Visual Browsing
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ, Η κουζίνα
ΤΕΥΧΟΣ 677

80 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Αφιέρωμα στα καλύτερα θεατρικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Η κουζίνα» στο θέατρο Αποθήκη

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε
Μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Απόψε αυτοσχεδιάζουμε © Patroklos Skafidas
© Patroklos Skafidas

Με το έργο-σταθμό του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και με την εμβληματική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ανοίγει αυλαία η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» η θεατρική ψευδαίσθηση εκτίθεται σε κοινή θέα και η κατά Πιραντέλλο ανθρώπινη κατάσταση μεταφράζεται με δραματικούς όρους· η θεατρική φόρμα χρησιμοποιείται για να υπηρετήσει τις πιραντελλικές έννοιες της σχετικότητας και της πολλαπλότητας. Οι ηθοποιοί (Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, Γιούλικα Σκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης, Λυδία Φωτοπούλου) όχι μόνο παίζουν τους ρόλους, αλλά γίνονται  οι ρόλοι που τους έχουν ανατεθεί και η διαδικασία με την οποία ένας χαρακτήρας πλάθεται στη σκηνή είναι ορατός στους πάντες. Έτσι, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» αποτελείται από την αλληλοδιείσδυση θεατροποιήσεων: οι ηθοποιοί του Πιραντέλλο ερμηνεύουν το γραπτό σενάριο ενός έργου, στο οποίο ηθοποιοί «αυτοσχεδιάζουν» ένα έργο, στο οποίο οι χαρακτήρες με τη σειρά τους ανεβάζουν σκηνές από ένα έργο.

Σχετικα
Γιάννη Βογιατζή, πότε πίστεψες ότι θα γίνεις ηθοποιός;
Γιάννη Βογιατζή, πότε πίστεψες ότι θα γίνεις ηθοποιός;

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Απόψε αυτοσχεδιάζουμε © Patroklos Skafidas
Ο σκηνοθέτης της παράσταση Δημήτρης Μαυρίκιος © Patroklos Skafidas

Ζητήσαμε από την Έρι Κύργια, δραματολόγο της παράστασης, να μας πει λόγια για το Έργο του Πιραντέλλο

«Στο Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε η θεατρική ψευδαίσθηση εκτίθεται σε κοινή θέα και η κατά Πιραντέλλο ανθρώπινη κατάσταση μεταφράζεται με δραματικούς όρους· η θεατρική φόρμα χρησιμοποιείται για να υπηρετήσει τις πιραντελλικές έννοιες της σχετικότητας και της πολλαπλότητας. Οι ηθοποιοί όχι μόνο παίζουν τους ρόλους, αλλά γίνονται οι ρόλοι που τους έχουν ανατεθεί, και στο Απόψε αυτοσχεδιάζουμε η διαδικασία με την οποία ένας χαρακτήρας πλάθεται στη σκηνή είναι ορατός στους πάντες. Έτσι, το Απόψε αυτοσχεδιάζουμε αποτελείται από την αλληλοδιείσδυση θεατροποιήσεων: οι ηθοποιοί του Πιραντέλλο ερμηνεύουν το γραπτό σενάριο ενός έργου στο οποίο ηθοποιοί "αυτοσχεδιάζουν" ένα έργο στο οποίο οι χαρακτήρες με τη σειρά τους ανεβάζουν σκηνές από ένα έργο. Η δράση αποκαλύπτει ότι η διαδικασία της δημιουργίας είναι "ακατάστατη", αλλά ότι αυτή η «ακαταστασία» ενυπάρχει στη δημιουργία».

Σχετικα
After Theater: 8 στέκια που θα βρεις ανοιχτά μετά την παράσταση
After Theater: 8 στέκια που θα βρεις ανοιχτά μετά την παράσταση

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Ήρωες

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, Ήρωες
Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης στους «Ήρωες»

Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο και καταστρώνουν φιλόδοξα αλλά και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους. Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντώνται ξανά για να επαναλάβουν για δεύτερη χρονιά τη συγκινητική κωμωδία του Gerald Sibleyras «Ήρωες», σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και μετάφραση Μαριάννας Τόλη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT

Η Ψιλικατζού

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT, Η Ψιλικατζού
Ελένη Ουζουνίδου

Το αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό best seller της Κωνσταντίνας Δελημήτρου μεταφέρεται στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Στην παράσταση, μια ψιλικατζού, με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά), θα μας αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

Stand Up Τζακ Ποτ

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Stand Up Τζακ Ποτ
Κώστας Μαλιάτσης Σάλας και Ηλίας Φουντούλης

Από Τετάρτη 31/10 και κάθε Τετάρτη, ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας και ο Ηλίας Φουντούλης θα γεμίζουν το θέατρο Χυτήριο με γέλια (και λίγο πόνο). Μία παράσταση - υπερπαραγωγή, με νέα καυστικά κείμενα, stand up comedy, καμένο χιούμορ και (φυσικά) άθλια λογοπαίγνια...

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες
Ο θίασος της παράστασης «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» στο θέατρο Χυτήριο

Μια μοναδική παράσταση, βασισμένη στο best seller της Κατερίνας Μανανεδάκη, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή. Ένα έργο που καταρρίπτει τον μύθο της ιδανικής μητέρας, της υπέροχης συζύγου και της τέλειας εργαζόμενης, σε θεατρική απόδοση - διασκευή Πάνου Αμαραντίδη και Ελένης Λευθεριώτη και σκηνοθεσία Πάνου Αμαραντίδη και Βάσιας Παναγοπούλου. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που ήρθε για να ξεσκεπάσει για τα καλά τη συνωμοσία της ροζ πανευτυχίας! Παίζουν: Τόνυ Δημήτριου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Σόφη Ζανίνου, Ελένη Καρακάση, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Μπανταδάκης, Ελένη Τζώρτζη

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες
Ελένη Τζώρτζη, Σόφη Ζανίνου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΉΒΗ

Χτυποκάρδια στο θρανίο

ΘΕΑΤΡΟ ΉΒΗ, Χτυποκάρδια στο θρανίο
Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός, Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας, Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Παλληκαράκη, Κώστας Βουτσάς

Η θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, σε διασκευή Λάκη Λαζόπουλου, επιστρέφει 56 χρόνια μετά με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο ρόλο της Λίζας η Κατερίνα Γερονικολού, στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας και σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς! Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Το δείπνο ηλιθίων

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ, Το δείπνο ηλιθίων
Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας

Η πολυβραβευμένη κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ, με sold out τα τελευταία δύο χρόνια, επιστρέφει και αυτή τη σεζόν στο θέατρο Κάππα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου και μετάφραση Νικολέτας Κοτσαηλίδου. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενεκάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ
3 + 1 παραστάσεις στο θέατρο Άλφα.Ιδέα

ALARMS

ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ, ALARMS
Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Βουρδαμής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αριστούργημα του Μάικλ Φρέιν, σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπιμπή. Ένα έργο με καταιγιστικό ρυθμό, δομημένο ως μια συναισθηματική παρτιτούρα, γραμμένο για να προβληματίσει, να προκαλέσει στιγμές ασυγκράτητου γέλιου και να συγκινήσει το κοινό με τις ευαίσθητες υπαρξιακές βουτιές του. Σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Βουρδαμής (Μαυρογένης). Πρεμιέρα 10/11. Κάθε Σάββατο στις 21.15 & κάθε Κυριακή στις 19.00.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια

ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ, Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
Κώστας Γάκης και Μαρία Παπαφωτίου

Μια παράσταση - κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης. Μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία η παράσταση στο θέατρο Άλφα.Ιδέα, με τους  θεατές να γίνονται μέρος του σκηνικού κόσμου και να ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς για να παρακολουθήσουν με τελείως διαφορετικό τρόπο τη σκηνική δράση. Σε κείμενο -  σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, ερμηνεύουν οι Κώστας Γάκης και Μαρία Παπαφωτίου. Πρεμιέρα: 9/11. Κάθε Παρασκευή, για λίγες παραστάσεις.

Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια

ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ, Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια
Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής

Παράταση για την παράσταση που γοήτευσε κοινό και κριτικούς, που διαδραματίζεται τέλη των 80s, αρχές των 90s. Τότε που η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα», αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα επιβάλλει τον εαυτό της. Σε κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σκηνοθεσία - ερμηνεία των Λίλας Μπακλέση και Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Παιδική σκηνή

Το κορίτσι που επιμένει

ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ, Το κορίτσι που επιμένει
Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Πάολα Καλλιγά, Βασίλης Ασημακόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης

Ένα πρωτότυπο παραμύθι μετατρέπεται σε παράσταση μουσικού θεάτρου, γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας. Για μικρούς (από 6 ετών) και μεγάλους. Σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Ερμηνεύουν και τραγουδούν: Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Πάολα Καλλιγά, Βασίλης Ασημακόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης.


ΘΕΑΤΡΟ 104

ΦΩΣ Διονύσιος Σολωμός

ΘΕΑΤΡΟ 104, ΦΩΣ Διονύσιος Σολωμός

Στην σκηνή του Θεάτρου 104 ζωντανεύουν οι σημαντικότερες στιγμές του εθνικου μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Η παράσταση ΦΩΣ Διονύσιος Σολωμός μας επανασυστήνει τον άνθρωπο-ποιητή και αγωνιστή που, αν και πάλευε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με τους εσωτερικούς του δαίμονες, παρέμεινε ακλόνητος στις αξίες και τα ιδανικά του. Το ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί το φόντο της παράστασης και σαν κινηματογραφική ταινία ξετυλίγονται τα ιδιόμορφα παιδικά χρόνια, η εφηβεία, οι συνεχείς δυσκολίες. Μια παράσταση διά χειρός Δημήτρη Παναρετάκη, που πέρυσι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επιστρέφει για να μείνει για λίγες μόνο παραστάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, κάθε Παρασκευή στις εννιά. Η παράσταση απευθύνεται και σε εφήβους. Αλλά και σε όσους αναζητούν το Φως με μια σύγχρονη ματιά. Γιατί να τη δω; Για την κομψότητα, την ενδελεχή ιστορική της έρευνα , γιατι η ιστορία διαβάζεται κι αλλιώς...

ΘΕΑΤΡΟ 104, ΦΩΣ Διονύσιος Σολωμός, Δημήτρης Παναρετάκης
Δημήτρης Παναρετάκης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Καραγκιόζης

ΘΕΑΤΡΟ 104, Καραγκιόζης

Ο ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής στήνει τον μπερντέ του παρουσιάζοντας 14 διαφορετικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Kαυστική σάτιρα, τραγούδι και απίθανες ατάκες από τον πιο all time κωμικό υπόσχονται μια έξοδο με άφθονο γέλιο, όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων. Μετά την παράσταση, οι μικροί μυούνται από τον καραγκιοζοπαίχτη στα μυστικά του μπερντέ και στην τέχνη του θεάτρου σκιών, μέσα από μια διαδραστική και όμορφη αφήγηση για όλες τις ηλικίες. 

ΘΕΑΤΡΟ 104, Καραγκιόζης
Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής © Ioanna Kapetanaki

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Η ομάδα hippo με 2 παιδικές παραστάσεις

Με δύο παιδικές παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο 104 η ομάδα hippo, η οποία, αποτελούμενη από τους Φώτη Δούσο και Άλεξ Ράπτη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 2009 που ιδρύθηκε. Οι hippo θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις «Πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;», βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν (κάθε Κυριακή στις 12.00, 70΄), με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και το «Νησί των Συναισθημάτων», μια διαδραστική παράσταση με θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ), βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι (κάθε Σάββατο στις 17.00, 60΄). Υπάρχει τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για τα συναισθήματά τους;

ΘΕΑΤΡΟ 104, Πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;
Πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;

ΘΕΑΤΡΟ 104, Το Νησί των Συναισθημάτων
Το Νησί των Συναισθημάτων

Μια θεατρική στέγη - must προορισμός
Με επιλογές που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες των θεατρόφιλων, στις σκηνές του 104 φιλοξενούνται και φέτος οι πιο talk of the town παραστάσεις. Παρουσιάζουμε δύο από αυτές...

1. Το «Κάλεσμα της Λορίν», της Παλόμα Πεδρέρο. Μια βραδιά Αποκριάς, ο Πέδρο μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ και η Ρόζα σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Μια παράσταση για τη φυλομεταβατικότητα, τη συναισθηματική καταπίεση και την άνευ όρων αφοσίωση με απόλυτο σεβασμό στον θεατή και το θέμα.

ΘΕΑΤΡΟ 104, Το Κάλεσμα της Λορίν
Ιωάννης Αθανασόπουλος, Βιργινία Ταμπαροπούλου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

2. Βeginning, του Ντέιβιντ Έλντριντζ. Αν είστε 30, 40 και μόνος(η), βρήκατε την τέλεια παράσταση για να συνεχίσετε τη ζωή σας. Ο Γιάννης Δρακόπουλος και η Θάλεια Ματίκα είναι το αταίριαστο αλλά γοητευτικό και γήινο ζευγάρι που ζεσταίνει τις καρδιές μας.

ΘΕΑΤΡΟ 104, Βeginning
Θάλεια Ματίκα και Γιάννης Δρακόπουλος

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το κτήνος στο φεγγάρι

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ, Το κτήνος στο φεγγάρι
Κώστας Αρζόγλου

20 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Ελλάδα, το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Richard Kalinoski επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο, σε  σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη. Η βαθιά ανθρώπινη, συγκινητική και γεμάτη ανατροπές αυτή παράσταση παρακολουθεί την ιστορία του Αράμ και της Σέτα στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ ανάμεσα στο 1921 και το 1933. Ο Αράμ είναι ο μόνος επιζών της οικογένειάς του από τη γενοκτονία στην Αρμενία. Διέφυγε στις ΗΠΑ, δουλεύει ως φωτογράφος και παντρεύεται διά αλληλογραφίας τη Σέτα, η οποία στα 15 της φτάνει κι αυτή στις ΗΠΑ για μια νέα ζωή. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Αρζόγλου, ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Σοφία Λιάκου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Stamboul Train

ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ, Stamboul Train

1932. Οκτώ επιβάτες ξεκινούν με το Orient Express ένα περιπετειώδες ταξίδι από την Οστάνδη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ένα μοιραίο ταξίδι που θα τους αλλάξει τη ζωή. Η θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, το διάσημο θρίλερ Stamboul Train, που καθιέρωσε τον Graham Greene σαν έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, για πρώτη φορά στο θέατρο, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ, Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας

Για δεύτερη χρονιά η Ομάδα Νάμα παρουσιάζει το αιχμηρό έργο του Κόνορ Μακφέρσον (The Night Alive), που τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2014 των Κριτικών της Νέας Υόρκης. Το έργο, γραμμένο το 2013, είναι μια σύγχρονη ιστορία για όλους αυτούς που παλεύουν καθημερινά για να υπάρξουν. Ένα δεξιοτεχνικό παιχνίδι ισορροπιών μεταξύ τραγικού και κωμικού, σκληρότητας και τρυφερότητας, αισθήματος και στεγνής εκμετάλλευσης. Ένα έργο ύμνος στη δυνατότητα της επιλογής, με ήρωες μοναχικούς, απόκληρους, ευάλωτους. Μια κριτική μαύρη κωμωδία για το πώς χειριζόμαστε το δώρο της ζωής, με τη διεισδυτική, τρυφερή σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη να φέρνει στην επιφάνεια την κρυμμένη μεταφυσική αγωνία για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Άγριος Σπόρος

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ, Άγριος Σπόρος
Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλίας Βαλάσης

Συνεχίζεται για 4η χρονιά η απολαυστική παράσταση της Ομάδας Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, βασισμένη στο εξαιρετικό κείμενο του Γιάννη Τσίρου «Άγριος Σπόρος», ένα κοινωνικό δράμα με υπόγειο χιούμορ. Το σκηνικό, μια αυθαίρετη καντίνα σε μια απόμερη ελληνική παραλία. Ήρωας, ο τυπικός «ελληνάρας», ευρηματικός, αγροίκος, καταφερτζής, ανεύθυνος αλλά και ευαίσθητος. Σε αυτό το παρακμιακό σκηνικό η ζωή είναι δύσκολη και η ανυπακοή στους νόμους άσκηση επιβίωσης. Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός τουρίστα θα φέρει το πάνω κάτω στη ζωή, τη δική του και της κόρης του. Το χωριό θα διχαστεί, οι υποψίες με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις θα γίνουν βεβαιότητες και οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν θα κατανοήσουν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται. Πάντα, άλλωστε, δεν φταίνε οι άλλοι;

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ, Άγριος Σπόρος
Χριστίνα Μαριάννου, Τάκης Σπυριδάκης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


6 ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ART

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ, ART
Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Άλκις Κούρκουλος

Η καλύτερη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά στη σκηνή του Μικρού Παλλάς, με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κούρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο, σε μετάφραση Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Η κουζίνα

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ, Η κουζίνα

Το διάσημο έργο του διακεκριμένου Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση, προσαρμογή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τον θίασο να αποτελείται αποκλειστικά από 11 νέους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Ο βυσσινόκηπος

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, Ο βυσσινόκηπος

Το εμβληματικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών, σε μετάφραση Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου. Παίζουν, μεταξύ άλλων, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου κ.ά.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

Πουλιά στον αέρα!

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ, Πουλιά στον αέρα!
Ι. Παπαζήσης, Β. Σταυροπούλου, Γ. Χρανιώτης

Ο Georges Feydeau έγραψε την πονηρή φάρσα «Le Dindon» το 1896 και ο Νίκος Μαστοράκης το διασκευάζει, το σκηνοθετεί και το μεταφέρει στο 2018 με τον τίτλο «Πουλιά στον αέρα»! Στη σκηνή ένας απολαυστικός θίασος πρωταγωνιστών που φλερτάρει, ερωτεύεται, απατάει και ψεύδεται: Β. Σταυροπούλου, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Θ. Τζήμου, Ι. Παπαζήσης, Χρ. Τσάφου, Ν. Αρβανίτης,  Μ. Κωνσταντάκη, Γ. Χρανιώτης, Κ. Χριστοφορίδου, Δ. Λιόλιος, Μ. Κατσαφάδου, Γ. Ρούσσος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Το έπος... της Μαλάμως

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ, Το έπος... της Μαλάμως
Ο Θανάσης Αλευράς στο ρόλο της Μαλάμως

Η βουκολοτραγωδία του Νίκου Χαρλαύτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, με τον Θανάση Αλευρά στο ρόλο της Μαλάμως. Κι όπως λένε, «η Μαλάμω προς τη δόξα, κατά κει τραβά… μες στο δικό της το χαβά, και παρόλα τα στραβά, όπως η Ελλάς, διόλου δεν ξαποσταίνει, μένει υπέρλαμπρη, ζηλευτή και λατρεμένη». Παίζουν: Κώστας Ανταλόπουλος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Αργύρης Γκαγκάνης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Jerome Kaluta, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Πάνος Νάτσης, Χάρης Χιώτης, Παντελής Αρουσαλίδης, Νίκος Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Σακκάς.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

Φεγγίτης

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ, Φεγγίτης © Stavros Habakis
Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης © Stavros Habakis

Το πολυβραβευμένο έργο του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare συνεχίζεται λόγω της μεγάλης επιτυχίας του για δεύτερη χρονιά. Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μετάφραση Μιρέλλας Παπαοικονόμου και με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY

Η νεράιδα και το παληκάρι

ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, Η νεράιδα και το παληκάρι
Μαρία Κορινθίου

Πρόκειται για άλλη μια υπερπαραγωγή της Broadway Show Productions: Η ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία του Λάκη Μιχαηλίδη και της Finos Films, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, 50 χρόνια μετά την προβολή της στον κινηματογράφο (και άπειρες στην τηλεόραση) ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Πρόκειται για μια σπουδαία παραγωγή με 30μελή θίασο και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Χρυσούλα Διαβάτη. Επί σκηνής και ο δημοφιλής κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης με την ορχήστρα του, καθώς και ο κρητικός χορευτικός σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου. Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες, λοιπόν, με μεγάλο νικητή το γέλιο μέχρι δακρύων. Εισιτήρια: ticketservices.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


GAZI THEATER

Μαριχουάνα Stop!

GAZI THEATER, Μαριχουάνα Stop!
Ο θίασος της παράστασης «Μαριχουάνα Stop!» στο GAZI THEATER

Το αξεπέραστο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, που στη συνέχεια έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία από τη Finos Films, επιστρέφει στο σανίδι από την Βroadway Show Productions, σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, σηματοδοτώντας την επιστροφή του μεγάλου Τόλη Βοσκόπουλου στο θέατρο! Η διασκευή - σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βάλαρη και το καστ εξίσου εντυπωσιακό με εκείνο 47 χρόνια πριν: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Βάλαρης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μαρία Ανδρούτσου, Βίκυ Κουλιανού, Άρης Μακρής, Μαριέλλα Σαββίδου, Βαλέρια Κουρούπη. Φιλική συμμετοχή: Φωτεινή Ντεμίρη, Πέτρος Ξεκούκης. Στο ρόλο της Πολίν, η Μαρία  Ιωαννίδου. Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή ο Τόλης Βοσκόπουλος. Εισιτήρια: viva.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


OLVIO ΘΕΑΤΡΟ

Οδός Αβύσσου, αριθμός 0

OLVIO ΘΕΑΤΡΟ, Οδός Αβύσσου, αριθμός 0

Λυρισμός, δύναμη, ρεαλισμός και ο μεγάλος Μενέλαος Λουντέμης. Στο συγκλονιστικό μυθιστόρημά του, περιγράφει τις συνθήκες κράτησης και τα βασανιστήρια στη Μακρόνησο. Ένα ζοφερό κομμάτι της ιστορίας μας ξετυλίγεται χωρίς ωραιοποιήσεις, σε μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ την περσινή χρονιά. Πρωταγωνιστές δύο από τους κρατούμενους αγωνιστές, οι οποίοι δεμένοι χέρι χέρι σ’ όλη τη διάρκεια της εξορίας τους παραμένουν άνθρωποι. Η παράσταση που σκηνοθέτησε η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου, έρχεται με μια δυνατή θεατρική ομάδα: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης. Μια παράσταση που πρέπει να δουν οι νέοι για να μαθαίνουν και οι μεγαλύτεροι για να μην ξεχνούν.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Frozen

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, Frozen
Σωτήρης Χατζάκης, Δέσποινα Κούρτη, Έφη Μουρίκη

Υπάρχει οίκτος για έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών; Μπορεί μια μάνα να συγχωρέσει τον δολοφόνο του παιδιού της; Μπορεί μια ψυχίατρος να οδηγήσει μέσα από επιστημονικά συμπεράσματα και μονοπάτια στην κατανόηση της παθολογίας ενός σίριαλ κίλερ; Πώς θα ξεπεράσουν τέτοιο πόνο και πραγματικότητα αυτοί οι τρεις άνθρωποι; Μήπως στη δύναμη της συγχώρεσης να κρύβεται το κλειδί; Ένα έργο εξαιρετικής δύναμης της Bryoni Lavery, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, που μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι αξία δίνουμε στη ζωή, και ένα ψυχολογικό επί σκηνής θρίλερ, που πραγματεύεται τη μη παράδοση στην εκδίκηση, την οργή και την οδύνη, μέσω τριών ηρώων που στο πορτρέτο τους ανταμώνει η μακριά ιστορία της ψυχοπαθολογικής αρρώστιας του κόσμου μας, ανά τους αιώνες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο ήχος του όπλου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ, Ο ήχος του όπλου © Nikos Pantazaras
Ο θίασος της παράστασης «Ο ήχος του όπλου» στο θέατρο Σταθμός © Nikos Pantazaras

Τιμώντας τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, το Θέατρο Σταθμός ανεβάζει το πιο γνωστό θεατρικό της έργο «Ο ήχος του όπλου». Στην παράσταση, παραμονές των εκλογών, η Κάτια έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να ψηφίσει, διαταράσσοντας την καθημερινότητα του 19χρονου γιου της, Μιχάλη. Από την παλιά της φίλη Μαρίκα μαθαίνει πως ο Μιχάλης έχει εγκαταλείψει τη σχολή του και πως ετοιμάζεται να φύγει για την Αμερική, αφήνοντας πίσω την έγκυο κοπέλα του, Φανή. Στην προσπάθειά της να μεταπείσει τον Μιχάλη, η Κάτια έρχεται αντιμέτωπη μαζί του. Εκείνος την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει με ένα παράνομο όπλο, που βρέθηκε στα χέρια του από μια μυστήρια ιστορία παρανομίας, στην οποία φέρεται να είναι μπλεγμένος ο 16χρονος αδελφός της Φανής. Όλα θα συμβούν γρήγορα υπό την απειλή ενός όπλου που δεν θα εκπυρσοκροτήσει ποτέ, αλλά θα αλλάξει τη ζωή των ηρώων για πάντα. Στη σκηνοθεσία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου και μελετητής του έργου της Αναγνωστάκη, Μάνος Καρατζογιάννης. Ερμηνεύουν: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Βασιλική Τρουφάκου, Σταύρος Μερμήγκης, Αγησίλαος Μικελάτος, Κώστας Νικούλι.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ

Ο Βαφτιστικός της Κυρίας 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ, Βαφτιστικός της Κυρίας
Ο θίασος της παράστασης «Ο Βαφτιστικός της Κυρίας» στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς

Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η γνωστή γαλλική φάρσα των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα, που ανέβηκε πρώτη φορά στην Αθήνα το 1917 με πρωταγωνιστές την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη. Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και η Εύη Κολιούλη. Στο ρόλο του Βαφτιστικού ο Όθων Μεταξάς.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Κυρία Ιουλία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ, Κυρία Ιουλία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ, Κυρία Ιουλία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ, Κυρία Ιουλία

Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη και η κυρία Ιουλία, μια καθωσπρέπει αστή της Φωκίωνος Νέγρη, αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει το γιο της από τα χρέη και το σπίτι της από τις τράπεζες. Όμως τι δουλειά μπορεί να βρει μια δασκάλα πιάνου, περασμένα 55 πια, που να της δώσει τόσα, ώστε να μπορέσει να σώσει την οικογένειά της και τον εαυτό της; Στις αγγελίες εργασίας ζητούνται πάντα νέες! Το βραβευμένο έργο της Εμμανουέλας Αλεξίου και της Μάρως Μπουρδάκου, σε σκηνοθεσία Εμμανουέλας Αλεξίου. Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ρίνος Τζάνης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Ελιγμοί

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ, Ελιγμοί

Η επιτυχημένη παράσταση του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan επιστρέφει ανανεωμένη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και παραγωγή του Στράτου Μαρκίδη. Στην παράσταση, ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν –ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός– προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα. Παίζουν οι Νίκος Βατικιώτης, Αγγελική Πασπαλίαρη, Γιώργος Σπάνιας, Θοδωρής Φραντζέσκος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΈΑΤΡΟ ΜΠΆΓΚΕΙΟΝ

Hotel Apocalypse

ΘΈΑΤΡΟ ΜΠΆΓΚΕΙΟΝ, Hotel Apocalypse

Μια νύχτα. Μια πρόσκληση σε ένα πάρτι. Στο τελευταίο μας πάρτι. Για την τελευταία νύχτα πριν το τέλος του κόσμου. Ένα τέλος που θέλουμε να το γιορτάσουμε μαζί: Φιλοξενούμενοι και Οικοδεσπότες. Και σας παρακαλούμε να έρθετε φορώντας τα αγαπημένα σας ρούχα. Έτοιμοι για μία νέα μετάληψη. Είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δείτε. Είστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δούμε. Καλώς ήρθατε στο Hotel Apocalypse. 
Μια θεατρική performance για όλα όσα χωρίζουν, ενώνουν και εν τέλει οδηγούν στην τελευταία πράξη. Mια βιωματική παράσταση . Ένα εικαστικό θέατρο εμπειρίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Η συμμορία των πέντε

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ Η συμμορία των πέντε

Η μαύρη κωμωδία που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο, παρουσιάζεται στο αθηναϊκό κοινό σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και σε μετάφραση του Θοδωρή Πετρόπουλου, με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών που έχουν ξεχωρίσει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Μποστάντζογλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστας Φλωκατούλας, Στέλιος Ιακωβίδης, Στέλιος Πέτσος, και ο Κώστας Αποστολάκης. Στην υπόθεση, μια συμμορία νοικιάζει τη σοφίτα ενός ετοιμόρροπου σπιτιού, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, προκειμένου να ετοιμάσουν τη ληστεία μιας χρηματαποστολής. Δεν υπολόγιζαν όμως τη σπιτονοικοκυρά τους, μια καλοκάγαθη γριούλα…

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών, πριν από την επικείμενη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Vie στην Ιταλία, η παράσταση «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» επιστρέφει στην Πειραιώς 260 για 15 παραστάσεις. Διατρέχοντας το πεζογραφικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, ο Δημήτρης Κουρτάκης δημιουργεί μια παράσταση πολυμέσων με ένα διεθνές επιτελείο σημαντικών συνεργατών και τον Άρη Σερβετάλη, που ξεχώρισε για τη σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία του μπεκετικού λόγου, μέσα σ’ ένα εντυπωσιακά αρχιτεκτονημένο σκηνικό τοπίο.Ένας περφόρμερ, αποχωρισμένος από τον κόσμο, χρησιμοποιεί το σώμα του ως υλικό και πεδίο για πείραμα, μέχρι την οριστική διάλυση του Εαυτού και την εξάντληση των λέξεων, σε έναν χώρο στον οποίο προσπαθεί, διαρκώς και μάταια, να κατοικήσει: έναν μη-τόπο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους © Vasia Anagnostopoulou
© Vasia Anagnostopoulou

Το κύκνειο άσμα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Ευγένιου Ο’ Νηλ, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, σε καινούργια μετάφραση και με διαφορετική ματιά. Σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου και μετάφραση των Θοδωρή Τσαπακίδη και Ισμήνης Φραγκιουδάκη. Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Γιάννης Νταλιάνης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ιώκο - Ιωάννης Κοτίδης, Ντίνος Γκελαμέρης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Γιούγκερμαν

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, Γιούγκερμαν © Vasia Anagnostopoulou
© Vasia Anagnostopoulou

Το πλέον συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ανεβαίνει στη σκηνή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες. Ένας «αλήτης αριστοκράτης» που θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και με τον αληθινό έρωτα. Με μια πληθώρα εξαιρετικών ηθοποιών και τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Γιούγκερμαν.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Ύψωμα 731

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, Ύψωμα 731

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για την αξία της ελευθερίας, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός που έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις. Στη σύνθεση κειμένου οι Άρης Μπινιάρης και Θεοδώρα Καπράλου, παίζουν Άρης Μπινιάρης και Κωνσταντίνος Σεβδαλής.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ρένα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ρένα

Η νουβέλα του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Στην παράσταση, μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens pride parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της τρόπο ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Στον ρόλο της Ρένας η υπέροχη Υρώ Μανέ, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου. Μαζί τους στη σκηνή ο συνθέτης και μουσικός Παναγιώτης Τσεβάς.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Θείος Βάνιας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Θείος Βάνιας

Το αριστούργημα του Τσέχωφ, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Μάγδα Λέκκα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

Βόυτσεκ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Βόυτσεκ

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Φάουστ» (2015-2016), επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκηνοθετώντας το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ «Βόυτσεκ» με τον Γιώργο Γάλλο στον ομώνυμο ρόλο και έναν δυναμικό θίασο 10 ηθοποιών. Η παράσταση, βασισμένη στην εξαιρετική μετάφραση του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, θα προτείνει μία νέα διασκευή, έναν νέο τρόπο κατάταξης των σκηνών του ημιτελούς αριστουργήματος. Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος, Έλενα Μαυρίδου, Χάρης Χαραλάμπους, Σωτήρης Τσακομίδης, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης. 22/2/2019 έως 21/4/2019.


ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Η ζωή του βασανισμένου ποιητή, συνθέτη, μπουζουξή και τραγουδιστή, του μεγάλου ρεμπέτη, του αριστοκράτη μάγκα που με το έργο του καθόρισε την πορεία του αστικού λαϊκού τραγουδιού. Η παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», που παρουσιάστηκε πέρσι τον χειμώνα στο Θέατρο Στοά και αποτέλεσε έναν ερμηνευτικό θρίαμβο για τον Θανάση Παπαγεωργίου επέστρεψε για δεύτερη χρονιά. Από το έργο της Νάνσης Τουμπακάρη, που είναι βασισμένο στις αφηγήσεις του ίδιου του Μάρκου, έτσι όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο «Μάρκος Βαμβακάρης, Αυτοβιογραφία» που επιμελήθηκε η Αγγελική Βέλλου-Κάιλ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

ΘΕΑΤΡΟΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ερωτευμένος Σαίξπηρ
Έλλη Τρίγγου & Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί μία φανταστική ιστορία από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σε μία ακόμη σύμπραξη του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό στην πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα. Η παράσταση έχει στον κεντρικό της άξονα μια ερωτική ιστορία, ωστόσο παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την εποχή του Σαίξπηρ και την ακμή του αγγλικού θεάτρου. Μέσα από την ερωτική αυτή ιστορία που έχει και έντονα κωμικά στοιχεία, παρουσιάζονται και πολλά πραγματικά πρόσωπα όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

 

Το βαλς με τα παραμύθια

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, Το βαλς με τα παραμύθια

Αυτή τη φορά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της γνωρίζουν στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, Γιόχαν Στράους, μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη παράσταση. Έξι παραμύθια «ντυμένα» με μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους. Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο  Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΊΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αργοναυτική εκστρατεία

ΊΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Αργοναυτική εκστρατεία

Μια καινούργια παραγωγή από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της. Τα πρωτότυπα εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά με την υπογραφή της Χριστίνας Κουλουμπή, οι εμπνευσμένες χορογραφίες και οι φωτισμοί από τον Πέτρο Γάλλια, η μουσική και τα τραγούδια του Πόντου που επέλεξε για να ντύσει την παράσταση ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγου σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή και διασκευή Αντώνη Δελαπόρτα, θα μαγέψουν τους μικρούς θεατές αλλά και όλη την οικογένεια, με μια παράσταση μελετημένη και τεκμηριωμένη μέσα από την υπέροχη Ελληνική μυθολογία μας, σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και συν σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice


ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Το έργο του Μαυρίκιου Μαυρικίου για το bullying, το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, με έντονα στοιχεία μιούζικαλ, με τον Μιχάλη Μητρούση, την Ελευθερία Ρήγου και τον Μαυρίκιο Μαυρικίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση. Πρεμιέρα 5/11. Δευτ. & Τρ. 21.00.

Ο Μάντης

Μια ιστορία από το Τwilight Zone, γεμάτη ανατροπές αλλά και πολύ γέλιο! Όλα ξεκινούν όταν ένα ζευγάρι μένει με το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά… Πρεμιέρα: 14/11. Τετ. 22.00.

Ping Pong

Ένα κείμενο, φάρσα, που οι «μπαλιές» πάνε κι έρχονται σε αστραπιαίους ρυθμούς, σε κείμενο και σκηνοθεσία Άγγελου Δεληκάρη. Πρεμιέρα 14/11. Πέμ. 21.15.

Η δικαιοσύνη μιας άτακτης ζωής

Σε σκηνοθεσία Έλενας Μιχαήλ, με βάση ένα κείμενο του Σαρτρ. Πρεμιέρα 24/11. Κάθε Σάββατο, στις 21.00.

4… Your Eyes Only

4… Your Eyes Only

Έρωτες και περιπέτειες στο Παρίσι τρεις αιώνες πριν, σε ένα έργο που έχει αποσπάσει πλήθος θετικών κριτικών. Της Δήμητρας Μεσιμερλή, σε σκηνοθεσία Στέλιου Σπινθουράκη. Παρ. 21.00.

La Saradua

Μια performance για φωνή και πιάνο με τη Μαρίκα Κλαμπατσέα, γνωστή για το ιδιόμορφο στοιχείο της να παρεμβαίνει και να ανασυνθέτει την κλασική φόρμα στον χώρο της avant-garde μουσικής σκηνής. 10/11, 21.00.


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΡΙΝΑ ΜΠΟΙΚΟ «WHITE PUPPET»

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της  χαράς και της ευτυχίας, για την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής, για όλες τις ηλικίες (από 4 ετών). Σε διασκευή-σκηνοθεσία Ιρίνας Μπόικο, παίζουν Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Δημήτρης Μάκκας, Μίνα Καθέρη). Κάθε Σάββατο, στις 17.30.

Το μαγικό καραβάκι

Μια μαγική παράσταση για παιδιά 1,5-3,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες, τεχνική Sand Art και ενεργή συμμετοχή των παιδιών! Κείμενο - Σκηνοθεσία - Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο. Παίζουν: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Μίνα Καθέρη, Δημήτρης Μάκκας). Κάθε Κυριακή, στις 11.00.

Τα τρία γουρουνάκια

Μιούζικαλ σε μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη, για παιδιά 2,5 - 5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Κείμενο, σκηνοθεσία, κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο. Παίζουν: Μίνα Καθέρη, Δημήτρης Μάκκας. Κάθε Κυριακή, στις 11.00.

Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια

Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για παιδιά 2,5-5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Κείμενο, σκηνοθεσία, κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο. Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης. Παίζουν: Δημήτρης Μάκκας, Μίνα Καθέρη, Ιρίνα Μπόικο. Κάθε Κυριακή, στις 12.15.

Πέτα, Λούδα

Πέτα, Λούδα

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει για παιδιά 2,5-5,5 ετών με κούκλες και τεχνική Sand Art. Κάθε Κυριακή, στις 17.30. Κείμενο, σκηνοθεσία, κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο. Μουσική: A.Vivaldi. Παίζει: Ιρίνα Μπόικο.

Προσεχώς

Για παιδιά
Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο White Puppet, από 15-16 Δεκεμβρίου:

  1. «Μαγικά Στολίδια», «Πρωτοχρονιά στη Χώρα των Χιονανθρώπων»,
  2. «Η Αλίκη στη Χώρα των Χριστουγέννων»

Για ενηλίκους

Ντελησυφέρω, του Αλ. Παπαδιαμάντη, από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, από 21 Δεκεμβρίου


ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Τα τέσσερα πόδια του ερευνητικού θεάτρου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Απόστολος Καλτσάς, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Ανδρομάχη Δαυλού, Θράσος Χριστόπουλος - Μικρό Πολυτεχνείο
Απόστολος Καλτσάς, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Ανδρομάχη Δαυλού, Θράσος Χριστόπουλος © Θανάσης Καρατζάς

▶ Τρίτη βραδάκι φθινοπώρου στο Θησείο, σε ένα μπαλκόνι με θέα στο Αστεροσκοπείο, τέσσερις δάσκαλοι του Pocket Theatre στο Μικρό Πολυτεχνείο μάς άνοιξαν τα χαρτιά τους για τα εργαστήριά τους φέτος.

▶ Ο «βετεράνος» της παρέας, ο σκηνοθέτης Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, μας μίλησε για το Visual Poetic Theater (Θέατρο με Δραματοποιημένο Ποιητικό Λόγο) που συνδέει το Video Art με το Ερευνητικό θέατρο Χαρακτήρων: «Ερευνητικό θέατρο θα έπρεπε να λέμε μια διαδικασία και όχι ένα εφαρμοσμένο σκηνικό γεγονός. Άρα μιλάμε για παραστάσεις που δεν είναι ακόμα παραστάσεις, μέσα από ένα εργαστήριο που ευνοεί την έρευνα και τους πειραματισμούς μέσω μιας περφόρμανς που θα ολοκληρωθεί ως Work in Progress, ένα πραγματικά μοντέρνο θέαμα, μπροστά στα μάτια του κοινού». Ο Κυριάκος είναι και κινηματογραφιστής, άρα θα οργανώσει τα μαθήματα σε συνεργασία με το ψηφιακό image lab του ΜΠ.

▶ Η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού μάς μίλησε για βασικές αρχές Υποκριτικής Τέχνης που αφορούν κάθε χομπίστα του θεάτρου σήμερα: «Όπως κι αν το ονομάσουμε, πειραματικό, σωματικό, devised ή physical, το θέατρο είναι ένα και όσοι θέλουν να το δουν σαν χόμπι δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να εμβαθύνουν στα μυστικά του μέσα από μαθήματα πιο κλασικά, όπως αυτό της Ορθοφωνίας ή του Αυτοσχεδιασμού. Όλα αυτά με στόχο ένα παραστασιακό υλικό που θα έρθει στο φως στο Θέατρο ΟΛΒΙΟ με το πέρας της σεζόν 2018-19». Η Ανδρομάχη «κατάγεται» από το Εθνικό Θέατρο και τα μαθήματά της στηρίζονται σε δοκιμασμένες καλλιτεχνικές φόρμες και καθιερωμένους συγγραφείς.

▶ Ο μουσικός και performer Απόστολος Καλτσάς ήταν αφοπλιστικός: «Pocket Theatre σημαίνει θέατρο της απλότητας που αντιπαρατίθεται στο παραδοσιακό, αστικό θέατρο, ερευνά τα όρια της σκηνής και της φόρμας, το περιεχόμενό του συνδέεται με το φτωχό θέατρο του Γκροτόφσκι και το θέατρο δρόμου, είναι ανθρωποκεντρικό, ένα θέατρο χαρακτήρων. Στο Μουσικοκινητικό Εργαστήριο που συντονίζω οι ηθοποιοί πλάθοντας τις ιδιαιτερότητες της φωνής τους και δουλεύοντας τη στάση του σώματός τους ανοίγονται στο Θέατρο της Επινόησης, όπου το σενάριο δεν γράφεται από κάποιον συγγραφέα αλλά από μια ολόκληρη ομάδα ατόμων». Ο Απόστολος ήταν μέλος των «Υπογείων Ρευμάτων» και στοχεύει η ομάδα του να στήσει μια Pocket Όπερα επί σκηνής.

▶ Ο σκηνοθέτης Θράσος Χριστόπουλος μίλησε λακωνικά για το Βιωματικό Θέατρο: «Στο εργαστήριό μου δεν δουλεύεις έναν ρόλο, δουλεύεις τον εαυτό σου. Η Υποκριτική Τέχνη δεν είναι θεραπεία αλλά μπορεί να γίνει βαθιά θεραπευτική. Στο Ερευνητικό Θέατρο είναι απαραίτητη η ανταλλαγή απόψεων και δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ ομάδων και αυτό κάνουμε από διαφορετικούς δρόμους όλοι μας στο ΜΠ». Ο Θράσος θεωρεί ότι η Πρωτοπορία συναντά το Θεραπευτικό Πρόσωπο της Τέχνης μέσα από μια συναισθηματική γλώσσα που όλοι πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν άνετα και στο θέατρο και στη ζωή.


CHRISTMAS THEATER
Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο  με το πρώτο θεματικό εορταστικό θέατρο της Αθήνας, από 23 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.

Pink Martini
Τα τραγούδια που αγαπάμε κλείνουν μέσα τους τις καλύτερες στιγμές μας!

Pink Martini

Καρυοθραύστης
St. Petersburg Ballet Theatre of Russia, με σολίστ των μπαλέτων Mariinsky και την 60μελή ορχήστρα.

Καρυοθραύστης

Christmas Gala Μπαλέτου
Με 12 κορυφαίους σολίστ των θεάτρων Bolshoi και Mariinsky.

Christmas Gala Μπαλέτου

Jackie Chan: Kung Fu Warriors
Ένα υπερθέαμα του θρύλου των πολεμικών τεχνών.

Madeleine Peyroux
Η τζαζ είναι η γλώσσα των συναισθημάτων μας!

Madeleine Peyroux

Μαύρο Θέατρο της Πράγας
Τα ωραιότερα παραμύθια, από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων μέχρι τον Πήτερ Παν.

Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Dancing in the Rain
Feeling Good μοντέρνος χορός στο νερό και όχι μόνο, με χορογραφίες βασισμένες σε διάσημα τραγούδια.

Βιενέζικα Βαλς
Με την ορχήστρα Franz Lehar της Βιέννης.

Christmas Magic Festival
Οι καλύτεροι και πολυβραβευμένοι μάγοι του Λας Βέγκας!

Christmas Magic Festival

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σπουδαίες παραστάσεις και αυτή τη σεζόν από το ΚΘΒΕ

1. Χειμωνιάτικο παραμύθι 

Χειμωνιάτικο παραμύθι

Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, για την «αρρώστια» της ζήλειας, τη μανία της εκδίκησης και τη δύναμη της συγχώρεσης, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία Σίλβιου Πουρκαρέτε. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), πρεμιέρα 16/11, Τετ. 18.00, Πέμ., Παρ., Σάβ. 20.30, Κυρ. 19.00.

2. Καληνύχτα Μαργαρίτα

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Τοποθετημένο στα χρόνια της κατοχής, το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη. Στο ΚΘΒΕ παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, πρεμιέρα 13/10, Τετ. 18.00, Πέμ., Παρ., Σάβ. 21.00, Κυρ. 19.00.

3. ΝΤΑ 

ΝΤΑ

Το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του 20ού αιώνα στην Ιρλανδία ζωντανεύει στο πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού Χιου Λέοναρντ και, μετά την εξαιρετική επιτυχία που γνώρισε, επιστρέφει. Σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Βασιλικό Θέατρο, έναρξη 3/11, Πέμ., Παρ., Σάβ. 21.00.

4. Περιμένοντας τον Γκοντό

Περιμένοντας τον Γκοντό

Το εμπνευσμένο έργο του νομπελίστα ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς επιστρέφει για λίγες παραστάσεις. Βασιλικό Θέατρο, Τετ. 18.00, Κυρ. 20.00

5. Ορφανά

Ορφανά

Το δραματικά επίκαιρο έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, επιστρέφει με απαίτηση των θεατών, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων. Μετάφραση Κοραλία Σωτηριάδου, σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς. Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, πρεμιέρα 5/10, Τετ. έως και Κυρ. 21.15.

6. Υπέρ Ελλάδος 

Υπέρ Ελλάδος

Ένα νέο άπαιχτο θεατρικό έργο, που διερευνά, 70 χρόνια μετά, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Πολκ. Της Σοφίας Νικολαΐδου, σκηνοθεσία Πηγή Δημητρακοπούλου. Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, πρεμιέρα 20/10, Τετ.  18.00, Πέμ., Παρ., Σάβ. 21.15, Κυρ. 20.00

7. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, της Άλκης Ζέη, ζωντανεύει σε δραματοποίηση των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά. Παιδική Σκηνή - Βασιλικό Θέατρο, πρεμιέρα 21/10, κάθε Κυρ. στις 11.00.

8. Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

Το έργο του Σάιμον Στέφενς, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία  Ελεάνας Τσίχλη. Νεανική Σκηνή - Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, πρεμιέρα 10/11, κάθε Σάβ. στις 17.00.

9. Τόσο κοντά 
Το έργο του Πάτρικ Μάρμπερ, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο, είναι μια σκληρή βρετανική κωμωδία που επεξεργάζεται μερικά από τα πιο σπάνια και αδιαπέραστα ορυκτά της ερωτικής εμπειρίας. Μετάφραση Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθεσία Πέτρος Ζηβανός. Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, πρεμιέρα 15/12

10. Κοίτα!

Κοίτα!

Η παράσταση που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σημειώνοντας συνεχή sold out από τις πρώτες παρουσιάσεις της, επιστρέφει για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρονών. Σύλληψη ιδέας - σκηνοθεσία Κατερίνα Καραδήμα. Βρεφική Σκηνή - Βασιλικό Θέατρο, έναρξη 17/11.

11. Η εξέγερση της μύτης 
Το κλασικό έργο των Νικολάι Γκόγκολ - Δανιήλ Χαρμς, σε επιλογή, σύνδεση κειμένων και σκηνοθεσία Φούλη Μπουντούρογλου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς. Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, πρεμιέρα 21/12.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5