Visual Browsing
Θεατρικές πρεμιέρες
ΤΕΥΧΟΣ 551

Θεατρικές πρεμιέρες

Όπερα για παιδιά, κλασικό έργο, σωματοποιημένο θέατρο

Η βασίλισσα του χιονιού  

Δύο αγαπημένοι φίλοι. Μία βασίλισσα που έχει αλλεργία στην αγάπη… Ποιος θα επικρατήσει; Ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γίνεται όπερα για να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά. Σκηνοθεσία & Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Αμπαζής. Ερμηνεύουν: Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση κ.ά. Παράλληλες εκδηλώσεις: Μουσικοθεατρικό Εργαστήριο για το μαγικό κόσμο της όπερας. Για παιδιά 8-11 ετών.

22-30/12, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2109005800

 image

Σχετικα
Δείτε το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Δείτε το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τα ωραία μας χέρια

Ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφει στο θέατρο Ροές σε μια παράσταση-αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των συντελεστών της με το συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου, όπου κείμενο και παραστασιακή δράση δημιουργήθηκαν εν προόδω, μορφώνοντας το έργο. Το έργο επικεντρώνεται στη σύνθεση μιας σειράς εικόνων που ανασύρουν από τη μνήμη τους 6 πρόσωπα κατά τη μυσταγωγική και καθαρτήρια συνάντησή τους. Μέσω της τυπολογίας ενός ταφικού τελετουργικού, των ιδιόμορφων κανόνων συμπεριφοράς που αυτό επιβάλλει, εκδιπλώνεται η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην ατομική εμπειρία και το ιερό στοιχείο της ύπαρξης. Σκην.: Έφη Μπίρμπα. Παίζουν (επίσης): Ιπποκράτης Δελβερούδης, Νίκος Καμόντος, Ελένη Μολέσκη, Ευαγγελία Ράντου, Αχιλλέας Χαρίσκος.

Από 19/1, Ιάκχου 16, Γκάζι, 2103474312

Σχετικα
STAGES A/LIVE: Οι 63 High ζωντανά στη Θεσσαλονίκη
STAGES A/LIVE: Οι 63 High ζωντανά στη Θεσσαλονίκη

image

Φάουστ

Μόλις ξεκίνησε και ήδη ακούγεται πως πάει για sold out – γι’ αυτό προστέθηκε και άλλη παράσταση στη διάρκεια της εβδομάδας. Με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Νίκος Κουρής & Αργύρης Πανταζάρας στους ρόλους του Φάουστ και του Μεφιστοφελή αντίστοιχα) και 40 ηθοποιούς επί σκηνής, το στοχαστικό, οραματικό, τραγικό, ποιητικό αλλά και σατιρικό έργο του Γκαίτε βρήκε τον ιδανικό άνθρωπο για να το μεταφέρει στη σκηνή, την Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Ως 31/1,Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 2104143310

image

Βράδυ Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο

«Insomnia Greca: The Nativitas Insomnia». Ο υπότιτλος είναι «Γιορτάζοντας τη γέννηση ενός θεού πρόσφυγα». Ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παίρνει ένα χάρτη και θα ξεκινάει τη δική του περιήγηση στους χώρους του θεάτρου –όσες φορές και όποτε θέλει στη διάρκεια της νύχτας–, όπου θα τον περιμένει ένας κόσμος με διαδραστικές και όχι μόνο εγκαταστάσεις, αλλά και performances με βασικό άξονα την έννοια του «ξένου». Στο τέλος θα υπάρχει ένα τραπέζι με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής, μαζί με τους οποίους θεατές και συντελεστές θα συνυπάρξουν. Οι πόρτες ανοίγουν τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου και θα κλείσουν στις 4.00 τα ξημερώματα. [Πάνω σε μια ιδέα του Κωνσταντίνου Ντέλλα και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας «ΜΕΛΙΣΣΑ». Ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη].

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, 2104143310-20, €10

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5