Visual Browsing
Ιστορίες από τη θάλασσα στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου

Ιστορίες από τη θάλασσα στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου

Ένας θεατρικός θίασος ιστιοπλόων-ραψωδών μας φέρνει φανταστικές ιστορίες, μύθους και θρύλους
«Ο Αρλεκίνος στα κύματα» και το «Μπλε» των Enrico Bonavera και Francesco Origo στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου στο πλαίσιο του Λυκείου Επιδαύρου

«Βγάλε το θέατρο από το θέατρο». Αυτό έλεγε ο Vakhtangov και μας καλούσε να αφηγηθούμε ιστορίες με έναν πιο προσιτό και αναγνωρίσιμο τρόπο.

Αυτό καταφέρνουν να κάνουν η παράσταση «Ο Αρλεκίνος στα κύματα» και το δρώμενο «Μπλε», που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Λυκείου Επιδαύρου από τους Enrico Bonavera και Francesco Origo. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 22:30 όσοι βρεθούν στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν ελεύθερα έναν θεατρικό θίασο ιστιοπλόων-ραψωδών, που ακολουθεί αρχαίες εμπορικές θαλάσσιες διαδρομές, μόνο που δεν «εμπορεύεται» μετάξι και μπαχάρια, αλλά φανταστικές ιστορίες, μύθους και θρύλους.

Το ιστιοπλοϊκό θα δέσει στο λιμάνι, για να μας χαρίσει δύο παραστάσεις φτιαγμένες από τα συστατικά του παραδοσιακού ιταλικού και μεσογειακού θεάτρου, τις φανταστικές ιστορίες, τους μύθους και τους θρύλους, και να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ακόμα και το πιο ορατό ψέμα είναι μαγεία. Οι ιστορίες, που το πλοίο θα μας φέρει, μπλέκουν τον χρόνο όμορφα, με κάποιες από αυτές να είναι παλιές που μετατρέπονται σε τωρινές και με άλλες σύγχρονες με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι ιστορίες που γεννήθηκαν μέσα στα ταξίδια του, είτε γιατί οι ναυτικοί τις συνέλλεξαν, είτε και γιατί απλά τις ονειρεύτηκαν μέσα σε αυτά.

Το κοινό δεν θα είναι απλά ένας θεατής όσων συμβαίνουν, αλλά θα γίνει μέρος αυτών. Θα ζήσει τα ταξίδια μέσα από τις ιστορίες των ναυτικών, ενώ δύο υπηρέτες του Διονύσου θα γεμίζουν τα κύπελλα με κρασί.

Σχετικα
Πνίγηκαν λουόμενοι σε Αλεποχώρι, Σπέτσες και Δήλεσι
Πνίγηκαν λουόμενοι σε Αλεποχώρι, Σπέτσες και Δήλεσι

Λίγα λόγια για τον Enrico Bonavera:

Ο Enrico Bonavera, καθηγητής του Λυκείου Επιδαύρου το 2017 και το 2018, έχοντας μαθητεύσει στον Ferruccio Soleri και στο πειραματικό θέατρο του Teatro di Ricerca (E. Barba και J. Grotowski), βρίσκεται στη σκηνή για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Από το 1987 μέχρι το 1990 και κατόπιν από το 2000 μέχρι σήμερα ενσαρκώνει τον Μπριγκέλα και τον Αρλεκίνο στην εξαίρετη παράσταση Υπηρέτης δύο αφεντάδων (σκηνοθεσία Τζόρτζιο Στρέλερ) στο Piccolo Teatro του Μιλάνου. Με αυτό το αριστούργημα έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο: Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, Νότια Αμερική (Χιλή, Βραζιλία, Εκουαδόρ), Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Αίγυπτο) και Ασία (Ιαπωνία, Κίνα).

Σχετικα
Τα ναι και τα όχι στο νερό για τις ωτίτιδες και τα θαλάσσια σπορ
Τα ναι και τα όχι στο νερό για τις ωτίτιδες και τα θαλάσσια σπορ

Λίγα λόγια για τον Francesco Origo:

Ο Francesco Origo, καθηγητής του Λυκείου Επιδαύρου το 2018, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Στάμπιλε (Stabile) της Γένοβας (1979). Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί στην Ιταλία, τη Ρωσία, το Μεξικό (Festiva Cervantino), την Ολλανδία (Holland Festival), το Βέλγιο και τη Γαλλία (Φεστιβάλ της Αβινιόν). Ως σκηνοθέτης έχει περισσότερες από τριάντα παραστάσεις στο ενεργητικό του. Δίδαξε υποκριτική στη σχολή του Θεάτρου Στάμπιλε της Γένοβας επί δέκα χρόνια και έχει παραδώσει ειδικά μαθήματα υποκριτικής για επαγγελματίες ηθοποιούς στην Ιταλία και στη Ρωσία.

Από το 2001 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του πλωτού θεάτρου Teatridimare. Εδώ και 17 χρόνια, οι ηθοποιοί-ναύτες του θιάσου Compagnia çàjka έχουν διανύσει περισσότερα από 25.000 ναυτικά μίλια, περιοδεύοντας σε λιμάνια της Ιταλίας (Σαρδηνία, Τοσκάνη, Λάτιο, Λιγυρία, Καλαβρία), της Γαλλίας (Κορσική) και της Νορβηγίας.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5