1821 Digital Gallery
Εvil Unicorns theatro roes

Στο θέατρο Ροές κυκλοφορούν evil unicorns

Το ντουέτο kóka&panú δημιουργεί ένα έργο «βασισμένο σε ψευδή γεγονότα»
© Nickolas Chryssos
Οι kóka&panú (Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου & Παναγιώτης Μανουηλίδης) και ο Τάσος Καραχάλιος παρουσιάζουν το evil unicorns στο θέατρο Ροές.

«Ένα ψέμα που όλοι το πιστεύουν δεν διαφέρει καθόλου από μια αλήθεια. Έχει τις ίδιες ακριβώς συνέπειες» - Ευγένιος Τριβιζάς

Εvil Unicorns theatro roes
© Nickolas Chryssos

Το δεύτερο έργο του ντουέτου kóka&panú, σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, αντλεί υλικά, εικόνες, κείμενα, κινήσεις και ήχους από τον κόσμο των πεπερασμένων ανθρώπινων αισθήσεων αλλά και της εικονικής, ψηφιακής, διαμεσολαβημένης πραγματικότητας όπως αυτή αναδύεται στον κόσμο του διαδικτύου, της διαφήμισης, των fake news. Η σκηνή μετατρέπεται σε χώρο αποτύπωσης κινητικών, ηχητικών και εικονικών συμβάντων ριζικής αναδιοργάνωσης της μνήμης. Ίχνη του παρελθόντος σχηματίζουν αναμνήσεις οι οποίες παραμορφώνονται, προσαρμόζονται στην ανάγκη της επιβίωσης.

Τρεις άνθρωποι ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τη φαντασία και την πραγματικότητα, το οικείο και το ανοίκειο, το υλικό και το μεταφυσικό, και χρησιμοποιούν την ουσιαστική μνήμη του σώματος για να ξαναβρούν την αλήθεια και την ποίηση που αυτή περιέχει.

Σχετικα
Μια «Καραμέλα» με αναπάντεχη γεύση
Μια «Καραμέλα» με αναπάντεχη γεύση

Εvil Unicorns theatro roes
© Nickolas Chryssos

*evil unicorns (μοχθηροί μονόκεροι) είναι όρος που επινόησαν κάποιοι μηχανικοί της Google για μη επαληθευμένες αναρτήσεις γεμάτες ψέματα, που εμφανίζονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο και παρεισφρέουν στα αποτελέσματα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

kóka&panú
Το ντουέτο δημιουργήθηκε το 2018 από τη χορεύτρια Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον μουσικό Παναγιώτη Μανουηλίδη. Στο πρώτο τους έργο, “In Case of Loss”, οι δυό τους μέσα σε ένα ένα εικαστικό και μουσικό τοπίο από απολεσθέντα αντικείμενα και καταστάσεις, αναζητούσαν τον δρόμο της επιστροφής. Το κομμάτι αποτέλεσε ανάθεση του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας όπου και έκανε πρεμιέρα. Το “evil unicorns*” αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας των kóka&panú με τον Τάσο Καραχάλιο και παρουσιάστηκε στην εναρκτήρια βραδιά του Arc for Dance Festival στην Αθήνα (Μάιος 2019), επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού όπως επίσης και η αναμενόμενη νέα δουλειά της ομάδας, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2020.

Σχετικα
Αυτή η σκοτεινή ερωτική ιστορία δημιουργεί «μεγάλες προσδοκίες»
Αυτή η σκοτεινή ερωτική ιστορία δημιουργεί «μεγάλες προσδοκίες»

Η Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς χορογράφους παγκοσμίως όπως οι: Akram Khan, Wim Vandekeybus & Ultima Vez, Roberto Olivan & Enclave Dance Company, Jozef Frucek & Λίντα Καπετανέα ­– Rootlessroot. Οι προσωπικές της χορογραφικές αναζητήσεις αρχίζουν το 2012.

Ο μουσικός και συνθέτης Panú (Παναγιώτης Μανουηλίδης) ζει στην Αθήνα και γράφει μουσική. Έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και μουσικός με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Münchner Kammerspiele, τους Rootlessroot, το Baumstrasse κ.α. Με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά του ως μουσικός και συνθέτης συνεχίζει να συνεργάζεται με τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και να εξελίσσει την προσωπική του πορεία. Από το 2019 σχεδιάζει πρωτότυπα μουσικά όργανα που λειτουργούν ως ηχητικές εγκαταστάσεις.

Δείτε περισσότερα στο Facebook page τους.


Συντελεστές
Σύλληψη: kóka&panú
Δημιουργία & Ερμηνεία: kóka&panú (Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου & Παναγιώτης Μανουηλίδης), Τάσος Καραχάλιος
Μουσική: Panú
Κείμενα: kóka&panú, Τάσος Καραχάλιος
Φωτισμοί & φωτιστικές κατασκευές: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Σκηνικά & κοστούμια: kóka&panú
Επεξεργασία ήχου & ηχοληψία: Χρήστος Παραπαγκίδης
Φωτογραφίες: Νικόλας Χρυσός
Video: Νεφέλη Παπαϊωάννου
Graphic design: Mike Rafail
Συντονισμός παραγωγής, επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: kóka&panú

Με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Σε συνεργασία με το Θέατρο Ροές
Με την υποστήριξη του Baumstrasse/ Δρόμος με δέντρα του Κέντρου Χορού & Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και του Δήμου Αλίμου


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της ATHENS VOICE και το Facebook event

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5