1821 Digital Gallery
Ignis Divina & Macula Densa

#supportDragArtists: Φεστιβάλ στήριξης Ελληνίδων καλλιτεχνών drag

Το Σάββατο 30/5, έρχεται το online φεστιβάλ 72 ωρών με τις πιο γνωστές drag queens της Ελλάδας
1ο Greek Online Drag Fest: Ignis Divina & Macula Densa
To 1o Greek Online Drag Fest, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 20:30 και για 72 ώρες, προσφέρει ένα μεγάλο σόου από τους περισσότερους έλληνες drag artists, για τη στήριξή τους.

Η Αθήνα έχει συντονιστεί πλήρως με τη διεθνή σκηνή του drag show, με πολλά κλαμπ που φιλοξενούν drag καλλιτέχνες. Οι drag queens δεν αποτελούν μόνο μία ξεχωριστή και ανεξάντλητη πηγή entertainment αλλά είναι και ένα κοινωνικό κίνημα που δικαιώνει την αυτοέκφραση και, μάλιστα, αυτήν που έχει αναπτυχθεί και βασίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Η παγκόσμια οικογένεια των drag queens, ενωμένη (οκ, και διχασμένη μπορεί για μία περούκα αλλά that’s the spirit) γνωρίζει μία ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα χάρι στο Drag Race της Ru Paul που έγραψε ένα νέο είδος στο τηλεοπτικό τοπίο με επιτυχία σε κάθε είδους κοινό: από wannabes μικρά gay αγόρια, μέχρι μαμάδες και οικογένειεςς που κρύβουν τόνους αγάπης στην καρδιά τους, τηλεοπτικούς executives, διασημότητες που θαμπώνονται από την έκταση και την ένταση των drag shows.

Κάθε drag queen κρύβει μέσα της έναν θαρραλέο καλλιτέχνη και αυτό δημιουργεί ένα κοινό που για να το απολαύσει, πρέπει πρώτα να έχει αποβάλλει τις ενοχές και τον συντηρητισμό του.

Κι έτσι, με hashtag #supportDragArtists έρχεται online ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται για την υποστήριξη των καλλιτεχνών που ζουν από το drag show αλλά και κάτι παραπάνω. Όπως λένε οι διοργανωτές:

Σχετικα
H drag queen σκηνή της Αθήνας στον φακό του Νίκου Μενουδαράκου
H drag queen σκηνή της Αθήνας στον φακό του Νίκου Μενουδαράκου

“Το Greek Online Drag Fest, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό φεστιβάλ drag είναι ένα εγχείρημα προβολής της ελληνικής drag σκηνής σε ένα ευρύτερο κοινό, σε μια περίοδο κατά την οποία οι drag performers έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει drag shows από 27 performers και θα προβληθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Gumroad στις 30 Μαΐου με εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.

1st Greek Online Drag Fest - teaser trailer #SupportDragArtists

Σχετικα
Backstage με τη ΔούKISSα
Backstage με τη ΔούKISSα

Στόχος του 1ου ελληνικού online φεστιβάλ drag είναι η υποστήριξη των drag performers, και η προβολή αυτής της τέχνης και των δυνατοτήτων της σε ένα ευρύτερο κοινό που είτε δεν γνωρίζει αυτή την τέχνη, είτε δεν είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει - και φυσικά να δώσει στο ήδη υπάρχον φανατικό κοινό του drag στην Ελλάδα νέα σόου από τους αγαπημένους τους performers, από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Nina Nai XLATS
Nina Nai XLATS

Το ελληνικό drag είναι μια ανερχόμενη και πολύχρωμη σκηνή με drag queens, drag kings, afab queens, queer kids, club kids με πολλά διαφορετικά acts όπως τραγούδι, χορός, lipsync, stand up, vogueing, contortionism, πολιτικό drag κ.α. Στο 1ο φεστιβάλ συμμετέχουν 27 drag performers από κάθε άκρη της Ελλάδας (από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη), και ακόμα και Έλληνες performers του εξωτερικού, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Καναδά, με εκπροσώπους από κάθε άκρη του φάσματος της drag τέχνης σε ένα σόου συνολικής διάρκειας πάνω από 2 ώρες.

Οι performers είναι οι: Αngel Seemen, Aphrodite HGW, Bika la de Bika, Calypso, Congra Tsulation, Dr. Oglie Boss, Gorgina, Helena Hudson,Ignis Divina, Ingrid Hideki, John Celestus, Kharma, Macula Densa, Marianah Grindr, Mary Jane Dhoe, Mary Sunshine, McMorait, MohDonna, Nicole Nasty, Nίνα Νάη ΧΛΑΤS, Parakatyanova, Paul Zolanski, Pythia, Queen Barbie, RawBee Candles, Sirleta, Violetta J'Adore. Το φεστιβάλ παρουσιάζει η Σταυρούλα Λούζη (iportasu), η εμβληματική πορτιέρισσα του queer club BeQueer. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αδερφής μας Zackie Oh / Ζακ Κωστόπουλο.”

Kharma
Kharma
 
Pythia
Pythia

Το φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα gumroad στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gumroad.com/greekdragfest το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 20:30, και θα παραμείνει διαθέσιμο στη συνέχεια σαν video on demand.
Κάθε εισιτήριο δίνει πρόσβαση στον θεατή στα 27 drag shows για 72 ώρες και τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.
Κατά τη διάρκεια του σόου θα υπάρχει η δυνατότητα να στέλνονται tips από το κοινό για περαιτέρω ενίσχυση των καλλιτεχνών μέσω PayPal.

Link προαγοράς εισιτηρίων: https://gumroad.com/greekdragfest

Συντελεστές:
Οργάνωση Παραγωγής: Μανώλης Βαμβούνης, Σοφοκλής Βλάχου, Βασίλης Θεόδωρος Κυριάκου, Αλέξανδρος Στάουφερ, Nίνα Νάη ΧΛΑΤS

Παρουσίαση: Σταυρούλα Λούζη (Iportasu)

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αngel Seemen, Aphrodite HGW, Bika la de Bika, Calypso, Congra Tsulation, Dr. Oglie Boss, Gorgina, Helena Hudson,Ignis Divina, Ingrid Hideki, John Celestus, Kharma, Macula Densa, Marianah Grindr, Mary Jane Dhoe, Mary Sunshine, McMorait, MohDonna, Nicole Nasty, Nίνα Νάη ΧΛΑΤS, Parakatyanova, Paul Zolanski, Pythia, Queen Barbie, RawBee Candles, Sirleta, Violetta J'Adore.

Bika De La Bika
Bika De La Bika
 
Iportasu
Iportasu
 
Mary Jane Dhoe
Mary Jane Dhoe
 
Aphrodite HGW
Aphrodite HGW
 
Helena Hudson
Helena Hudson
 
Congra Tsulation
Congra Tsulation

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5