή, η Αντιγόνη είσαι εσύ. Και κρατάς την ιστορία στα χέρια σου
Καλώς ήρθες, Αντιγόνη!

Σχετικα
Πώς 4χρονος στην Αγγλία έσωσε τη μαμά του με ένα αυτοκινητάκι
Πώς 4χρονος στην Αγγλία έσωσε τη μαμά του με ένα αυτοκινητάκι

Η επίθεση των Αργείων στη Θήβα έχει μόλις τελειώσει και η πόλη έχει σωθεί. Το σώμα του αδερφού σου, του Πολυνείκη, βρίσκεται κάπου έξω από τα τείχη, παρατημένο στην τύχη του.
Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις;

Η επιλογή είναι δική σου!

Περιηγήσου στην πόλη της Θήβας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου και φτιάξε με τις αποφάσεις σου τη δική σου εκδοχή της ιστορίας. Ο Χορός σχολιάζει κάθε σου κίνηση, δίνοντάς σου χρήσιμες πληροφορίες και κρυμμένα στοιχεία για το πώς θα αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο του παιχνιδιού.
Πρόσεξε όμως. Κάθε επιλογή σου μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι… Καλή τύχη λοιπόν. Γιατί ο παίχτης Αντιγόνη έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια με διαφορετικό τέλος αλλά και γρίφους πως επίλυση.

O χορός έχει έντονη την παρουσία του μέσα στο παιχνίδι και αναλαμβάνει το ρόλο του συνοδοιπόρου, του καθοδηγητή αλλά και του αντιπάλου».

Πληροφορίες

Το παιχνίδι αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας», το οποίο παρουσιάζεται σε αρχαιολογικούς χώρους στα νησιά της Περιφέρειας Πειραιά και απευθύνεται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση με την αρχαία τραγωδία, τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική.

Η Πράξη «Από το Μουσείο στο Θέατρο: Ανιχνεύοντας τη θεατρική Πράξη της αρχαίας τραγωδίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5011026 εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η Πράξη υλοποιείται σε σύμπραξη του Ο.Π.Α.Ν. με την ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων.


Συντελεστές

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Φίλιππος Ψαρράκος, Ιωάννα Τσιγκουρλά
Σενάριο/Κείμενα: Βαγγέλης Λεμπέσης, Σπύρος Κριτσίκης, Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Α. Λεμπέσης
Παραγωγή: Filippos Petrikkos Webcore Developers LTD
Design & Development: Olsi Milla - Cubinamics
Επιστημονική Ομάδα: Λεωνίδας Παπαδόπουλος - Θεατρολόγος, Μαρία Αυγούλη - Αρχαιολόγος, Κατερίνα Σέρβη - Μουσειολόγος

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5