1821 Digital Gallery

Παιδικό θεατρικό φεστιβάλ κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια

«Jazz for kids: H ιστορία ενός ρυθμού»
«Jazz for kids: H ιστορία ενός ρυθμού»
Για παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 ετών, από το Πολιτιστικό Πάρκο
  • A-
  • A+
0
Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει ένα θεατρικό φεστιβάλ για παιδιά ηλικίας από 2 ως 16 ετών κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια και μικρό Γκλόρια.

Πέντε σημαντικές θεατρικές παραγωγές δίνουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να επισκεφθούν ένα χώρο και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Πάρκου. Καταξιωμένες παραγωγές με πολυμελείς θιάσους που ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά σε σύγχρονα θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, η διαφορετικότητα, οι φυλετικές διακρίσεις, η φιλία και η ομαδικότητα.

«Οδέττη, η μάγισσα των παιχνιδιών, εκπαιδεύοντας τον Αρθρούρο»
«Οδέττη, η μάγισσα των παιχνιδιών, εκπαιδεύοντας τον Αρθρούρο»

Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει όλο το θεατρικό χειμώνα ξεκινάει στις 13 Οκτωβρίου στο μικρό Γκλόρια με την παράσταση «Οδέττη, η μάγισσα των παιχνιδιών, εκπαιδεύοντας τον Αρθρούρο» κάθε Κυριακή στις 15:30 και τον Νοέμβριο στις 12:30. Μια παράσταση που παίζεται τα τελευταία 3 χρόνια και αγαπάνε τα παιδιά ηλικίας από 3 ως 9 ετών.

Στις 20 Οκτωβρίου οι αγαπημένοι των νηπίων «Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» μαθαίνουν τα νήπια από 2 ως 5 ετών τις έννοιες της μουσικής, τις νότες και τους ήχους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό και βραβευμένο θεατρικό έργο της Κατερίνας Βασδέκη στις 11:00 για όλο το χειμώνα. Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά και το έχουν δει χιλιάδες παιδιά στο θέατρο και στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικα
Unicef: 10.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί στην Υεμένη
Unicef: 10.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί στην Υεμένη

«Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του»
«Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του»

Το έργο του Μολλιέρου «ο Φιλάργυρος» προτείνει το πολιτιστικό πάρκο για τους έφηβους. Ένας πολυμελής θίασος παρουσιάζει μια λαϊκή κωμωδία με πολύ γέλιο και πολλά νοήματα. Κάθε Κυριακή στο μεγάλο Γκλόρια στις 15:30 και δυστυχώς για 4 μόνο παραστάσεις. Το έργο μπορεί να επανέλθει το Μάρτιο στο ίδιο θέατρο.

Οι παραγωγές του Πολιτιστικού Πάρκου, έγιναν γνωστές με το έργο «Jazz for kids: H ιστορία ενός ρυθμού». Για τρίτη χρονιά και δεύτερη στο θέατρο Γκλόρια η παράσταση αυτή είναι μια διαφορετική πρόταση για το παιδικό θέατρο. Σε κείμενα του Δημήτρη Λέντζου με ζωντανή ορχήστρα που διευθύνει ο γνωστός στην jazz A. Χρηστίδης και μπαλέτο με χορογραφίες από την Αννούσκα Οικονόμου η ιστορία του ρυθμού από τη γιαγιά jazz γίνεται η ευκαιρία για τα παιδιά, εκτός από την ψυχαγωγία να μάθουν για τις φυλετικές διακρίσεις, τη διαφορετικότητα, το μεταναστευτικό και την καινοτομία μέσα από τους πίνακες του Vasili Kandinski. Μια παράσταση που αρκετές φορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι sold out. Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο μεγάλο Γκλόρια στις 12:00.

Σχετικα
Βρετανία-Κορωνοϊός: Στα παιδιά οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων
Βρετανία-Κορωνοϊός: Στα παιδιά οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και δύο άλλες παραστάσεις που θα ξεκινήσουν στις 24 Νοεμβρίου στις 15:30, τους «3 Κοσμοναύτες», το μοναδικό παιδικό έργο του σύγχρονου Ιταλού στοχαστή Ουμπέρτο Έκο και την νέα μουσικοθεατρική παραγωγή «ο Κατακλυσμός». Οι «3 Κοσμοναύτες» γράφτηκαν τη δεκαετία του 1960 στον Ψυχρό Πόλεμο όταν το διάστημα ήταν όνειρο για τον άνθρωπο και μεσουρανούσαν οι εξωγήινοι. Ο Ούκου είναι ένα εξωγήινο πλάσμα που αναλαμβάνει για λογαριασμό του Έκο να μας δείξει τις ανθρώπινες αδυναμίες, είναι ένα διαφορετικό πλάσμα με συναισθήματα. Ποια θα είναι η καλύτερη παράσταση; Το Jazz for kids ή ο Κατακλυσμός, η νέα παραγωγή του Πάρκου; Τι είναι ο Κατακλυσμός? Η γνωστή ιστορία του Νώε από την πλευρά των ζώων. Ένας νέος κόσμος χτίζεται και όλοι ενδιαφέρονται για μια καλύτερη θέση σε αυτόν. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 15:30 στο Γκλόρια η κιβωτός του Νώε ξεκινάει το ταξίδι της. Με την ομάδα του Jazz for kids (Δ. Λέντζος, Π. Σπηλιόπουλος, A. Οικονόμου) με πρωτότυπη μουσική από τον Γ. Καγιαλίκο και πολυμελή θίασο από ηθοποιούς και χορευτές φιλοδοξεί να έχει την επιτυχία του Jazz ή ακόμα και να το ξεπεράσει.

Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις στο site του Πολιτιστικού Πάρκου. Εισιτήρια διατίθενται στα mikroparkaki.grticketservices.gr & ticketmaster.gr. O Φιλάργυρος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 12-16 ετών να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα Ευριπίδης που υλοποίει το Πολιτιστικό Πάρκο για τους έφηβους και το θέατρο. Πληροφορίες-κρατήσεις 2103647200, 2103647201, 2299042100.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5