1821 Digital Gallery
4 σπουδαίες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία
ΤΕΥΧΟΣ 722

4 σπουδαίες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία

Τι θα δούμε φέτος στη σκηνή της Πλατείας Βικτωρίας;
Γιούγκερμαν © Vasia Anagnostopoulou
Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει τις θεατρικές παραστάσεις «Γιούγκερμαν», «Ύψωμα 731», «Δόξα Κοινή» και «Η νύχτα της Ιγκουάνα»

Γιούγκερμαν
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, μετά από 150 sold-out παραστάσεις και 35.000 θεατές, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ένα cast 20 πρωταγωνιστών, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αντικαταστάσεις, θα ξαναζωντανέψουν τη συναρπαστική ιστορία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού «αλήτη αριστοκράτη», που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο. 

© Vasia Anagnostopoulou

© Vasia Anagnostopoulou

Ύψωμα 731
Μετά τις διθυραμβικές κριτικές, τη μεγάλη απήχηση που γνώρισε και την επιτυχημένη πορεία του σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ύψωμα 731 επαναλαμβάνεται στο θέατρο Πορεία για λίγες ακόμη παραστάσεις. Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο. Σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τους Άρη Μπινιάρη, Κωνσταντίνο Σεβδαλή, Βίκτωρα Κουλουμπή, Χρήστο Γεωργόπουλο και Πάνο Σαρδέλη.

Σχετικα
Νύχτα Πολιτισμού στην Αθήνα: οι εκδηλώσεις στις 21/12
Νύχτα Πολιτισμού στην Αθήνα: οι εκδηλώσεις στις 21/12

© Patroklos Skafidas

© Patroklos Skafidas

Δόξα κοινή
Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων» και προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως. Ο Στρατής Πασχάλης υπογράφει το κείμενο και ενώνει την ποίηση με το θέατρο, ενώ  καθημερινές εικόνες, πανάρχαιες τελετουργίες, το γλωσσικό και το πολιτιστικό μας παρελθόν συναιρούνται για να υμνήσουν τον έρωτα, την απόλυτη αξία του ελληνικού πνεύματος, που καθιστά τα πάντα κ ο ι ν ά. Όπως και τη Δόξα. Κοινή. Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άρης Μπαλής, Γιάννης Νταλιάνης, Διονύσης Πιφέας, Θάλεια Σταματέλου, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση, Ορέστης Χαλκιάς.

Σχετικα
Είδαμε το «Ερωτευμένο σύννεφο», όπερα για παιδιά & νέους της ΕΛΣ
Είδαμε το «Ερωτευμένο σύννεφο», όπερα για παιδιά & νέους της ΕΛΣ

© Vasia Anagnostopoulou

© Vasia Anagnostopoulou

Πρεμιέρα στις 27 Ιανουαρίου 2020


Η νύχτα της Ιγκουάνα
Ένα από πιο γοητευτικά, αν και λιγότερο παιγμένα στη χώρα μας έργα του Tennessee Williams, έρχεται στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σ’ έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό, ένα παρακμιακό ξενοδοχείο γίνεται το καταφύγιο κάποιων περιπλανώμενων ψυχών. Για ένα 24ωρο παρακολουθούμε τους ήρωες να έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ψεύδη σχετικά με τη ζωή, τη θρησκεία, την τέχνη. Με τους Κώστα Βασαρδάνη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Βίκυ Κατσίκα, Θανάση Δόβρη και Γιώργο Μπινιάρη.

© Vasia Anagnostopoulou

Πρεμιέρα στις 22 Απριλίου 2020


Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, 2108210991, 2108210082, www.poreiatheatre.com

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5