1821 Digital Gallery
62 επιδραστικά ονόματα στο Θέατρο σήμερα
ΤΕΥΧΟΣ 701

62 επιδραστικά ονόματα στο Θέατρο σήμερα

Αυτά είναι 62 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή, που εμπνέουν, εξελίσσουν, ανανεώνουν το ελληνικό θέατρο. Δεν είναι μόνο αυτά, αλλά αυτά είναι σίγουρα
62 επιδραστικά πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή, εμπνέουν, εξελίσσουν, ανανεώνουν το ελληνικό θέατρο

Tων Μάκη Μηλάτου, Αγγελικής Μπιρμπίλη


Αν έπρεπε να στείλουμε μια κάψουλα στο διάστημα για το ελληνικό θέατρο, που να αποτυπώνει την εικόνα της θεατρικής μας πραγματικότητας στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, θα μπορούσε να περιέχει αυτά τα 60+ πρόσωπα. Είναι μόνο αυτά; Έρχεται αμέσως το ερώτημα… Όσοι φτιάχνουν λίστες ξέρουν καλά πως το σωστό ερώτημα δεν είναι αυτό, αλλά το αν σε μια τέτοια λίστα θα έπρεπε να περιλαμβάνονται αυτά τα ονόματα. Οπότε… Ladies and Gentlemen, We Are Floating In Space, που θα έλεγαν και οι Spiritualized.

Ιόλη Ανδρεάδη 
Το όνομά της εμφανίζεται σταθερά ανάμεσα στα ονόματα της νέας γενιάς σκηνοθετών που ερευνούν και εξελίσσουν το νεοελληνικό θέατρο και οι παραστάσεις της περνούν τα ελληνικά σύνορα.

Ιόλη Ανδρεάδη
Ιόλη Ανδρεάδη

Σχετικα
Ποια θεατρικά έργα ανεβαίνουν πρώτη φορά στην Αθήνα;
Ποια θεατρικά έργα ανεβαίνουν πρώτη φορά στην Αθήνα;

Ανέστης Αζάς - Πρόδρομος Τσινικόρης 
Το φοβερό δίδυμο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού δίνει βήμα σε νέες ομάδες υπερασπίζοντας τη λογική την ανάδειξης νέων γραφών. Μπορεί να σκηνοθετούν και χωριστά, όμως η κοινή τους δουλειά του διεθνούς συμπαραγωγής θεάτρου-ντοκιμαντέρ «Καθαρή πόλη» (παραγωγή Στέγης) θριαμβεύει στο εξωτερικό. 

Ανέστης Αζάς - Πρόδρομος Τσινικόρης
Ανέστης Αζάς - Πρόδρομος Τσινικόρης

Μάνος Βαβαδάκης 
New entry, ο κρητικός σκηνοθέτης έκανε αίσθηση και θεωρείται ένα από τα ταλαντούχα νέα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου.

Σχετικα
6 ραντεβού στην Εθνική Λυρική Σκηνή
6 ραντεβού στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μάνος Βαβαδάκης
Μάνος Βαβαδάκης

Κώστας Γάκης  
Από την «Κατσαρίδα» στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ο συνθέτης, σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής μαζί με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή (το τελευταίο Βραβείο Δημήτρης Χορν) της ομάδας Άλφα Ιδέα, έφτασε τις παραστάσεις του μέχρι την Κορέα. 

Κώστας Γάκης
Κώστας Γάκης

Στεφανία Γουλιώτη 
Ένα καθαρόαιμο άτι της υποκριτικής που δεν έχει σταματήσει να καλπάζει και να βελτιώνεται βρίσκοντας πάντα τον τρόπο να δικαιώνει αυτούς που την επιλέγουν.

Στεφανία Γουλιώτη
Στεφανία Γουλιώτη

 
Κατερίνα Ευαγγελάτου 
Με σκηνοθεσίες που είναι χαρακτηριστικά δείγματα φαντασίας, προσωπικής άποψης, σκληρής δουλειάς και ολοκληρωμένης ματιάς, έχει ήδη κατακτήσει μια περίοπτη θέση στη θεατρική μας πραγματικότητα.

Κατερίνα Ευαγγελάτου
Κατερίνα Ευαγγελάτου

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου είναι η εγγεγραμμένη ιστορία του με την πολιτιστική αλλά και πολιτική του παρακαταθήκη να καθορίζουν το πρόσωπο του σημερινού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (στο τέλος της θητείας του πια) που εκ της θέσεώς του έπαιξε ρόλο στη σημερινή θεατρική πραγματικότητα.

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος © Θανάσης Καρατζάς

Σίμος Κακάλας 
Τι κι αν δεν είναι ακριβώς στο επίκεντρο; Σημασία έχει πως εδώ και χρόνια δουλεύει ουσιαστικά και με δημιουργικό τρόπο για το ελληνικό θέατρο και με θαυμαστά αποτελέσματα. Όσοι ξέρουν, ξέρουν…

Σίμος Κακάλας
Σίμος Κακάλας

Αλεξία Καλτσίκη 
Η σταθερή αξία και η ήρεμη δύναμη της υποκριτικής, που επί σκηνής μεταμορφώνεται σε λέαινα κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις.

Αλεξία Καλτσίκη
Αλεξία Καλτσίκη

Δημήτρης Καμαρωτός 
Χωρίς αυτόν η μουσική στο ελληνικό θέατρο θα ήταν διαφορετική. Ο συνθέτης που κατορθώνει να κάνει με τη μουσική του μια «παράσταση μέσα στην παράσταση» και να δημιουργεί μοναδικά μουσικά/θεατρικά ινσταλέισον.

Δημήτρης Καμαρωτός
Δημήτρης Καμαρωτός

Ακύλλας Καραζήσης 
Ηθοποιός ταλαντούχος, εκφραστικός, γήινος, το ίδιο καλός στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και από το 2006 σκηνοθέτης, αλλά στον ίδιο αρέσει να αυτοπροσδιορίζεται ως μποέμ συγγραφέας. Είναι κι απ’ αυτό…

Ακύλλας Καραζήσης
Ακύλλας Καραζήσης © Marilena Stafylidou

Νίκος Καραθάνος
Από τη στιγμή που ο ηθοποιός Νίκος Καραθάνος κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη, οι οδηγίες του δημιούργησαν ένα εντελώς προσωπικό, πολύχρωμο, πολυδιάστατο, παράδοξο και τέλεια χορογραφημένο θεατρικό στιλ.

Νίκος Καραθάνος
Νίκος Καραθάνος

Καρυοφιλιά Καραμπέτη 
Μπορεί να είναι μια κλισέ φράση αλλά εδώ δικαιώνεται απολύτως: «Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο αλλά χρειάζεται και σκληρή δουλειά». Μια πραγματική εργάτρια του θεάτρου, που έχει ήδη δικαιωθεί από κάθε άποψη.

Καρυοφιλιά Καραμπέτη
Καρυοφιλιά Καραμπέτη

Δημήτρης Καραντζάς 
Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Η ιλιγγιώδης διαδρομή του τον καθιέρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα ως έναν από τους πιο δραστήριους και πετυχημένους σκηνοθέτες της νέας γενιάς.

Δημήτρης Καραντζάς
Δημήτρης Καραντζάς

Λένα Κιτσοπούλου 
Γράφει, παίζει, τραγουδάει κι όλα με έναν εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο, απ’ αυτούς που κάνει τους ανθρώπους να τη λατρεύουν ή να λατρεύουν να τη μισούν. Αλλά μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

Λένα Κιτσοπούλου
Λένα Κιτσοπούλου

Άννα Κοκκίνου
Κοιτάζει τον κόσμο μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της παραδοξότητας και στήνει παραστάσεις που είναι σαν πίνακες του Μποτερό και του Μεξ Ερνστ ταυτόχρονα. Μετά από μια σπουδαία διαδρομή, προσπαθεί να περισώσει το θέατρό της στην εποχή της κρίσης.

Άννα Κοκκίνου
Άννα Κοκκίνου

Γιώργος Κουμεντάκης
Έγινε ευρύτερα γνωστός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για να γίνει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης. Ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2017 την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΕΛΣ, στη νέα της εποχή της στο Νιάρχος και μέσα σε 2 χρόνια διεύρυνε το ρεπερτόριό της, άνοιξε τις πόρτες της σε νέους δημιουργούς, προκάλεσε συζητήσεις με την Εναλλακτική Σκηνή και κατάφερε να γίνει προορισμός για τους φίλους της όπερας από όλη την Ευρώπη.

Γιώργος Κουμεντάκης
Γιώργος Κουμεντάκης © Θανάσης Καρατζάς

Ευριπίδης Λασκαρίδης
Έκανε τα πρώτα βήματα με την ομάδα του OSMOSIS το 2009, συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Παπαϊωάνου, σκηνοθέτησε την Όλια Λαζαρίδου, ταξίδεψε με τις παραστάσεις του στο εξωτερικό. Είναι ταλέντο και θα τον ακούμε όλο και περισσότερο. 

Ευριπίδης Λασκαρίδης
Ευριπίδης Λασκαρίδης © Marilena Stafylidou

Στάθης Λιβαθινός 
Έφερε τη «ρώσικη μέθοδο» στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα, δημιούργησε μια σχολή και μία Νέα Σκηνή στο Εθνικό που έγραψαν ιστορία και τώρα ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού (στο τέλος της θητείας του κι αυτός) συνεχίζει να παίζει ρόλο στο θέατρό μας.

Στάθης Λιβαθινός
Στάθης Λιβαθινός

Δημήτρης Λιγνάδης
Και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης κατορθώνει να προκαλεί συζητήσεις και να αρθρώνει προσωπικό λόγο δίνοντας το στίγμα του σε ό,τι κάνει. Οι φήμες λένε πως τον ακολουθεί μια υπεύθυνη θέση στους κρατικούς θεσμούς του θεάτρου.

Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης

Χρήστος Λούλης 
Τα κάνει όλα σαν να μην τρέχει τίποτα και δεν χαλάει ποτέ. Το είδος του ηθοποιού που χρειάζονται οι σκηνοθέτες για να πουν πώς ξεκινάνε να στήνουν μια παράσταση.

Χρήστος Λούλης
Χρήστος Λούλης © Θανάσης Καρατζάς

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης 
Είδες το κολεγιόπαιδο… Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και για το θέατρο μιλάμε, η αμφισβήτηση και η ειρωνεία πάνε σύννεφο, αλλά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει ήδη διαψεύσει κάθε επικριτή του όχι μόνο σε εμπορικό αλλά και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Κι ως συνήθως, οι γκρινιάριδες έχουν μείνει πίσω…

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης © Θανάσης Καρατζάς
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης © Θανάσης Καρατζάς

Μιχαήλ Μαρμαρινός
Η αξία του πλέον μετριέται σε διεθνές επίπεδο, αφού όλο και περισσότερες χώρες αποζητούν τη σκηνοθετική ματιά του. Ένας από τους ελάχιστους διεθνείς Έλληνες του θεάτρου.

Μιχαήλ Μαρμαρινός © Θανάσης Καρατζάς
Μιχαήλ Μαρμαρινός © Θανάσης Καρατζάς

Έλενα Μαυρίδου
Συνεργάτης και συνοδοιπόρος για χρόνια του Κακάλα, έχει ήδη γράψει μια μοναδική διαδρομή υποκριτικής τέχνης που συνεχίζει τώρα μόνη της με τα ίδια ή και καλύτερα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έλενα Μαυρίδου
Έλενα Μαυρίδου © Γιώργος Καπλανίδης

Βασίλης Μαυρογεωργίου 
Παίζει σε δύο θέατρα, Μικρό Γκλορια και Τέχνης, και έχει φτιάξει δικό του θέατρο με την ομάδα του, το θέατρο Skrow, εκτός θεατρικής πιάτσας, που κατάφερε να φέρει τον θεατρόφιλο κόσμο στο Παγκράτι.

Σοφία Σεϊρλή και Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σοφία Σεϊρλή και Βασίλης Μαυρογεωργίου

Άγγελος Μέντης 
Ο αφανής ήρωας πολλών παραστάσεων (και του Δημήτρη Παπαϊωάννου) που με ένα πουλόβερ ή ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει την αισθητική και την εικόνα μιας παράστασης.

Άγγελος Μέντης
Άγγελος Μέντης

Θωμάς Μοσχόπουλος 
Ο σκηνοθέτης που χρησιμοποιεί πολλές «φιοριτούρες» για να μας μαγέψει και ταυτόχρονα να μας κάνει κατανοητό το γεγονός ότι το θέατρο είναι και λάμψη. Είναι και χρώματα. Είναι και ήχος.

Θωμάς Μοσχόπουλος
Θωμάς Μοσχόπουλος © Ανδρέας Σιμόπουλος

Αμαλία Μουτούση 
Το «η καλύτερη ηθοποιός της γενιάς της» είναι ίσως πια λίγο για να περιγράψει το ταλέντο, τη διαδρομή, τις σπουδαίες στιγμές, την εξέλιξή της. Δεν είναι τυχαίο πως συνεχίζει να είναι το «αντικείμενο του πόθου» για όλους τους σπουδαίους σκηνοθέτες της χώρας.

Αμαλία Μουτούση
Αμαλία Μουτούση

Άρης Μπινιάρης
Με το τίποτα έκανε μια ροκ συναυλία θέατρο ή έκανε θέατρο μια ροκ συναυλία και βγήκε στην επιφάνεια για να αποδείξει πως δεν ήταν απλώς one hit wonder.

Άρης Μπινιάρης
Άρης Μπινιάρης

Παρθενόπη Μπουζούρη 
Η πολύχρονη συνεργασία της με την Άντζελα Μπρούσκου στα «βαρέα και ανθυγιεινά» της έδωσαν τα εφόδια για να φτάσει στην ώρα της δικαίωσης και της αναγνώρισης ώστε να αποτελεί τώρα ένα από τα πιο hot πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου.

Παρθενόπη Μπουζούρη
Παρθενόπη Μπουζούρη

Άντζελα Μπρούσκου 
Η σταθερή αξία του ελληνικού underground (αν υποθέσουμε πως υπάρχει τέτοιο) που όμως δεν την εμποδίζει να εμπλέκεται ενεργά και δημιουργικά με κάθε εκδοχή της ελληνικής θεατρικής πραγματικότητας ως σκηνοθέτρια, ως ηθοποιός και ως δασκάλα.

Άντζελα Μπρούσκου
Άντζελα Μπρούσκου

Μαρία Ναυπλιώτου 
Κι ενώ όλοι ήταν απασχολημένοι με την εμφάνισή της αυτή προχωρούσε αθόρυβα και με σωστές επιλογές για να φτάσει να κατακτήσει μια θέση στη θεατρική μας πραγματικότητα που έχει να κάνει με τη συνολική της παρουσία.

Μαρία Ναυπλιώτου © Θανάσης Καρατζάς
Μαρία Ναυπλιώτου © Θανάσης Καρατζάς

Αργύρης Ξάφης 
Ο υπέροχος «τρελός» της σκηνής. Ο άνθρωπος που μπορεί να υποδυθεί οτιδήποτε του αγγίζει την ψυχή και κερδίζει το χειροκρότημα ενίοτε και τα δάκρυά μας επιλέγοντας έργα που έχουν κάτι να πουν.

Αργύρης Ξάφης
Αργύρης Ξάφης

Γιάννης Οικονομίδης 
Αφού πάτησε γερά στο σινεμά μετέφερε τα οικογενειακά του δράματα με τον χορογραφικό αλληλοσπαραγμό και στο θέατρο. Η «Στέλλα κοιμήσου» παίζεται ήδη για τρίτη σεζόν. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Γιάννης Οικονομίδης © Θανάσης Καρατζάς
Γιάννης Οικονομίδης © Θανάσης Καρατζάς

Βασίλης Παπαβασιλείου 
Η ζωντανή απόδειξη ότι η ψυχή και η δημιουργικότητα του πραγματικού καλλιτέχνη δεν γερνούν ποτέ, όσο κι αν περάσουν τα χρόνια. Φέρει στο ελληνικό θέατρο την παλιά αύρα του θεατράνθρωπου, που εκτός από ταλέντο και ικανότητες, έχει μόρφωση, επίπεδο, αγωγή. Ένας γκουρού…

Βασίλης Παπαβασιλείου
Βασίλης Παπαβασιλείου

Μάκης Παπαδημητρίου 
Την ώρα που λύνει έναν κύβο του Ρούμπικ και απαγγέλλει τον τηλεφωνικό κατάλογο μπορεί να δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής ευφυΐας και μοναδικού ταλέντου. Κανείς δεν είναι σαν κι αυτόν.

Μάκης Παπαδημητρίου
Μάκης Παπαδημητρίου

Δημήτρης Παπαϊωάννου 
Από τη θρυλική Ομάδα Εδάφους στις τελετές των Ολυμπιακών της Αθήνας του 2004 κι από κει στον κόσμο ολόκληρο. Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες διεθνώς και το αξίζει.

Δημήτρης Παπαϊωάννου
Δημήτρης Παπαϊωάννου

Θάνος Παπακωνσταντίνου 
Το dark wave του ελληνικού θεάτρου που δίνει εικαστική υπόσταση σε κάθε σκηνή και σε κάθε έργο. Το νέο αίμα της σκηνοθεσίας έχει άποψη και αισθητική.

Θάνος Παπακωνσταντίνου © Ελίνα Γιουνανλή
Θάνος Παπακωνσταντίνου © Ελίνα Γιουνανλή

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος 
Ως σκηνοθέτης τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει σκηνοθεσίες που «έπεισαν» το κοινό να περιμένει μέχρι την επόμενη δουλειά του. Ως ηθοποιός είναι εκείνος ο «τύπος» που ξέρουμε ότι το μάτι του θα γυαλίσει ακριβώς πάνω στη σωστή στιγμή της δραματουργίας.

Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Χρήστος Πασσαλής 
Το 1/3 των Blitz φαίνεται να ακολουθεί πια σόλο πορεία και να αρθρώνει έναν πολυδιάστατο θεατρικό λόγο που έχει ενδιαφέρον και δημιουργικότητα.

Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής / Ομάδα Blitz
Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής / Ομάδα Blitz

Ρούλα Πατεράκη 
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου. Ηθοποιός και σκηνοθέτης, ανεβάζει δύσκολα έργα και παραμένει μοναδική εδώ και 50 σχεδόν χρόνια από τότε που ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη Δραματική Επιθεώρηση της Τέχνης, ένα εργαστήρι θεατρικού πειραματισμού και τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Ρούλα Πατεράκη © Θανάσης Καρατζάς
Ρούλα Πατεράκη © Θανάσης Καρατζάς

Γιάννος Περλέγκας
Ένας «ρεμπέτης» στο σύγχρονο θέατρο, καθώς κινείται με άνεση και προσωπικό στίγμα όχι μόνο στην υποκριτική αλλά και στο «κάνω το κέφι μου» τραγούδι με Κιτσοπούλου ή κομπανίες.

Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας
Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας

Ρένη Πιττακή 
Μέλος της οικογένειας του Κάρολου Κουν, υπηρετεί χρόνια με προσήλωση το θέατρο ερμηνεύοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, αλλά τολμάει να πειραματιστεί και με νέους σκηνοθέτες. 

Ρένη Πιττακή
Ρένη Πιττακή

Μαρία Πρωτόπαππα 
Έχει τη στόφα της ηθοποιού που ποτέ δεν θα επιτρέψει να δεις κάτι να χάσκει ή να μην είναι ολοκληρωμένο στην υποκριτική της τέχνη. Εγγύηση αποτελεσματικότητας.

Μαρία Πρωτόπαππα
Μαρία Πρωτόπαππα

Κωνσταντίνος Ρήγος 
Και στα αλώνια και στα σαλόνια… Πολύ καλός χορογράφος με ανοιχτό μυαλό και διάθεση να εξερευνήσει τα πάντα, μετά την Οκτάνα, τη θητεία του στο ΚΘΒΕ και τις πρωτοποριακές του σκηνοθεσίες στο μιούζικαλ, κολυμπάει ήδη στα βαθιά αναλαμβάνοντας διευθυντής στο «δύσκολο» Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Κωνσταντίνος Ρήγος
Κωνσταντίνος Ρήγος

Θάνος Σαμαράς
Μπορεί η παρουσία του να μην είναι συστηματική αλλά και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης δίνει κάθε φορά το προσωπικό του στίγμα και φλερτάρει δημιουργικά με το σκότος και το αλλόκοτο.

Εύη Σαουλίδου 
Κάνει τη δουλειά τόσο αθόρυβα, τόσο αποτελεσματικά και τόσο καλά, που δικαίως είναι μέσα στη βασική ομάδα των πολύ καλών ηθοποιών που έχει το ελληνικό θέατρο. 

Εύη Σαουλίδου
Εύη Σαουλίδου

Άρης Σερβετάλης
Η υποκριτική του δεν στηρίζεται στην κίνηση. Είναι η ίδια η κίνηση. Είναι ένα σχολείο για το σύγχρονο χοροθέατρο, καθώς καταφέρνει να παίρνει κείμενα βαριά και σημαντικά όπως αυτά του Ντοστογιέφσκι και να τα αποδομήσει με το σώμα του.

Άρης Σερβετάλης
Άρης Σερβετάλης

Γιώργος Σκεύας 
Βρέθηκε για χρόνια δίπλα στον Λευτέρη Βογιατζή και στο θέατρό του γνώρισε τη μεγάλη επιτυχία, με την Αμαλία Μουτούση ως Νόρα, στο «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν. Έκτοτε σκηνοθετεί διαρκώς σε Αθήνα και επαρχία και ένα ΔΗΠΕΘΕ φαίνεται να τον περιμένει ως καλλιτεχνικό διευθυντή.

Γιώργος Σκεύας
Γιώργος Σκεύας

Ελένη Σκότη 
Η μαθητεία της στην αμερικάνικη νοοτροπία του εναλλακτικού θεάτρου μεταφέρθηκε επιτυχώς στον Κολωνό κι ένα τόσο δα θέατρο σε μία αυλή γράφει ιστορία εδώ και χρόνια.

Ελένη Σκότη
Ελένη Σκότη

Χρήστος Στέργιογλου 
Το πολυεργαλείο της υποκριτικής που με αθόρυβο τρόπο και σε βάθος χρόνου έγινε ένα πρόσωπο που χωράει σε κάθε παράσταση και κάθε παράσταση θα ήθελε να τον έχει.

Χρήστος Στέργιογλου
Χρήστος Στέργιογλου

 
Σάββας Στρούμπος
Ηθοποιός και σκηνοθέτης διδάσκει σε ακαδημίες και δραματικές σχολές όλου κόσμου, πειραματίζεται στον Νέο Χώρο του θεάτρου Άττις με τη δική του ομάδα και έχει «επωμισθεί» τη Μέθοδο του Τερζόπουλου. 

Σάββας Στρούμπος
Σάββας Στρούμπος

 
Δημήτρης Τάρλοου 
Με πολλή δουλειά και χωρίς πολλή φασαρία έχει κατορθώσει να κάνει το θέατρό του σημείο αναφοράς. Έχει αναλάβει το τεράστιο στοίχημα να μεταφέρει επί σκηνής το λογοτεχνικό σύμπαν του παππού του, του μεγάλου Καραγάτση, και όπως φαίνεται η απήχηση στο κοινό τον δικαιώνει.  

Δημήτρης Τάρλοου © Θανάσης Καρατζάς
Δημήτρης Τάρλοου © Θανάσης Καρατζάς

Θόδωρος Τερζόπουλος 
Ο μοναδικός έλληνας σκηνοθέτης που μετριέται στους μεγάλους σκηνοθέτες και δασκάλους του κόσμου. Έχει κληθεί να σκηνοθετήσει στα σπουδαιότερα θέατρα, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, η Μέθοδος εργασίας του και οι παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας διδάσκονται σε έδρες κλασικών σπουδών σε 30 πανεπιστήμια του κόσμου, βιβλία για τον ίδιο και τη δουλειά του έχουν εκδοθεί και μεταφραστεί στα γερμανικά, ρωσικά, αγγλικά, πολωνικά, ισπανικά, κινέζικα, σουαχίλι, πορτογαλικά, φαρσί, τούρκικα, κορεάτικα, μανταρίνικα (Ταϊβάν), ιταλικά. 

Θεόδωρος Τερζόπουλος
Θεόδωρος Τερζόπουλος © Θανάσης Καρατζάς

Έλενα Τοπαλίδου
Μπορεί να μπήκε στην υποκριτική ως μια χορεύτρια που μπορεί να σταθεί στη σκηνή, αλλά έγινε με τα χρόνια μια πραγματική και σπουδαία ηθοποιός που κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε παράσταση που συμμετέχει.

Έλενα Τοπαλίδου
Έλενα Τοπαλίδου

Ευθύμης Φιλίππου 
Βρίζει. Ναι, βρίζει. Αλλά μέσα από τη βία των λέξεων καμουφλάρει αριστοτεχνικά την αξία τους. Το ελληνικό θέατρο αποκτά συγγραφείς με πένες, όπως αυτή του ανθρώπου που έχει καταφέρει τον κόσμο του θεάματος να ξέρει το όνομά του. 

Ευθύμης Φιλίππου © Χρήστος Σαρρής
Ευθύμης Φιλίππου © Χρήστος Σαρρής

Χάρης Φραγκούλης 
Το ταλέντο του ήταν τόσο εξόφθαλμο που το είδαν όλοι άμα τη εμφανίσει και από τότε το επιβεβαιώνει κάθε φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Χάρης Φραγκούλης
Χάρης Φραγκούλης

Λυδία Φωτοπούλου 
Όσοι γνωρίζουν, λένε, πως είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Λυδία Φωτοπούλου
Λυδία Φωτοπούλου

 
Νίκος Χατζόπουλος
Βασικά ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης και μεταφραστής και άνθρωπος που ρισκάρει, που πηγαίνει κόντρα στον εαυτό του. Σκηνοθετεί σαν ηθοποιός και παίζει σκηνοθετώντας τον εαυτό του. Του βγαίνει. 

Νίκος Χατζόπουλος
Νίκος Χατζόπουλος

Σοφία Χιλλ 
Η κορυφαία του Θεάτρου Άττις, ηθοποιός σπάνιας εκφραστικής γκάμας, μεταμορφώνεται στη σκηνή όπως οι μεγάλοι ηθοποιοί άλλων εποχών. Θα συνεχίσουμε να την θαυμάζουμε στους απαιτητικούς ρόλους του Τερζόπουλου.

Σοφία Χιλλ
Σοφία Χιλλ © Κατερίνα Τζιγκοτζίδου

Γιάννης Χουβαρδάς 
Από την πρωτοπορία του Αμόρε ως τη διεύθυνση του Εθνικού και τις σκηνοθεσίες όπερας στο εξωτερικό, έχει διανύσει μια διαδρομή που μόνο τυχαία δεν είναι. Και συνεχίζει…

Γιάννης Χουβαρδάς © Θανάσης Καρατζάς
Γιάννης Χουβαρδάς © Θανάσης Καρατζάς

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5